Πολυθρόνα για δύο
Με τον τίτλο να έχει σχεδόν κριθεί στην Πρέμιερ Λιγκ, το μεγάλο ενδιαφέρον επικεντρώνεται πλέον στην τέταρτη και πέμπτη θέση της βαθμολογίας που δίνουν αντίστοιχα εισιτήρια για το επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ.
Η μάχη αναμένεται να είναι σκληρή καθώς επτά ομάδες, οι Τσέλσι, Μάντσεστερ Σίτι, Νιούκαστλ, Μπράιτον, Φούλαμ, Αστον Βίλα και Μπόρνμουθ έχουν μεταξύ τους μόλις πέντε βαθμούς διαφορά.
Στην εμβόλιμη 30η αγωνιστική που απλώνεται από σήμερα μέχρι και την Πέμπτη θα γίνει αίμα και άμμος. Ξεχωρίζουν τα δύο λονδρέζικα ντέρμπι Αρσεναλ – Φούλαμ (απόψε) και Τσέλσι – Τότεναμ (Πέμπτη), το ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ Λίβερπουλ – Εβερτον (αύριο), η αναμέτρηση της Μπράιτον με την Αστον Βίλα και φυσικά το μεγάλο αποψινό ματς Νότιγχαμ Φόρεστ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Σύμφωνα με την τελευταία ανάλυση της Opta, το πιο δύσκολο πρόγραμμα μέχρι το τέλος της σεζόν έχουν οι Φούλαμ, Κρίσταλ Πάλας και Εβερτον, ενώ το πιο εύκολο οι Μάντσεστερ Σίτι, Γουλβς και Γουέστ Χαμ.
Η χρονιά της ΦόρεστΤα Tricky Trees είναι αναμφισβήτητα οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της φετινής σεζόν. Πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου για πρώτη φορά ύστερα από 34 χρόνια, τρίτη θέση στην Πρέμιερ Λιγκ που τη στέλνει στο χρυσοφόρο Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά έπειτα από 45 χρόνια (τότε ήταν το Κύπελλο Πρωταθλητριών).
Τον Δεκέμβριο νίκησε με 3-2 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ στην πρώτη κόντρα των Πορτογάλων Ρούμπεν Αμορίμ και Νούνο Εσπίριτο Σάντο. Συμπτωματικά οι δύο προπονητές διεκδικούν μαζί με τον Χούλτσελερ της Μπράιτον το βραβείο του κορυφαίου για τον μήνα Μάρτιο.
Αν η Φόρεστ καταφέρει να νικήσει και απόψε τους Κόκκινους Διάβολους θα κάνει νταμπλ νικών σε μία σεζόν για πρώτη φορά από τη σεζόν 1991-92, και συνεχόμενες νίκες στο γήπεδό της επί της Γιουνάιτεντ ύστερα από 35 χρόνια, όταν στον πάγκο της καθόταν ακόμα ο Μπράιαν Κλαφ.
Ενα από τα θέματα του Σαββατοκύριακου ήταν η ολική επαναφορά του Μάρκους Ράσφορντ ο οποίος οδήγησε την Αστον Βίλα στα ημιτελικά του Κυπέλλου σημειώνοντας δύο από τα τρία γκολ εναντίον της Πρέστον.
Ο Αμορίμ ο οποίος ουσιαστικά τον έδιωξε από το Ολντ Τράφορντ βρέθηκε σε δύσκολη θέση στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου όταν ρωτήθηκε σχετικά: «Εχουμε πολλά παιχνίδια να παίξουμε και η προσοχή μου είναι στραμμένη στην ομάδα μου και τους παίκτες μου και ο Ράσφορντ δεν είναι παίκτης μου αυτή τη στιγμή. Ομως κάθε παίκτης που αποδίδει καλά και είναι δανεικός είναι καλό νέο για την ομάδα μας και είμαστε χαρούμενοι γι’ αυτό», δήλωσε χωρίς να μπορέσει να κρύψει την αμηχανία του.
Επλεξε επίσης το εγκώμιο του Νούνο Εσπίριτο Σάντο λέγοντας πως δεν του προκαλεί έκπληξη η καλή πορεία της Νότιγχαμ Φόρεστ γιατί γνωρίζει πόσο καλός προπονητής είναι ο συμπατριώτης του.
Αυξημένα έσοδαΤο μεγάλο επιθετικό όπλο των Κόκκινων, ο Κρις Γουντ, αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού αλλά ο Σάντο δεν έδωσε σαφείς πληροφορίες για το αν θα καταφέρει ο Νεοζηλανδός να αγωνιστεί απόψε.
Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας, η Φόρεστ αύξησε τα έσοδά της από τα 154,8 εκατ. στερλίνες (περίπου 200 εκατ. ευρώ) το 2023 σε 189,6 εκατ. στερλίνες (περίπου 226,5 εκατ. ευρώ) πέρυσι.
Για τη χρονιά μέχρι τις 30 Ιουνίου 2024 η Φόρεστ αποκόμισε έσοδα 100 εκατ. στερλινών (περίπου 120 εκατ. ευρώ) από πωλήσεις παικτών, ενώ παρουσίασε κέρδη 12,1 εκατ. στερλινών (περίπου 14,5 εκατ. ευρώ) όταν την προηγούμενη χρονιά εμφάνισε λειτουργικές ζημίες 59,6 εκατ. ευρώ (περίπου 71,22 εκατ. ευρώ).
Το σημερινό πρόγραμμα των αγώνων της Πρέμιερ Λιγκ: Αρσεναλ – Φούλαμ, Γουλβς – Γουέστ Χαμ, Νότιγχαμ Φόρεστ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Αντετοκούνμπο: Το τέλος εποχής των Μπακς διώχνει τον Γιάννη
- Πατέρας 22χρονης κοπέλας: «Αθωώθηκε ο δράστης γιατί η ιατροδικαστής δεν κατέγραψε τα ευρήματα
- Μεσίνα – Ιταλία: Εν ψυχρώ δολοφονία 21χρονης φοιτήτριας
- Ρέμος: Ζαλίζουν οι τιμές των εισιτηρίων για τη συναυλία του στο Ντουμπάι
- Συναγερμός στο κέντρο της Θεσσαλονίκης – Πήρε φωτιά η φριτέζα καταστήματος
- Επιστήμονες εντόπισαν πρωτεΐνη που διεγείρει τους θυλάκους της τρίχας
- ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Με Αλαφάκη και Λώλη στην «OPAP Arena» | Η αποστολή του Μεντιλίμπαρ
- Κονδυλάτος για Σολωμού: Φαίνεται ότι έχει τα άπειρα ψυχολογικά και δίνει συμβουλές στις κοπέλες πώς να είναι καλά
- Χημικός ευνουχισμός για τους παιδόφιλους στην Κύπρο – «Είναι απαράδεκτο να εκτίουν τόσο μικρές ποινές»
- Πάρος: «Πνίγηκε» στη λάσπη το νήσι - Συγκλονιστικές εικόνες καταστροφής
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Τα Νεα
- Παροχές σε λάθος χρόνο
- Η γκρίνια μεγαλώνει, ψάχνει γιατρικό
- Παίζουμε ΠΑΣΟΚ;
- Το στρατηγικό βάθος του τουρκόφωνου κόσμου
- Πολυθρόνα για δύο
- Οι εκλογές – «δημοψήφισμα» στο Ουισκόνσιν και οι επιταγές του Ιλον Μασκ
- Σαν να μην έγιναν ποτέ εσωκομματικές εκλογές
- Ηταν μια κάποια λύση
- Το μυστικό του… Φαλήρου και του νταμπλ
- ΚΚΕ: Ο Μητσοτάκης ομολογεί ότι οι συνταξιούχοι λαμβάνουν συντάξεις πείνας
- Τελευταία Νέα Τα Νεα
- Πολυθρόνα για δύο
- Η γκρίνια μεγαλώνει, ψάχνει γιατρικό
- ΚΚΕ: Ο Μητσοτάκης ομολογεί ότι οι συνταξιούχοι λαμβάνουν συντάξεις πείνας
- Οι εκλογές – «δημοψήφισμα» στο Ουισκόνσιν και οι επιταγές του Ιλον Μασκ
- Το μυστικό του… Φαλήρου και του νταμπλ
- Νέα Αριστερά: Η κυβέρνηση αυξάνει 34 ευρώ τον κατώτατο μισθό και μειώνει 15% τους δικαιούχους των επιδομάτων
- Παίζουμε ΠΑΣΟΚ;
- Σαν να μην έγιναν ποτέ εσωκομματικές εκλογές
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Χρειάζεστε ασανσέρ, αλλά δεν έχετε χώρο;
- TikTok βίντεο της ΚΝΕ με τον Δ. Κουτσούμπα: «Ειρήνη στα λόγια, όπλα στα έργα»
- Χανιά: Προσωρινά κρατούμενος ο δεύτερος υγειονομικός
- Τέμπη: Ο Χρήστος Σπίρτζης ζητά από τη Βουλή να ερευνηθεί για τη σύμβαση 717
- Τα τραύμα πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως τις πρώτες τέσσερις δεκαετίες της ζωής
- Απελευθέρωση των υμετέρων δυνάμεων
- Θανατηφόρο τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέος ο 60χρονος οδηγός
- Κ.Πιερρακάκης: Έχει ήδη υπογραφεί ΚΥΑ που καλύπτει τις επιχειρήσεις σε περίπτωση ασθένειας του λογιστή
- Νικολέτα Βλαβιανού για Φιλιππίδη: «Είχε πει ότι θα με καταστρέψει και να πεθάνω εγώ και το παιδί μου στον δρόμο»
- Η Μόσχα κατέλαβε ακόμη ένα χωριό στην ανατολική Ουκρανία