Ποιες περιοχές της χώρας αντιμετωπίζουν πρόβλημα από τα χιόνια

Τα πρώτα χιόνια του φετινού χειμώνα έκαναν την εμφάνισή τους στο Πήλιο και έτσι το βουνό των Κενταύρων σήμερα το πρωί «ντύθηκε» στα λευκά.

Η χιονόπτωση άρχισε από χθες το βράδυ και ήδη έχουν 10 εκατοστά χιόνι τόσο το χιονοδρομικό κέντρο στις Αγριόλευκες, όσο και τα Χάνια, ενώ η χιονόπτωση συνεχίζεται αφού και η θερμοκρασία έχει πέσει στα Χάνια στους -3 βαθμούς.

Παρά την συνεχιζόμενη χιονόπτωση το οδικό δίκτυο του Πηλίου είναι ανοιχτό για την κυκλοφορία των αυτοκινήτων και δεν χρειάζεται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων προς το παρόν, ενώ εκχιονιστικά οχήματα και αλατιέρες βρίσκονται

σε ετοιμότητα για να επέμβουν εφ’ όσον το απαιτήσουν οι συνθήκες.

Στον Βόλο και την υπόλοιπη Μαγνησία βρέχει, με την θερμοκρασία στον Βόλο να βρίσκεται στους 10 βαθμούς. Κανονικά εκτελούνται τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τα οχηματαγωγά για τις Σποράδες, όχι όμως και των ιπταμένων δελφινιών.

Το έστρωσε στην Βόρεια Ελάδα

«Λευκή μέρα» βλέπει από το πρωί της Τετάρτης η Βόρεια Ελλάδα, με τους κατοίκους σε Χορτιάτη και Ωραιόκαστρο να ξυπνούν και να βλέπουν τα πάντα… άσπρα από το χιόνι!

Η ψυχρή εισβολή που βρίσκεται στη χώρα μας από σήμερα φέρνει μαζί της βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας, καθώς και χιόνια στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης. Μάλιστα, τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά, ενώ από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν.

Εκτός από χιόνια, ο καιρός φέρνει μαζί του και κρύο, αφού οι βορειοανατολικοί άνεμοι (που στα πελάγη θα φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ) ρίχνουν και τη θερμοκρασία αισθητά.

Από τα ξημερώματα, χιονίζει στο Ωραιόκαστρο και το χιόνι έχει «στρωθεί» σε στέγες, αυτοκίνητα και δρόμους. Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν έχουν δημιουργηθεί προβλήματα.

Μέχρι αυτή την ώρα απαιτούνται αλυσίδες στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ιερισσού από το 70ο έως το 80ο χλμ, καθώς και στην Επαρχιακή Οδό Νεοχωρίου – Βαρβάρας από την διασταύρωση Ολυμπιάδας μέχρι και την Βαρβάρα.

Ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου ανέβασε στη σελίδα του στο Facebook video κατά τη διάρκεια της χιονόπτωσης χθες βράδυ.

Κλειστά τα σχολεία στον ορεινό όγκο του Σουφλίου

Δεν προσήλθαν στα σχολεία σήμερα οι μαθητές των οικισμών του ορεινού όγκου του δήμου Σουφλίου, με απόφαση της δημοτικής Αρχής, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή. Ειδικότερα, κλειστά είναι τα σχολεία στο Σιδηροχώρι, τον Πετρόλοφο, το Μεγάλο Δέρειο, τη Ρούσσα, το Γονικό, τη Σιδηρώ και την Αγριάνη.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος, η συνεχιζόμενη έως και αυτή τη στιγμή χιονόπτωση, σε συνδυασμό με τις χαμηλές θερμοκρασίες (-3 βαθμούς Κελσίου), δημιούργησαν παγετό και ολισθηρότητα στο οδόστρωμα, χαρακτηριστικά που δεν καθιστούν ασφαλή τη μετακίνηση των μαθητών. Σε αρκετά σημεία του ορεινού όγκου η κυκλοφορία των οχημάτων διακόπηκε, ενώ συνιστάται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων και μεγάλη προσοχή στις μετακινήσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Καλακίκο, η ετοιμότητα του δήμου για την αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο και ήδη εκχιονιστικά μηχανήματα και αλατιέρες του δήμου Σουφλίου και της Περιφέρειας εργάζονται από την πρώτη στιγμή και παρεμβαίνουν όπου χρειάζεται, προκειμένου να μη δημιουργηθούν προβλήματα.

Χιονόπτωση αλλά ανοιχτό οδικό δίκτυο στους νομούς Τρικάλων και Λάρισας

Στα λευκά «ξύπνησαν» και τα ορεινά χωριά του νομού Τρικάλων, αφού χιονίζει από τα 800 μέτρα και πάνω σε όλο τον ορεινό όγκο της Πίνδου, από το Περτούλι και πάνω, Μεσοχώρα, Χρυσομηλιά από την πλευρά της Καλαμπάκας.

Το οδικό δίκτυο είναι ανοιχτό και επιχειρούν συνεχώς εκχιονιστικά μηχανήματα της Π.Ε. Τρικάλων.

Στα λευκά «ντύθηκαν» και ορεινές κοινότητες του νομού Λάρισας. Χαρακτηριστικές οι εικόνες από τη Σπηλιά του δήμου Τεμπών.

Keywords
Τυχαία Θέματα