Ποιες γνωστές αυτοκινητοβιομηχανίες φλερτάρουν με την ηλεκτροκίνητη Formula E

Η ηλεκτρική Formula E έχει μέλλον και όπως είναι φυσικό οι αυτοκινητοβιομηχανίες βλέπουν την προβολή τους, με όχημα την αγωνιστική συμμετοχή τους, μια ακόμη ευκαιρία για αποδοτικές επενδύσεις. Έτσι, μετά την Audi, που ήδη τρέχει στους αγώνες της ηλεκτρικής Formula E, στην επόμενη σεζόν, που θα ξεκινήσει στα τέλη του 2019, άλλες δύο ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες, η Mercedes-benz αλλά και η Porsche

ετοιμάζονται να χαλάσουν την «ησυχία» της Jaguar, της νεοσύστατης BMW και της ινδικής Mahinda!

Τόσο η Mercedes-Benz όσο και η Porsche ετοιμάζουν και εξελίσσουν αυτή την περίοδο τα ηλεκτρικά μονοθέσια τους, τα οποία ήδη έχουν πραγματοποιήσει και τις πρώτες τους δοκιμές. Στο φετινό πρωτάθλημα συμμετέχει και η BMW, με ένα μονοθέσιο, το οποίο αποδίδει 340 ίππους, ενώ υπόσχεται 0-100χλμ/ώρα σε 2,8’’ με την τελική να αγγίζει τα 240χλμ/ώρα! Να σημειωθεί ότι το φετινό πρωτάθλημα διαφέρει από τα προηγούμενα μιας και καταργούνται τα δύο σκέλη με ενδιάμεση φόρτιση, και πλέον γίνεται ένας ενιαίος αγώνας 45 γύρων. Το νέο μονοθέσιο της Mercedes-Βenz, το EQ Silver Arrow 01 παρουσιάστηκε στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης, και με αυτό θα συμμετέχει για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα της ηλεκτροκίνητης Formula Ε.

To αντίστοιχο μονοθέσιο παρουσίασε και η Porsche. Όπως ανακοίνωσε η γερμανιική φίρμα, το βάρος του μονοθεσίου είναι στα 900 κιλά, εκ των οποίων τα 375 αντιστοιχούν στις μπαταρίες των 50 kWh. Η απόδοση του ηλεκτροκινητήρα αγγίζει τους 340 ίππους, ενώ οι μπαταρίες μπορούν να φορτιστούν μέσα σε 45 λεπτά! Όσο για την τελική, αγγίζει τα 280 χλμ/ώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα