ΠΟΕΔΗΝ: 40 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στην Αττική

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) για τις ημέρες του Πάσχα, καθώς η κατάσταση συνεχίζει να είναι κρίσιμη στα νοσοκομεία, όπου μόνο στην Αττική υπάρχουν 40 διασωληνωμένοι ασθενείς κοροναϊού εκτός ΜΕΘ.

«Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι κρίσιμη. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή τη Μεγάλη Εβδομάδα σε εκκλησίες και σε γλέντια», επισημαίνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μιχάλης Γιαννάκος, αναφέροντας ότι «ο ιός κολλάει όταν ασπάζεται ο ένας

μετά τον άλλον τις εικόνες».

Επίσης, ο ιός μεταδίδεται ιδιαίτερα, όπως τονίζει, «όταν είμαστε πολλοί μαζί και γλεντάμε. Ειδικά, όταν δίπλα μας στα γλέντια, την εκκλησία, υπάρχουν αρνητές του ιού και της μάσκας, των οποίων μάλιστα ήρθε η σειρά τους να εμβολιασθούν και δεν το έπραξαν».

Ο κ. Γιαννάκος, πάντως, υπογραμμίζει ότι «υπάρχουν βέβαια ευθύνες στον πόλεμο που γίνεται σε εμβόλια κοροναϊού συγκεκριμένων εταιρειών εν αντιθέσει με άλλα» και υποστηρίζει πως όλα τα εμβόλια, όλα τα φάρμακα, μπορεί σε απειροελάχιστη πιθανότητα να προκαλέσουν παρενέργειες.

«Δεν σημαίνει ότι δεν τα πέρνουμε. Θα πρέπει να κάνουμε το ίδιο, όπως με το εμβόλιο της γρίπης, που δεν ρωτάμε ποιας εταιρείας είναι», τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, απευθύνοντας έκκληση σε όλους τους υγειονομικούς να εμβολιασθούν: «Να δώσουμε το καλό παράδειγμα. Είναι χρέος μας και καθήκον να το πράξουμε».

Προσθέτει δε πως έτσι «θα πάψουν να μας προσβάλουν», ενώ υποστηρίζει ότι πρέπει να δοθεί στο υγειονομικό προσωπικό «μια δεύτερη ευκαιρία», καλώντας τους συναδέλφους του να μην δίνουν «άλλοθι σε αποτυχημένες πολιτικές υγείας».

Τα νοσοκομεία έχουν γεμίσει με ράντζα

Τα νοσοκομεία, που παραμένουν σε πολύ δύσκολη κατάσταση, έχουν γεμίσει με ράντζα σε γενικά περιστατικά, υποστηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ, αναφέροντας πως ειδικά τα νοσοκομεία Αττικό, Γεννηματάς, Ευαγγελισμός και Κρατικό Νίκαιας, όπως και άλλα, στις εφημερίες, γεμίζουν με ράντζα σε γενικά περιστατικά.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το Νοσοκομείο Αλεξάνδρα, που έχει 8 ασθενείς σε φορεία στην παθολογική κλινική. «Το ασύλληπτο είναι», επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ, ότι η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) είναι γεμάτη με 8 διασωληνωμένους ασθενείς γενικά περιστατικά, με αποτέλεσμα να «αναγκάζονται να νοσηλεύουν στην ίδια ΜΑΦ πέντε διασωληνωμένα περιστατικά σε φορεία».

Στην καρδιολογική μονάδα, επίσης, νοσηλεύονται 8 διασωληνωμένα περιστατικά κοροναϊού, παραμένοντας σε λίστα αναμονής για κανονική ΜΕΘ.

Η κατάσταση με τους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ στην Αττική διαμορφώνεται ως εξής:

ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ: 6
ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ: 10 κοροναϊού και 2 γενικά
ΕΡΥΘΡΟΣ: 7
ΝΙΚΑΙΑ: 7
ΘΡΙΑΣΙΟ: 1
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ: 8

Παρά τις αυτοσχέδειες ΜΕΘ, που καθημερινά αναπτύσσονται, αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, 40 διασωληνωμένα περιστατικά κοροναϊού βρίσκονται εκτός ΜΕΘ, με τις ημέρες αναμονής στα 30 εξ αυτών να είναι σπό 2 έως 10, ενώ δεκάδες διασωληνωμένοι έχασαν τη ζωή τους περιμένοντας να βρουν θέση σε ΜΕΘ.

Σοβαρή η κατάσταση και στην Στερεά Ελλάδα

«Τα πράγματα δεν είναι καλύτερα» στην Στερεά Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ: «Τα δύο νοσοκομεία που διαθέτουν ΜΕΘ είναι γεμάτες – Χαλκίδα 12 στα 12 και Λαμία 11 στα 11».

Και καταλήγει πως, τώρα, διασωληνωμένο περιστατικό σπό χθες σε κλινική κοροναϊού του νοσοκομείου Χαλκίδας μεταφέρεται στην Καρδίτσα, ενώ το ίδιο συνέβη και το Σαββατοκύριακο από τη Λαμία.

Keywords
Τυχαία Θέματα