Πλήγμα στον Μπ. Τζόνσον η εικόνα του αγοριού που κοιμάται σε πάτωμα νοσοκομείου

Πυκνά σύννεφα πάνω από τον Μπόρις Τζόνσον, στην χειρότερη χρονικά περίοδο, μόλις λίγα εικοσιτετράωρα πριν τις εθνικές εκλογές, έχει φέρει το περιστατικό κατά τη διάρκεια του οποίου ένα αγοράκι μόλις 4 ετών αναγκάστηκε να κοιμηθεί στο πάτωμα νοσοκομείου, καθώς δεν υπήρχε κρεβάτι.

Η εικόνα που απεικονίζει το αγοράκι ξαπλωμένο στο πάτωμα, νοσοκομείου του Λιντς, όπου είχε πάει με υποψίες πνευμονίας, έχει κάνει το γύρο των βρετανικών και

όχι μόνο Social Media.

His mum said he as left in a clinical treatment room for more than four hours https://t.co/F9pNDXI7Ak

— YorkshireEveningPost (@LeedsNews) December 8, 2019

«Υπήρχε χάος» είπε η μητέρα του, μιλώντας σε βρετανικά ΜΜΕ. «Το Εθνικό Σύστημα Υγείας βρίσκεται σε κρίση. Δεν υπάρχουν αρκετά κρεβάτια» συμπλήρωσε.

Το αγοράκι εν τέλει βρήκε κρεβάτι να ξαπλώσει μετά από 13 ώρες, ενώ τελικά πήρε εξιτήριο.

Η χειρότερη στιγμή για τον Τζόνσον

Η εικόνα αυτή δεν θα μπορούσε να έχει έρθει σε χειρότερη στιγμή για τον βρετανό πρωθυπουργό, αφού το Εθνικό Σύστημα Υγείας αποτελεί μήλο της έριδος στην προεκλογική διαμάχη μεταξύ Μπόρις Τζόνσον και Τζέρεμι Κόρμπιν.

Οι Εργατικοί που κατηγορούν την κυβέρνηση ότι θέλει να ξεπουλήσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας στις ΗΠΑ, χαρακτήρισαν την εν λόγω εικόνα «φρικιαστική» και κάλεσαν τον Μπόρις Τζόνσον να απολογηθεί.

«Αυτή η εικόνα είναι ντροπιαστική. Ο Μπόρις Τζόνσον πρέπει να απολογηθεί προσωπικά στον Τζακ και την οικογένειά του. Μια δεκαετία περικοπών από τους Τόρις έφεραν την κρίση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας» είπε η σκιώδης υπουργός Υγείας των Εργατικών.

«Αν οι Τόρις εκλεγούν την Πέμπτη, οι πολίτες, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών, θα υποφέρουν για ακόμα πέντε χρόνια. Χρειαζόμαστε κυβέρνηση Εργατικών για να σώσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας» συμπλήρωσε.

Ζήτησε… περίπου συγγνώμη ο Τζόνσον

Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ραδιοφωνικό σταθμό LBC, ο βρετανός πρωθυπουργός, ενώ απέφυγε να ζητήσει συγγνώμη στο 4χρονο αγόρι, απολογήθηκε γενικά «από οποιονδήποτε βίωσε μια αρνητική εμπειρία».

«Πιστεύω ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας κάνει μια εκπληκτική δουλειά και πιστεύω ότι αξίζουν επαίνους για τις υπηρεσίες τους. Ωστόσο, χρειάζονται ενίσχυση και αυτό κάνουμε τώρα» είπε ο βρετανός πρωθυπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα