Πλακιωτάκης στο MEGA: Πώς εξηγεί την αύξηση της πληρότητας στα πλοία

Υποχρεωτική χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων από αύριο, Τρίτη 4 Αυγούστου, μέχρι και τις 18 Αυγούστου αποφασίστηκε στη σημερινή τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για τον Covid-19.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και τη Ράνια Τζίμα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, κατέστησε σαφές ότι μέριμνα της κυβέρνησης είναι η ασφάλεια και η προστασία της δημόσιας υγείας και προς αυτή την κατεύθυνση κινείται η αυστηροποίηση των μέτρων περιορισμού

της πανδημίας.

«Καθοριστική προτεραιότητα είναι η προστασία της δημόσιας υγείας».

Σημείωσε, ότι παρά το γεγονός ότι προ ημερών ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, είχε δηλώσει ότι η πληρότητα στα πλοία δεν πρόκειται να αυξηθεί, η κυβέρνηση προχώρησε σε αυτή την απόφαση, καθώς «καθ’ όλη τη διάρκεια που εφαρμόζονται τα μέτρα δεν παρατηρήθηκε κανένα κρούσμα σε μέλος του πληρώματος και δεν εμφανίστηκε κανένα περιστατικό σε επιβάτη».

«Όλη αυτή την περίοδο είμαστε σε στενή συνεργασία με τους ειδικούς επιστήμονες και αυτό που μας ενδιαφέρει είναι οι επιβάτες να τηρούν συγκεκριμένα μέτρα» σμηείωσε.

Πρέπει να τηρούνται τα μέτρα

Ο κ. Πλακιωτάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη τήρησης των μέτρων περιορισμού της πανδημίας από τους πολίτες, τονίζοντας ότι τα υγειονομικά πρωτόκολλα δημιουργούνται και αναθεωρούνται από τους ειδικούς λοιμωξιολόγους, οι οποίοι παρακολουθούν την πορεία του ιού.

«Όλες οι κυβερνητικές αποφάσεις λαμβάνονται κατόπιν εισηγήσεως και οδηγιών των ειδικών επιστημόνων, λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα» υποστήριξε.

Αυστηροποιούνται οι έλεγχοι

Ο υπουργός Ναυτιλίας επισήμανε για ακόμη μια φορά την ατομική ευθύνη του καθενός, σημειώνοντας ότι οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν, ωστόσο δεν μπορούν να καλύψουν πλήρως τις ανάγκες, καθώς, εκτός από τα πλοία της γραμμής, υπάρχουν και άλλα σκάφη τα οποία κάνουν τον γύρο των νησιών και ξεναγούν τους τουρίστες.

«Γι’ αυτό επιβλήθηκε υποχρεωτικός η μάσκα και στους εξωτερικούς χώρους. Από εκεί και πέρα είναι θέμα και των ακτοπλοϊκών εταιρειών, αλλά και των εταιρειών που δραστηριοποιούνται είτε στα ημερόπλοια είτε στα θαλάσσια ταξί, να λάβουν όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα».

«Έχουν αυστηροποιηθεί οι έλεγχοι σε όλα τα επίπεδα» τόνισε ο υπουργός, υπογραμμίζοντας ότι τα πρόστιμα επιβάλλονται κανονικά όπου παρατηρούνται παραβιάσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα