Πιτίνο: «Γελούσα μέσα μου όταν με έβριζαν στο ΣΕΦ»

Ο Ρικ Πιτίνο μίλησε στο επίσημο κανάλι της Ευρωλίγκας και στάθηκε στους λόγους που τον έπεισαν να έρθει στην Ελλάδα ενώ αναφέρθηκε και στις αποδοκιμασίες εναντίον του στο ΣΕΦ και το πώς αντέδρασε

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο 66χρονος τεχνικός:

«Μετά την οικογένειά μου, το μπάσκετ είναι η μεγάλη μου αγάπη έπειτα από 42 χρόνια. Έλειπα την ημέρα των Χριστουγέννων. Γνωρίζουν

πόσο πολύ το αγαπάω, το πόσο πολύ μου αρέσει να διδάσκω και να δίνω κίνητρο. Ζούσα χωρίς την αγάπη μου και είπα να δοκιμάσω και ήρθα στην Ελλάδα και είναι πολύ διασκεδαστικό. Δεν ήξερα τι να περιμένω. Ο κόσμος έλεγε ότι είναι διαφορετικό το μπάσκετ» και συνέχισε: «Στην Ευρωλίγκα το μπάσκετ είναι πιο physical από το ΝΒΑ, κάποια πράγματα είναι διαφορετικά, οι αποστάσεις στο παρκέ επίσης. Αλλά οι πάσες και το σουτ είναι εκπληκτικά, το κοουτσάρισμα το ίδιο, αλλά το μπάσκετ είναι… μπάσκετ, αποστάσεις και βασικές αρχές».

Σχετικά με την αντιπαλότητα με τον Ολυμπιακό: «Πιθανώς δεν έχω ξαναδεί τέτοια αντιπαλότητα όπως στο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός. Το Κεντάκι-Λούιβιλ είναι για το πρωτάθλημα εκκλησιών. Είναι πάνω από οτιδήποτε άλλο. Γελούσα από μέσα μου όταν υπήρχαν οι αποδοκιμασίες στην έδρα του Ολυμπιακού, δεν έχω ξαναγελάσει τόσο. Το διασκέδαζα, αλλά σίγουρα όχι οι φίλαθλοι».

Κλείνοντας, κατέληξε: «Κοουτσάρω 42 χρόνια. Σε κολεγιακό και επαγγελματικό επίπεδο. Και είχα καλές ομάδες και σπουδαίους παίκτες. Όμως αυτό είναι το καλύτερο γκρουπ παικτών που είχα ποτέ μου, από τα πιο πρόθυμα να μάθουν, με ισχυρή επιθυμία να κερδίσουν. Όμως πρέπει να διδάσκω και πώς πρέπει να σουτάρουμε και να πασάρουμε. Και μετά να τους διδάξω την άμυνα. Είναι πιο εύκολο να μάθεις στους παίκτες να παίξουν άμυνα, αλλά πολύ πιο δύσκολο να σουτάρουν. Για οποιονδήποτε προπονητή στόχος είναι να φτάσεις όπου μπορείς. Όμως στην άμυνα ειλικρινά φτάνουμε στο επίπεδο που θέλουμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα