Πίστη στη νίκη αλλά το +12… τρομάζει

Η Εθνική πήγε στην Κίνα για το Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ με ακμαίο ηθικό και υψηλές βλέψεις. Το πλήρες ρόστερ και η παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο το δικαιολογούσαν απόλυτα όλο αυτό.

Μετά το θετικότατο ντεμπούτο με το αδύναμο Μαυροβούνιο όμως ήρθε η ηχηρή σφαλιάρα από τη Βραζιλία σε μια πολύ κακή ήττα που ακόμα την κουβαλά ακόμα η Γαλανόλευκη και πλέον ζει με τον… φόβο του αποκλεισμού.

Η νίκη κόντρα στη Νέα Ζηλανδία ήταν προαπαιτούμενη για την επιβίωση στο τουρνουά και ήρθε μέσα από την πολύ καλή επίθεση, αλλά

από άμυνα… δεν. Και ύστερα ήρθαν οι ΗΠΑ. Ο μαέστρος των πάγκων μπλόκαρε τον Αντετοκούνμπο και ανέδειξε για άλλη μια φορά τις δομικές αδυναμίες της Εθνικής.

Χωρίς τον Γιάννη να έχει πεδίο δράσης, οι λοιποί διεθνείς κλήθηκαν να κάνουν το βήμα παραπάνω αλλά δεν τα κατάφεραν. Το κακό σουτ από την περιφέρεια οριοθέτησε την προσπάθεια της Εθνικής που προσπάθησε πολύ στην άμυνα, αλλά η επίθεση τα.. έσπαγε από παντού.

Και όμως είμαστε ακόμα εδώ…

Παρά τις προβληματικές εμφανίσεις, ακόμα οι παίκτες του Σκουρτόπουλου έχουν την τύχη στα χέρια τους. Η Τσεχία, αποκάλυψη του τουρνουά ως τώρα, μας έκανε τη χάρη και επικράτησε της Βραζιλίας, κρατώντας την Ελλάδα στο κόλπο της 8άδας.

Μόνο που οι Τσέχοι το παράκαναν λίγο, διαλύοντας τους Καριόκας και πλέον για να προκριθεί η Εθνική καλείται να επικρατήσει του Τόμας Σατοράνσκι και της παρέας του με τουλάχιστον 12 πόντους.

Εγχείρημα δύσκολο βάσει εικόνας αλλά όχι ακατόρθωτο. Απλά η Εθνική πρέπει να παίξει στο 100% και στις δύο πλευρές του παρκέ. Η επικράτηση πρέπει να βασιστεί σε τρεις πυλώνες.

Από τη μία πρέπει να απενεργοποιηθεί το υπερόπλο των Τσέχων, ο Τόμας Σατοράνσκι που κάνει ένα τουρνουά από… άλλο πλανήτη. Σκοράρει, πασάρει και οργανώνει σε εξαιρετικό βαθμό και ανεβάζει επίπεδο τους τίμιους, συνεπείς, με χημεία, αλλά ρολίστες συμπαίκτες του. Αποστολή που έχει γραμμένα φαρδιά πλατιά τα ονόματα του Νικ Καλάθη και δευτερευόντως του Βαγγέλη Μάντζαρη, σε έναν ρόλο που έχει αποδείξει πως μπορεί να ανταποκριθεί.

Από την άλλη επιθετικά πρέπει να στηρίξουν τον Γιάννη όσο το δυνατόν καλύτερα. Είναι γνωστό πως θα αντιμετωπιστεί και στο χέρι των διεθνών είναι να δώσουν λύσεις επιθετικά από μέση και μακρινή απόσταση για να χαλαρώσει η μέγγενη που θα στηθεί για τον Αντετοκούνμπο.

Όλα αυτά στη θεωρία… Το «10» θέλοντας να πιάσει το σφυγμό των αναγνωστών του ρώτησε αν «Μπορεί η Ελλάδα το +12 με την Τσεχία».

Ο κόσμος πιστεύει πολύ σε νίκη της Ελλάδας. Το ποσοστό ανέρχεται στο 70% μιας και οι Τσέχοι παρά την εξαιρετική εικόνα τους δεν αποτελούν μεγαθήριο.

Ωστόσο το +12 φαίνεται πως αποτελεί… αγκάθι κυρίως λόγω της εικόνας στην επιθετική λειτουργία της ομάδας. Παρατηρούμε πως το κραταιό 70% χωρίζεται στα δύο, με ένα 37% να πιστεύει πως η ανατροπή δεν θα ολοκληρωθεί.

Ωστόσο μόνο το 30% πιστεύει πως η Ελλάδα θα κάνει όλα αυτά που προαναφέραμε και θα πάρει την πρόκριση στη 8άδα, περιμένοντας επιτέλους ένα καλό παιχνίδι από τους Έλληνες διεθνείς.

Ρεαλιστές ή υπέρ του δέοντος αισιοδοξοι; Η απάντηση θα δοθεί σε λίγες ώρες στις οθόνες μας…

Keywords
Τυχαία Θέματα