Παναγιωτόπουλος : Υπενθύμισε στον ΣΥΡΙΖΑ με την «ξεχασμένη» δήλωση Καμμένου

Την «ξεχασμένη» από τον ΣΥΡΙΖΑ δήλωση του Πάνου Καμμένου ότι ο στρατός εγγυάται την εσωτερική ασφάλεια της χώρας, υπενθύμισε στον Δημήτρη Τζανακόπουλο ο υπουργός Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Σε ό,τι αφορά δε τις βολές περί «ανατριχιαστικής» δικής του δήλωσης ο Νίκος Παναγιωτόπουλος απάντησε

ότι η τοποθέτησή του αναφερόταν στην κατάσταση με το Μεταναστευτικό και πως αυτό μπορεί να εξελιχθεί σε δυνητική απειλή για την ασφάλεια της χώρας.

Η απάντηση Παναγιωτόπουλου

Οι ένοπλες δυνάμεις εγγυώνται την ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων, ενώ τα σώματα ασφαλείας την εσωτερική ασφάλεια στη χώρα, ξεκαθάρισε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας στη Βουλή σε σχόλια που διατυπώθηκαν από τον εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Δημήτρη Τζανακόπουλο, σχετικά με τη διαχείριση του Μεταναστευτικού.

«Εκτιμούμε πως η κατάσταση όπως εξελίσσεται, αποτελεί δυνητική απειλή για την ασφάλεια της χώρας, όχι ότι θα την αντιμετωπίσει ο στρατός», διευκρίνισε περαιτέρω ο κ. Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αναβάθμιση των F16, των Mirage και των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο υπερψηφίσθηκε από την ολομέλεια της Βουλής.

Υπενθύμισε δε, στην αξιωματική αντιπολίτευση, ότι ο κυβερνητικός συνεταίρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Πάνος Καμμένος, είχε δηλώσει τον Απρίλιο του 2015 ότι «ο στρατός εγγυάται την εσωτερική ασφάλεια της χώρας».

Τέλος, ο υπουργός Εθνικής ΑΑμυνας, σημείωσε ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν ήρθε για να «δραπετεύσει» από την ευθύνη ή να την αποφύγει, αλλά αντιθέτως, με δουλειά και αποτελεσματικότητα θα συμβάλει τα μέγιστα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων

Πυρά από ΣΥΡΙΖΑ

Ανατριχιαστική και κίνδυνο για τη Δημοκρατία χαρακτήρισε νωρίτερα με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ τη δήλωση του υπουργού Αμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου.

«Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, που πριν λίγες μέρες πάγωσε μόνος του για δύο ώρες τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία μέχρι να τον συνεφέρει το Μέγαρο Μαξίμου, σήμερα μας ενημέρωσε πως έχει λάβει εντολή ο στρατός να φροντίζει εκτός από τη φύλαξη των συνόρων της χώρας και για την εσωτερική ασφάλεια!

»Μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να ήταν έξι μηνών πολιτικός κρατούμενος στο Παρίσι την τελευταία φορά που ο στρατός «μεριμνούσε» για την εσωτερική ασφάλεια και να έχει ξεχάσει, αλλά τώρα οφείλει να πει ξεκάθαρα:

»Έχει δώσει ο ίδιος τέτοια εντολή στον Υπουργό του, όπως ανατριχιαστικά ανακοίνωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος στη Βουλή;

»Εάν ναι, τα πράγματα είναι σοβαρά.

»Εάν όχι, να τον διαψεύσει το γρηγορότερο, γιατί παρόμοιες δηλώσεις αποτελούν κίνδυνο για την ίδια τη Δημοκρατία μας.»

Η επίμαχη δήλωση Παναγιωτόπουλου

Ο υπουργός Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αναβάθμιση των F-16 και των Mirage, αναφέρθηκε στην παραγωγή ελληνικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAV), αλλά και σε αυτά που θα αποκτηθούν από τις ΗΠΑ, καθώς και στους τρόπους που αυτά θα είναι χρήσιμα.

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι τα UAV θα έχουν στρατηγικές-εποπτικές δυνατότητες από τη Μαύρη Θάλασσα έως τη Λιβύη. «Και μην μου πείτε ότι δεν πρέπει να ελέγχουμε την περιοχή μέχρι τη Λιβύη, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, και ότι πρέπει να πηγαίνουμε μόνο από τον Έβρο έως την Κρήτη» ανέφερε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Στην ίδια τοποθέτηση, ο κ. Παναγιωτόπουλος απάντησε και στην κριτική για την κατάθεση τροπολογίας για τον «Εθνικό Συντονιστή» και τη θέσπιση Ενιαίου Φορέα Επιτήρησης Συνόρων σε σχέση με το προσφυγικό – μεταναστευτικό.

Ο ίδιος σημείωσε ότι: «Το υπουργείο Εθνικής Αμυνας δεν φεύγει από το βάρος και την ευθύνη, αλλά έρχεται και αναλαμβάνει επιπλέον βάρος και όποια ευθύνη χρειαστεί προκειμένου να προασπίσει την Ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων, αλλά και την Εσωτερική Ασφάλεια.

»Αυτό μας ζητήθηκε, αυτό κάνουμε και θα κάνουμε και άλλα εφόσον μας ζητηθούν. Και θα δείτε -αν επιδείξετε την υπομονή και την καλοπιστία- σε λίγο διάστημα από σήμερα, τι καλύτερη επίδοση θα υπάρχει όσον αφορά στον έλεγχο και των συνόρων και της Εσωτερικής Ασφάλειας» ήταν η επίμαχη δήλωση Παναγιωτόπουλου.

Και η «αθώα» δήλωση Καμμένου

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος λίγες ημέρες πριν από το δημοψήφισμα και ενώ το κλίμα στη χώρα ήταν ιδιαίτερα τεταμένο, είχε προχωρήσει σε μια πραγματικά προκλητική δήλωση περί διασφάλισης της σταθερότητας στο εσωτερικό της χώρας από τον στρατό.

Συγκεκριμένα η δήλωση που τότε δεν είχε προκαλέσει καμία αντίδραση από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ ήταν: «Στις δύσκολες στιγμές που περνάει ο τόπος οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό της χώρας. Ένας δημοκρατικός στρατός και οι δημοκρατικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να διαφυλάσσουν με την αποστολή τους την εικόνα της χώρας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό».

Αναλυτικότερα, η δήλωση Καμμένου: «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις δύσκολες στιγμές που περνά η πατρίδα μας, οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό, την προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, τη σταθερότητα σε σχέση με τις συμμαχίες της χώρας.

»Ανεξάρτητα, λοιπόν, από την οικονομική κρίση οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας με πρώτο το προσωπικό, την Ηγεσία, τους Αξιωματικούς, τους Υπαξιωματικούς, τους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων, αποτελούν τον σταθερό πυλώνα του κράτους. Ένας δημοκρατικός στρατός και οι δημοκρατικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να διαφυλάσσουν με την αποστολή τους την εικόνα της χώρας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό».

Keywords
Τυχαία Θέματα