Ολυμπιακός : Πανευρωπαϊκή διάκριση για την ερυθρόλευκη άμυνα

Ο Ολυμπιακός και η Μαγιόρκα δέχονται τον χαμηλότερο μέσο όρο τερμάτων ανά παιχνίδι, στα εθνικά πρωταθλήματα πρώτης και δεύτερης κατηγορίας σε όλη την Ευρώπη, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ισπανικής εφημερίδας «El Mundo».

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η εστία των δύο ομάδων παραβιάζεται μόλις 0,16 γκολ σε μία αναμέτρηση. Μία επίδοση που είναι ενδεικτική της αποτελεσματικής ανασταλτικής λειτουργίας τους.

Η Μαγιόρκα υπερέχει στο

ότι έχει δώσει 12 επίσημα παιχνίδια στη Segunda Division αντί 6 του Ολυμπιακού στη Superleague. Ωστόσο, δύο ματς του πρωταθλητή Ελλάδας έχουν αναβληθεί χωρίς να έχει εκείνος την ευθύνη, με την ΑΕΚ και με τον ΠΑΟΚ.

Η δεύτερη στη λίστα είναι η Γκλάσκοου Ρέιντζερς του Στίβεν Τζέραρντ, η οποία έχει δεχτεί 3 γκολ σε 14 παιχνίδια και έχει μέσο όρο 0,21. Την τριάδα συμπληρώνει η Σερίφ Τιρασπόλ από τη Μολδαβία με 4 γκολ σε 17 ματς και μέσο όσο 0,23.

Οι μέσοι όροι δεν αφορούν τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, όμως είναι ένας δείκτης για τις ομάδες. Αυτό ισχύει και για τον Ολυμπιακό, αφού ο χαμηλός μέσος όρος γκολ ανά παιχνίδι πιστοποιεί ότι αμύνεται σωστά και προστατεύει την εστία του Ζοσέ Σα.

*** Το πηλίκο προκύπτει από τη διαίρεση: αριθμός γκολ διά αριθμός αγώνων

Keywords
Τυχαία Θέματα