Ολο το παρασκήνιο για το ξύλο που έπεσε στην Attica Bank

«Δεν πρόκειται για μια απλή διένεξη που θα περάσει έτσι. Αν διαπιστωθεί ότι η διοίκηση δεν μπορεί να ασκήσει επιμελώς τα καθήκοντά της κι εμποδίζει την ομαλή λειτουργία της τράπεζας τότε θα πέσουν κεφάλια».

Αυτά λένε κύκλοι της Τράπεζας της Ελλάδας η οποία θα συνεδριάσει την Τρίτη γι’ αυτό το πρωτοφανές επεισόδιο που συνέβη στην τράπεζα

Αττικής, με τον άγριο τσακωμό μεταξύ του προέδρου της Attica Bank, Παναγιώτη Ρουμελιώτη, εκλεκτού του ΣΥΡΙΖΑ, και του διευθύνοντος συμβούλου, Θεόδωρου Πανταλάκη.

Όπως είναι γνωστό, πριν από μερικές ημέρες στο κτίριο της Attica Bank οι δύο ισχυροί άνδρες της τράπεζας ήρθαν στα χέρια ενώ ακούστηκαν πολύ βαριές εκφράσεις. Εκείνο που δεν είναι γνωστό επίσημα είναι η αιτία για την οποία έπεσε… ξύλο. Πολλά ακούγονται και πολλά λέγονται στο παρασκήνιο.

Μια πληροφορία αναφέρει ότι αιτία της σφοδρής αντιπαράθεσης ήταν κάποιες διαρροές σχετικά με τα δάνεια που έχουν δοθεί από την τράπεζα στην οικογένεια Καλογρίτσα.

Αν και αυτά είναι γνωστά θέματα καθώς έχει γραφτεί κατά καιρούς ότι ο γνωστός και ως «κόκκινος εργολάβος» έχαιρε ευνοϊκής μεταχείρισης από την… Syriza Bank στα χρόνια που κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ, και ειδικά την περίοδο 2015-2016, και μέχρι να «σκάσει» η υπόθεση με τις τηλεοπτικές άδειες και τα βοσκοτόπια της Ιθάκης.

Μήπως το δάνειο;

Μια άλλη φήμη που κυκλοφορεί, όμως, σχετικά με την αιτία του επεισοδίου αφορά σε δημοσιεύματα για δάνειο 100 χιλ. ευρώ που θα έδινε η τράπεζα.

Συγκεκριμένα το δάνειο είχε ζητήσει γνωστός εκδότης και δημοσιογράφος από εκείνους που πρόσκεινται στο Μέγαρο Μαξίμου και ελέγχονται από τον Νίκο Παππά. Φαίνεται να υπήρξαν «προτροπές» από το Μαξίμου στον πρόεδρο της Attica Bank να δοθεί το δάνειο στον δημοσιογράφο και μάλιστα με τη μορφή… συμψηφισμών. Δηλαδή δεν θα αποπληρωνόταν ποτέ αλλά ο εκδότης θα έβαζε διαφήμιση της τράπεζας στα Μέσα που ελέγχει τα οποία, όμως, δεν έχουν υψηλή απήχηση, το αντίθετο μάλιστα.

Ο Ρουμελιώτης προωθούσε την χορήγηση του εν λόγω δανείου και όταν το ανακάλυψε ο Θ. Πανταλάκης φαίνεται να έκανε σχετική διαρροή σε μέσα ενημέρωσης.

Αυτό ήταν και η αιτία που ο πρόεδρος κάλεσε στο γραφείο του τον διευθύνοντα σύμβουλο, άρχισε μια πολύ άγρια αντιπαράθεση με απίστευτες ύβρεις και κατηγορίες. Ο κ. Ρουμελιώτης έπιασε από την γραβάτα τον κ. Πανταλάκη και τον πέταξε κάτω και μόνο χάρη στους υπαλλήλους δεν πήρε διαστάσεις το επεισόδιο.

Λεπτομέρεια: Από εκείνη την ημέρα ιστοσελίδες που επηρεάζονται από το Μέγαρο Μαξίμου έχουν αρχίσει και διαρρέουν παλαιότερες υποθέσεις που αφορούσαν τον Θ. Πανταλάκη και οι οποίες έχουν ελεγχθεί από το ΣΔΟΕ και άλλες υπηρεσίες και δεν βρέθηκε κάτι.

Οποια κι αν είναι η αιτία το επεισόδιο έχει προκαλέσει αλγεινή εντύπωση κι έχει δυσφημήσει την Attica Bank γι’ αυτό και δεν μπορεί να μην υπάρξει συνέχεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα