Οικογένεια νεκρού πεζοναύτη στο Αφγανιστάν ζητά 25 εκατ. δολάρια από τον Άλεκ Μπάλντουιν

Ο ηθοποιός Άλεκ Μπάλντουιν μηνύεται για συκοφαντία από την οικογένεια ενός Αμερικανού πεζοναύτη, που σκοτώθηκε σε βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στο Αφγανιστάν.

Η οικογένεια, που ζητά αποζημίωση 25 εκατ. δολαρίων από τον Μπάλντουιν, καταγγέλει τον ηθοποιό για συκοφαντική δυσφήμιση, καθώς την κατηγόρησε ψευδώς στον λογαριασμό του στο Instagram, ισχυριζόμενος ότι είναι επαναστάτες, αφού έμαθε ότι η αδερφή τού πεζοναύτη βρισκόταν στην Ουάσινγκτον στις 6 Ιανουαρίου 2021 και

συμμετείχε στα επεισόδια στο Καπιτώλιο.

Η χήρα και οι δύο αδερφές του πεζοναύτη, Ράιλι ΜακΚόλουμ, υπέβαλαν μήνυση, ισχυριζόμενες ότι ο ηθοποιός γνώριζε πως αυτό για το οποίο τις κατηγορούσε δεν ήταν αληθές.

Ο Μπάλντουιν φέρεται να έκανε αυτές τις αναρτήσεις, αφού έστειλε στη μία αδερφή του πεζοναύτη επιταγή των 5 χιλιάδων δολαρίων – μια δωρεά για να βοηθήσει τη χήρα του αδερφού της Τζιένα. Η οικογένεια συγκέντρωνε χρήματα για την Τζιένα, η οποία γέννησε το παιδί της τον Σεπτέμβριο μετά το θάνατο του συζύγου της, σύμφωνα με το Associated Press.

Τον Ιανουάριο, η δεύτερη αδερφή ΜακΚάλουμ, Ρόις, δημοσίευσε στο Instagram μια φωτογραφία διαδηλωτών στο Μνημείο της Ουάσινγκτον, για να τιμήσει την «επέτειο ενός χρόνου από τη συμμετοχή της σε διαδήλωση», σύμφωνα με την αγωγή.

Ο Μπάλντουιν της έστειλε προσωπικό μήνυμα στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ρωτώντας την αν ήταν η ίδια γυναίκα στην οποία είχε δωρίσει χρήματα. Όταν επιβεβαίωσε ότι είναι η αδερφή του ΜακΚόλουμ, ο ηθοποιός τη χαρακτήρισε «επαναστάτρια».

«Ο Μπάλντουιν αγνόησε την άρνηση της Ρόις για συμμετοχή στις διαδηλώσεις», αναφέρεται στην αγωγή. Ενώ η ίδια βρισκόταν στη διαδήλωση, «δεν συμμετείχε, ούτε υποστήριξε την εξέγερση που ξέσπασε».

Ο ηθοποιός είπε στη Ρόις ότι επρόκειτο να αναπαράγει τη φωτογραφία στον λογαριασμό του στο Instagram. Μέσα στα 20 λεπτά που την κοινοποίησε, η γυναίκα άρχισε να λαμβάνει μηνύματα μίσους από τους θαυμαστές του ηθοποιού, σύμφωνα με την αγωγή. Ο Μπάλντουιν, μάλιστα, συμμετείχε στα σχόλια, χαρακτηρίζοντάς την «επαναστάτρια».

Η οικογένεια ΜακΚόλουμ τον μηνύει για πραγματικές και ποινικές ζημιές.

Η μήνυση έρχεται τρεις μήνες μετά το περιστατικό στα γυρίσματα της ταινίας «Rush», όπου ο ηθοποιός πυροβόλησε καταλάθος θανάσιμα τη διευθύντρια φωτογραφίας Χαλίνα Χάτσινς.

Keywords
Τυχαία Θέματα