Οδοιπορικό MEGA: «Φαντάσματα» τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία στην Αθήνα

Με κατεβασμένα ρολά, λουκέτα και κόκκινες κορδέλες στις εισόδους παραμένουν τα μεγαλύτερα και πιο εμβληματικά ξενοδοχεία της Αθήνας, αν και θα μπορούσαν να λειτουργούν από την 1η Ιουνίου.

Σύμβολο πολυτέλειας με την ανάγλυφη πρόσοψή του, φιλοτεχνημένη από τον Γιάννη Μόραλη, το Hilton Αθηνών υποδέχτηκε τους πρώτους τουρίστες

το 1963 και για πρώτη φορά στην ιστορία του είναι κλειστό και είναι άγνωστο πότε θα ξανανοίξει.

Η επιβίωση των περίπου 500 ξενοδοχοϋπαλλήλων του είναι συνυφασμένη με το άνοιγμα της γυάλινης εισόδου.

Ακόμα και το μπαρ του ξενοδοχείου στην ταράτσα ή το εστιατόριο στην είσοδο, αν και έχουν τη δική τους πελατεία, δεν έχουν ανοίξει.

Παρόμοια εικόνα και στο Athens Marriott

Σε αυτό το σημείο στην είσοδο του Άθενς Μάριοτ, ο Βαγγέλης Καρατζάς βρίσκεται τα τελευταία 18 χρόνια της ζωής του και υποδέχεται πάντα χαμογελαστός του πελάτες του ξενοδοχείου τους τελευταίες 3 μήνες όμως, η καθημερινότητα του είναι διαφορετική.

Tα έπιπλα του ξενοδοχείου είναι μαζεμένα και σκεπασμένα με σεντόνια, στοιβαγμένα μπροστά από τη ρεσεψιόν. Το πότε θα ανοίξει για να υποδεχτεί τους πρώτους πελάτες της καλοκαιρινής σεζόν δεν έχει ακόμη αποφασιστεί.

Πρωτόγνωρες εικόνες και στο ξενοδοχείο President στη Λεωφόρο Κηφισίας, όπου η είσοδος του έχει μετατραπεί σε χώρο στάθμευσης και η σκόνη στις πόρτες μαρτυρά ότι το ξενοδοχείο είναι κλειστό εδώ και αρκετούς μήνες.

Ο πρώτος πελάτης χτύπησε το κουδούνι της ρεσεψιόν το 1874, και πλέον το καλοκαίρι του 2020 βρίσκει το μακροβιότερο και ιστορικότερο ξενοδοχείο της Αθήνας, τη Μεγάλη Βρετανία με κατεβασμένα ρολά.

Από την είσοδο του λείπει ο χαρακτηριστικός πορτιέρης με τη πράσινη στολή με τα χρυσά κουμπιά και οι κλειστές πόρτες παραμένουν κλειστές ακόμα και για τους πιστούς πελάτες του καφέ που βρίσκεται στο ισόγειο.

Κλειστά ρολά και για το διπλανό ξενοδοχείο King George.

Μόλις το 20% των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας ανέβασε ρολά τη Δευτέρα 1 Ιουνίου.

Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο
Keywords
Τυχαία Θέματα