Ο Πολάκης απαντά με επίθεση στα ΜΜΕ για το διοικητή με τα πλαστά πτυχία

Με μία ανάρτηση στην οποία δεν δίνει καμία απάντηση επί της ουσίας για τις ευθύνες του υπουργείου επιχείρησε να δώσει «εξηγήσεις» ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, για την υπόθεση του τέως διοικητή του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, ο οποίος βρέθηκε να έχει τέσσερα πλαστά πτυχία.

Μία απάντηση η οποία συν τοις άλλοις ήρθε μετά από μέρες σιωπής από το υπουργείο Υγείας, το οποίο δεν θεώρησε ότι έπρεπε να κάνει κάποιο σχόλιο με την αποκάλυψη της περίπτωσης του Δημήτρη Μπούτου, προδίδοντας και την αμηχανία των αρμόδιων κυβερνητικών στελεχών να απαντήσουν πειστικά και

επί της ουσίας για τον άνθρωπο που διόρισαν διοικητή σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής.

Αμηχανία η οποία αποτυπώνεται και στην απάντηση του Παύλου Πολάκη την οποία ανέβασε στο facebook:

«Μολις επέστρεψα απο μια εξαιρετική περιοδεία σε ηρακλειο και Μεσσαρά για αυτα που ανακοινώσαμε και εγκαινιάσαμε χθες στο δημοςιο συςτημα υγείας εκει !!
Ειδα τη μικρή προβολή που ειχαν αυτα στα κεντρικά ΜΜΕ ενώ την ίδια στιγμη με ενημέρωσαν πως δυο μερες τωρα σηκώνει το γνωστό "μαύρο μέτωπο" ΝΔ-ΜΜΕ διαπλοκής -γιαννακοποεδην το θέμα με τον πρώην -διοικητη του Κρατικού της Νικαιας απο τον οποιο ζητήσαμε την παραίτηση του και την υπέβαλλε στις 4 Δεκέμβρη !!!!!
Τόσο πολύ ψάχνετε θέμα να κάνετε αντιπολίτευση και προσωπική μου σπίλωση που "ανακαλύψατε "αυτο σχεδόν δυο μήνες μετα;;;;;;
ΠΑΡΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ που στέλνεται τωρα ως δελτίο τύπου και βρείτε αλλο θέμα να βγάλετε μεροκάματο !! Ειμαςτε πολύ μπροςτα και καθαροί και είστε πολύ μικροί και βρώμικοι:

Δελτίο τύπου για διοικητη Κρατικού Νικαιας
Αυτό που συνοψίζεται από την υπόθεση του πρώην Διοικητή του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, για την οποία η συνεχιζόμενη δημοσιότητα τόσο συναρπάζει (και «κολάζει») τις αντιπολιτευτικές δημοσιογραφικές πένες, είναι ότι …πάλι άνθρακες ο θησαυρός για τους ιχνηλάτες της «καταστροφής» που έφερε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στη Δημόσια Υγεία. Και εξηγούμαστε:

Το 2015 το επίδικο ήταν να σταματήσουμε την άτακτη περιδίνηση και απαξίωση της δημόσιας Υγείας, ως ρητή επιλογή των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Τα δε κριτήρια για τους διορισμούς Διοικητών στα Νοσοκομεία ήταν: α) να είναι «καθαροί», δηλαδή τίμιοι και εκτός διαπλοκής, β) να «ξέρουν γράμματα», δηλαδή να γνωρίζουν το αντικείμενο της διοίκησης δομών υγείας και γ) να μπορούν να συμμορφωθούν με το πολιτικό πλαίσιο και τις επιλογές της νέας κυβέρνησης που ερχόταν να αλλάξει τα πράγματα. Τέσσερα (4) χρόνια μετά, με κεκτημένη πλέον την αντιστροφή της πορείας και με το δημόσιο σύστημα Υγείας να στέκεται σταθερά στα πόδια του και να ανακάμπτει σε όλα τα επίπεδα (υποδομές, εξοπλισμό, προσωπικό κλπ), το ζήτημα της εξυγίανσης και κάθαρσης στον χώρο περνάει πια και στα παρακάτω της ηγεσίας και της πολιτικής επίπεδα (στα οποία επαρκώς συντελέστηκε), δηλαδή στα επίπεδα των στελεχών διοίκησης των Μονάδων, καθώς και του έμψυχου υλικού που παρέχει υπηρεσίες (γιατρών, νοσηλευτών, διοικητικών και λοιπών εργαζομένων).

Όσο για την ουσία της υπόθεσης που απασχολεί τη δημοσιότητα, ισχύουν τα εξής:
• Τα δικαιολογητικά (και τα πτυχία) που προσκόμισε ο πρώην Διοικητής του Γενικού Κρατικού της Νίκαιας στον φάκελο υποψηφιότητάς του για τη θέση αυτή, συνάδουν με τα απαιτούμενα στη σχετική προκήρυξη, ενώ ελέγχθηκαν κανονικά και αρμοδίως από τις υπηρεσίες του Υπουργείου και βρέθηκαν χωρίς παρατυπίες ή πλαστογραφίες.
• Έγκαιρα και πριν ακόμα παραδοθούν τα οριστικά πορίσματα των ελεγκτικών μηχανισμών, δηλαδή αμέσως μόλις τέθηκαν υπόψη μας διάφορες καταγγελίες για δράσεις και πρακτικές του εν λόγω Διοικητή που παρέπεμπαν σε μη χρηστή διοίκηση ή σε υπόνοιες παραβατικότητας, ζητήθηκε η παραίτησή του, η οποία και υποβλήθηκε στις 4 Δεκεμβρίου 2018.

Τα υπόλοιπα όλα είναι πλέον υπόθεση διερεύνησης και απόδοσης ευθυνών από τη Δικαιοσύνη και τα Πειθαρχικά Συμβούλια που έχουν ήδη επιληφθεί των σχετικών καταγγελιών. Έχουμε αποδείξει άλλωστε ότι σε ζητήματα τιμιότητας δε δεχόμαστε μύγα στο σπαθί μας, ενώ για τέτοια θέματα κινούμαστε πριν μας κινητοποιήσει κάποιος άλλος, αφού ούτε χρωστάμε, ούτε φοβόμαστε. Τέλος, να ξεκαθαρίσουμε ότι από την πλευρά μας έχουν δοθεί σαφείς εντολές για αλλαγή της σχετικής απόφασης του ΔΣ του Νοσοκομείου της Νίκαιας, η οποία ήταν εμφανώς εκτός του πολιτικού σχεδίου του Υπουργείου και ελήφθη χωρίς προηγούμενη ενημέρωση μας.
Κι επειδή τον πρώην Διοικητή του Νοσοκομείου Νίκαιας τον γνωρίσαμε όταν πήρε τη θέση (και όχι νωρίτερα), όσοι είδαν μια καλή ευκαιρία να στοχοποιηθεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και να παραθέσουν δίπλα δίπλα τη φωτογραφία μου με τη δική του, θα δουν άλλη μια φορά την πρεμούρα τους να «πέφτει στο κενό». Όλα αυτά τα χρόνια άλλωστε, με τις προσπάθειες σπίλωσης και την καταστροφολογία, αποδείχτηκαν ανεπίδεκτοι μαθήσεως και υπόλογοι στη συνείδηση των πολιτών».

Μολις επέστρεψα απο μια εξαιρετική περιοδεία σε ηρακλειο και Μεσσαρά για αυτα που ανακοινώσαμε και εγκαινιάσαμε χθες στο...

Δημοσιεύτηκε από Παυλος Πολακης στις Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2019

Αξίζει να σημειωθεί ότι απαντήσεις ζητούν με ερώτηση τους στη Βουλή και 11 βουλευτές της ΝΔ θέτοντας καίρια ερωτήματα για τα πεπραγμένα του κ. Μπούτου αλλά κυρίως για τα αντανακλαστικά, που επέδειξε το υπουργείο Υγείας στο συγκεκριμένο θέμα. Οι ερωτώντες βουλευτές της ΝΔ αναφέρουν χαρακτηριστικά: «η περίπτωση του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας φοβούμαστε ότι όχι μόνο δεν είναι η μοναδική στην δημόσια διοίκηση, αλλά ότι αποτελεί δυστυχώς την κορυφή του παγόβουνου. Σύμφωνα με πλειάδα δημοσιευμάτων τα οποία επικαλούνται πόρισμα του Σώµατος Επιθεωρητών Ελεγκτών ∆ηµόσιας ∆ιοίκησης (ΣΕΕ∆∆) του υπουργείου ∆ικαιοσύνης, ο εν λόγω εκλεκτός της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας δεν διέθετε στον ατομικό του φάκελο τίτλους σπουδών και δεν τους προσκόμισε ούτε όταν του ζητήθηκαν από το ΣΕΕΔΔ, τον Νοέμβριο του 2018 (πρόκειται για: πράξη ισοτιμίας διδακτορικού της αλλοδαπής, μεταπτυχιακού Οικονομικών Επιστημών, πτυχίου Μαθηματικών και πτυχίου Φιλοσοφίας). Προτίμησε, όπως φαίνεται, να καταθέσει διακριτικά αίτηση παραίτησης προς τον προϊστάμενό του Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας η οποία έγινε εξίσου διακριτικά αποδεκτή με υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στις 31/12/2018».

Οι ερωτώντες βουλευτές καλούν τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό να απαντήσει: «Πότε περιήλθε σε γνώση σας το πόρισμα του ΣΕΕΔΔ για τον εν λόγω Διοικητή και ποιες οι σχετικές σας ενέργειες; Και ποιες ενέργειες έχουν γίνει από εσάς στη διάρκεια της θητείας σας προς την κατεύθυνση του ελέγχου γνησιότητας των πιστοποιητικών των δημοσίων υπαλλήλων αλλά και των μετακλητών στελεχών του Υπουργείου Υγείας, αλλά και οποιασδήποτε άλλης μορφής αξιολόγησης και ελέγχου του προσωπικού;».

Ιδιαίτερης σημασίας είναι και οι καταγγελίες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) για πλαστογραφίες του κ. Μπούτου κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, οι οποίες όπως τονίζει ο πρόεδρος της Μιχάλης Γιαννάκος, ήταν σε γνώση του υπουργικού γραφείου επί σειρά μηνών. «Είναι επιστήμονας απατεώνας...Ως Διοικητής του Νοσοκομείου της Νίκαιας έκανε πολλά. Πλαστογράφησε την υπογραφή της Προϊσταμένης του τμήματος Ποιότητας σε εισήγηση για να αναθέσει με 19.000€ σε συγκεκριμένη εταιρεία το πρόγραμμα επιμόρφωσης των φυλάκων του Νοσοκομείου διάρκειας πέντε ημερών!!! Η υπόθεση παραπέμφθηκε στην εισαγγελία από την συνάδελφο. Γνωστοποιήθηκε επίσης στο Υπουργείο, τη Διοίκηση της ΥΠΕ, το Διοικητικό Συμβούλιο της Νίκαιας οι οποίοι κάλυψαν κατ’ επανάληψη τον Διοικητή. Ο τέως Διοικητής απειλούσε συνεχώς με πειθαρχική δίωξη την Προϊσταμένη εάν δεν σωπάσει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννάκος μιλώντας στον «ΘΕΜΑ 104,6».

Στις δικές του εξηγήσεις ο κ. Μπούτος εμφάνισε τρεις καινούργιους τίτλους σπουδών, διαφορετικούς από αυτούς που είχαν δηλωθεί στο ηλεκτρονικό μητρώο του και τους οποίους δεν εντόπισε ποτέ το Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, με τοπν ίδιο να παραδέχεται ότι δε διαθέτει, σημειώνοντας ότι οι νέοι που παρουσίασε έχουν ελεγχθεί για τη γνησιότητά τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα