Ο νέος γ.γ. Επικοινωνίας Χρ. Σίμος ομολογεί ότι ήταν… troll του ΣΥΡΙΖΑ

Πολύς ντόρος έγινε με την επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να διορίσει στη θέση του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, τον Χρήστο Σίμο, στη θέση του Λευτέρη Κρέτσου. Οσοι γνωρίζουν τα όσα έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στον ΣΥΡΙΖΑ, λένε ότι ο Σίμος αναβαθμίστηκε, από ένα από τα πολλά… troll του κόμματος σε κομβική θέση στον τομέα της ενημέρωσης.

Ανθρωπος του Νίκου Παππά, λένε οι κακές γλώσσες, έχει πλούσια

δράση στο χώρο των social media, από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αντιπολίτευση.

Όπως είχε γράψει το in.gr εδώ: «όπως και να το κάνουμε η εικόνα της επιλογής για τη θέση αυτή ενός ανθρώπου που προέρχεται κατεξοχήν από τα χαρακώματα της κομματικής επικοινωνίας (ποιος μπορεί να ξεχάσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν το πρώτο κόμμα που επένδυσε στο να έχει ένα στρατό από «τρολ»), στέλνει ένα σαφές μήνυμα ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να σκέφτεται περισσότερο με όρους χειραγώγησης της ενημέρωσης παρά με όρους τήρησης των κανόνων του παιχνιδιού».

https://tv.in.gr/uploads/20181123/175815_syriza.mp4

Και πράγματι, ο Χρήστος Σίμος είναι ένας από την ομάδα εκείνη που είχε συσταθεί πριν από χρόνια για να… τσακώνεται στο διαδίκτυο με τα troll των άλλων κομμάτων, κυρίως της Νέας Δημοκρατίας. Το ομολογεί και ο ίδιος σε ρεπορτάζ που είχε κάνε το protagon το 2012.

Ο νέος γενικός γραμματέας Ενημέρωσης συμμετείχε στις εκλογές του 2012 σε «ομάδα επικοινωνίας» του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία χρησιμοποιούσε τα social media -και δη, το Twitter- για να «στοχοποιεί», μεταξύ άλλων, πολιτικούς αντιπάλους της Κουμουνδούρου.
«Μου αρέσει είτε σε συντονισμό με άλλους είτε κατά μόνας, να τσακώνομαι ηλεκτρονικά», είχε πει τότε και το βίντεο στο 2.25″ είναι χαρακτηριστικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα