Ο Αδωνης δικαιώνει τον ΣΥΡΙΖΑ για την φαρμακευτική κάνναβη

Σε αυτοκριτική για λανθασμένη στάση της ΝΔ το 2018 στο ζήτημα της φαρμακευτικής κάνναβης επιδόθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου στη Βουλή.

Δεν ήταν ώριμη να αναγνωρίσει τα οφέλη

Η ΝΔ δεν ήταν ώριμη να αναγνωρίσει τα οφέλη για τους ασθενείς και τις προοπτικές για την ελληνική οικονομία μέσω τέτοιων επενδύσεων, είπε ο κ. Γεωργιάδης και προς κατάπληξη

των βουλευτών απένειμε δημόσιους επαίνους στον τότε σύμβουλο του Αλέξη Τσίπρα, Νίκο Καρανίκα για το γεγονός ότι πρωτοστάτησε και «πολέμησε» για να ανοίξει η αγορά της φαρμακευτικής κάνναβης και στην Ελλάδα.

Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Χαρίτση ο οποίος μίλησε για στροφή 180 μοιρών της κυβέρνησης, υπενθυμίζοντας τη ρητορική εκείνης της εποχής για πρελούδιο αποποινικοποίησης εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ και μετατροπή της χώρας σε χασισοφυτεία.

Προσέλκυση επενδύσεων

Αναφερόμενος στις διατάξεις του νομοσχεδίου ο Άδωνις Γεωργιάδης επισήμανε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι  προσέλκυση επενδύσεων φαρμακευτικής κάνναβης στη χώρα και η δημιουργία πραγματικής εγχώριας αγοράς, μέσω της ένταξης των προϊόντων του είδους Cannabis Sativa L περιεκτικότητας σε τετραϋδροκανναβινόλη (THC) άνω του 0,2%, στον πίνακα Δ, ώστε να παρέχονται από τα φαρμακεία και μέσω των φαρμακευτικών εταιριών πέραν του κρατικού μονοπωλίου.

Διευκρίνισε, δε, πως η πώλησή τους θα γίνεται αυστηρά με δίγραμμη ιατρική συνταγή για την αποφυγή αξιοποίησης από άτομα που δεν τους είναι απαραίτητα.

Από τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου ο ίδιος ξεχώρισε τη δυνατότητα παραγωγής και πώλησης πλέον ξηρού ανθού, καθώς και τη δυνατότητα εξαγωγής προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης σε άλλη χώρα ακόμα και αν στη χώρα μας δεν έχει εγκριθεί η άδεια κυκλοφορίας, εφόσον εκεί που εξάγονται επιτρέπονται από το νόμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα