Νέος υφυπουργός για θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος ο Γιώργος Αμυράς

Ο Γιώργος Αμυράς διορίζεται στο υπουργείο Περιβάλλοντος ως υφυπουργός αρμόδιος για τα θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Ο Γιώργος Αμυράς είναι γνωστός για την οικολογική προσέγγιση των θεμάτων, λάτρης του ποδηλάτου με το οποίο μετακινείται πολύ συχνά.

Ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Είναι πτυχιούχος της

Νομικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και εργάστηκε ως δημοσιογράφος. Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στις εφημερίδες «Ελεύθερος Τύπος», «Βραδυνή», «Εξπρές» και «Κέρδος» αλλά και στους τηλεοπτικούς σταθμούς ΑΝΤ1, STAR και ΕΡΤ, όπου παρουσίαζε την ταξιδιωτική εκπομπή «Μένουμε Ελλάδα».

Το 2010 συμμετείχε με τις ιδέες του για την πόλη, στις εκλογές για τον δήμο Αθηναίων και με ποσοστό 7,3%, ως επικεφαλής ανεξάρτητου συνδυασμού, εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος.

Στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 και στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους εξελέγη βουλευτής Β΄ Αθηνών με το Ποτάμι, του οποίου διετέλεσε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος.

Στις ευρωεκλογές έχασε την τελευταία στιγμή την έδρα στις Βρυξέλλες.

Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 επανεξελέγη βουλευτής στην περιφέρεια Ιωαννίνων με τη Νέα Δημοκρατία.

Είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος.

Είναι μέλος των Κοινοβουλευτικών Ομάδων Φιλίας της Βουλής των Ελλήνων με τα Κοινοβούλια της Κούβας, της Αυστραλίας και της Τσεχίας.

Συμμετείχε στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου 2014 και στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου 2019.

Keywords
Τυχαία Θέματα