Νέος αρχηγός για τον ISIS μετά τον θάνατο του Μπαγκντάντι

Ο Αμπντουλάχ Καρντάς, γνωστός και ως Χατζί Αμπντουλάχ αλ-Αφάρι, είναι ο νέος επικεφαλής του ISIS, μετά τον θάνατο του Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι κατά τη διάρκεια επιχείρησης αμερικανών κομάντος στη Συρία.

Για τον νέο ηγέτη είναι ελάχιστα πράγματα γνωστά και σύμφωνα με  το Newsweek, είχε υπηρετήσει στις ένοπλες δυνάμεις του Ιράκ επί των ημερών του Σαντάμ Χουσεΐν. Πριν ενταχθεί στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους, ήταν επικεφαλής του ιρακινού βραχίονα της Αλ Κάιντα.

ISIL

leader Abu Bakr al #Baghdadi is dead. US JSOC op reportedly targeted him in north west Syria close to the Turkish border. He blew himself up and forensic tests are underway. US president is during to make an announcement at 13GMT pic.twitter.com/Ae00A1ubYh

Osama Bin Javaid (@osamabinjavaid) October 27, 2019

Η είδηση του θανάτου του Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, αποτελεί πρώτο θέμα σε όλα τα μέσα ενημέρωσης.

Την είδηση του θανάτου του ηγέτη του ISIS, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, επιβεβαίωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια διαγγέλματος στον αμερικανικό λαό το μεσημέρι της Κυριακής (ώρα Ελλάδας).

«Χθες το βράδυ οι ΗΠΑ έφεραν τον μεγαλύτερο τρομοκράτη του κόσμου στη δικαιοσύνη. Ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι είναι νεκρός» είπε ξεκινώντας την ομιλία του ο αμερικανός πρόεδρος.

«Ο αλ Μπαγκντάντι πέθανε φωνάζοντας και ουρλιάζοντας αφότου βρέθηκε σε αδιέξοδο» συμπλήρωσε. Σύμφωνα με τον αμερικανό πρόεδρο, 11 μικρά παιδιά απομακρύνθηκαν από το οχυρό που σκοτώθηκε ο ηγέτης του ISIS, χωρίς να τραυματιστούν.

Ωστόσο, έκανε λόγο και για τρία παιδιά που έχασαν τη ζωή τους, μαζί με τον αλ Μπαγκντάντι, αφού εκείνος τα πήρε μαζί του στην προσπάθειά του να αποδράσει και στη συνέχεια, όταν παγιδεύτηκε, πυροδότησε ένα γιλέκο με εκρηκτικά που φορούσε, σκοτώνοντας και τα τρία παιδιά του.

Νεκρός και ο εκπρόσωπος Τύπου

Υπενθυμίζεται ότι νεκρός είναι και ο εκπρόσωπος τύπου της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος Αμπού αλ Χασάν αλ Μουχατζίρ που σκοτώθηκε σε κοινή επιδρομή των αμερικανικών και υπό την ηγεσία των Κούρδων δυνάμεων στη βόρεια Συρία.

Σύμφωνα με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), των οποίων ηγούνται οι YPG, ο αλ Μουχατζίρ στοχοθετήθηκε κοντά στην παραμεθόριο πόλη Τζαραμπλούς, έπειτα από προσπάθειες των υπηρεσιών πληροφοριών των SDF και του αμερικανικού στρατού.

Δείτε επίσης: Ένας αριθμός για όλες τις επαφές με το κράτος
Ο διοικητής των SDF Μαζλούμ Άμπντί επισήμανε ότι επρόκειτο για «συνέχεια της προηγούμενης επιχείρησης» κατά τη διάρκεια της οποίας ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι σκοτώθηκε, ενώ περιέγραψε τον εκπρόσωπο τύπου των τζιχαντιστών ως το δεξί χέρι του Μπαγκντάντι.

Keywords
Τυχαία Θέματα