Μεγάλη πυρκαγιά στη Μάνη – Προληπτική εκκένωση οικισμών

Μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου σε δασική έκταση στη λακωνική Μάνη.

Λίγο πριν τις 14.00 το μέτωπο έσπασε στα δύο με το πρώτο κινείται προς το βουνό και να μην ανησυχεί την Πυροσβεστική, αλλά το δεύτερο έχει φορά προς τους οικισμούς που βρίσκονται κοντά στη Νεάπολη.

Για προληπτικούς λόγους και μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής, οι κάτοικοι των οικισμών Βάχος, Γέρμα και Δροσοπηγή απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους, με δικά τους μέσα.

Για την ώρα, όπως επισημαίνει η Πυροσβεστική δεν υπάρχει κίνδυνος. Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη ώστε η φωτιά να μην απειλήσει

κατοικημένες περιοχές. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν δυσκολεύουν το έργο τους.

Λόγω της φωτιάς έχει διακοπεί η οδική επικοινωνία Αρεόπολης- Γυθείου και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μέσω παρακαμπτηρίων οδών.

Δημοσιεύτηκε από Votskaris George στις Σάββατο, 22 Αυγούστου 2020

Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 13:00 στην περιοχή Λαγκάδα στην ανατολική Μάνη.

Στις προσπάθειες κατάσβεσης επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις, με 54 πυροσβέστες και 24 οχήματα, ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 19 άτομα, ενώ από αέρος συνδράμουν 6 πυροσβεστικά αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα, τα οποία πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού. Το έργο κατάσβεσης συνδράμουν και μέσα πυρόσβεσης της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Όπως έγινε γνωστό με εντολή του αρχηγού του ΠΣ Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, κλιμάκιο της ΔΑΕΕ μεταβαίνει στην Ανατολική Μάνη για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Με εντολή Αρχηγού ΠΣ Αντιστρατήγου Στέφανου Κολοκούρη, κλιμάκιο της ΔΑΕΕ μεταβαίνει στην Ανατολική Μάνη για τη διερεύνηση των αιτιών της #πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σήμερα.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) August 22, 2020

Στο σημείο βρίσκονται από την πρώτη στιγμή ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις καθώς και εθελοντές προσπαθώντας να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο.

Keywords
Τυχαία Θέματα