Μεγάλη νίκη του ΟΦΗ κόντρα στον Άρη

Μια ομάδα οφείλει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένη και στα 90 λεπτά μιας αναμέτρησης. Προφανώς αυτό δεν το εφάρμοσαν οι παίκτες του Άρη στο Ηράκλειο και ο ΟΦΗ τους τιμώρησε. Οι γηπεδούχοι πέτυχαν μια σπουδαία νίκη με 3-1 επί του Άρη και απέκτησαν προβάδισμα σε ότι αφορά τα πλέι οφ.

Η ομάδα του Ένινγκ έχασε σπουδαία ευκαιρία να πάρει το προβάδισμα στο σκορ στο 66ο λεπτό με τον Σωτηρίου να πραγματοποιεί εκπληκτική

επέμβαση σε σουτ του Ιντέγε. Στη συνέχεια ο Άρης κατέρρευσε, καθώς σε ένα δίλεπτο (71-73) δέχτηκε δυο γκολ.

Αυτή ήταν και η πρώτη ήττα του Άρη από τότε που ανέλαβε τη τεχνική ηγεσία ο Ένινγκ. Καθοριστική για την εξέλιξη του αγώνα η φάση στο 41ο λεπτό, όταν και ο Κομίνης δεν υπέδειξε καθαρό πέναλτι υπέρ του Άρη σε ανατροπή του Μπα μέσα στη μεγάλη περιοχή.

Η επιστροφή του Κουέστα

Ο Ένινγκ επέλεξε να ξεκινήσει στο βασικό σχήμα τον Κουέστα. Ο Ισπανός τερματοφύλακας επέστρεψε στην αγωνιστική δράση μετά από 83 μέρες και τον σοβαρό τραυματισμό του στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στη Τούμπα.

Στην ενδεκάδα επέστρεψε και ο Ιντέγε που εξέτισε τις δύο αγωνιστικές της ποινής του, ενώ στον πάγκο έμεινε ο Ντιγκινί, με τον Λάρσον να παίρνει τη θέση του. Ο Σουηδός, μάλιστα, ξεκίνησε δίπλα στον Ιντέγε,  με τον Ένινγκ να αλλάζει το  σύστημα  σε 4–4-2.

Ο προπονητής του ΟΦΗ,  Γιώργος Σίμος επέλεξε σύστημα 4-2-3-1 με  τον Φιγκεϊρέντο αντί του Μάνου για τη κορυφή της επίθεσης. Ακόμα, ο Κουτρουμπής ήταν ο παρτενέρ του Γιαννούλη στο κέντρο της άμυνας.

Απίστευτη διπλή ευκαιρία για τον Άρη 

Ο Άρης ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και έχασε απίστευτη ευκαιρία στο 2ο λεπτό για να ανοίξει το σκορ. Ο Ιντέγε βγήκε τετ α τετ με τον Σωτηρίου, καθυστέρησε χαρακτηριστικά να πλασάρει και γύρισε τη μπάλα στον Λάρσον που σούταρε δυνατά από το ύψος της μικρής  περιοχής, όμως ο Σωτηρίου απέκρουσε σε κόρνερ.

Άνοιξε το σκορ ο Ιντέγε 

Ο Άρης ήταν καλύτερος και πίεζε τον ΟΦΗ για να ανοίξει το σκορ. Κάτι που κατάφερε στο 13ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν μετά από κόρνερ του Ματίγια από αριστερά ο Βέλεθ γύρισε τη μπάλα και ο Ιντέγε με προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής την έστειλε στα δίχτυα της εστίας του Σωτηρίου.

Ισοφάριση με Βας 

Στο 17′  ο ΟΦΗ δημιούργησε τη πρώτη του ευκαιρία, με τον Βας να σουτάρει άστοχα από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Πέντε λεπτά αργότερα ο Τσιλιανίδης δεν υποδείχτηκε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ και τετ α τετ με τον Κουέστα αστόχησε. Ο ΟΦΗ όμως είχε ανεβάσει ρυθμούς και κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση στο 30ο λεπτό, εκμεταλλευόμενος την αδράνεια στη αμυντική γραμμή του Άρη,ενώ η φάση ξεκίνησε από λάθος του Γκάμα.  Ο Κοροβέσης γύρισε τη μπάλα από αριστερά και ο Βας σούταρε  δυνατά μέσα από τη μεγάλη περιοχή και ισοφάρισε σε 1-1.

Αναγκαστική αλλαγή ο Σεμέντο 

Ο Σεμέντο στάθηκε άτυχος στη φάση του 34ου λεπτού, όταν και μετά από ένα μαρκάρισμα του Ματίγια έπεσε στο έδαφος και χτύπησε στον αριστερό ώμο με αποτέλεσμα να γίνει αναγκαστική αλλαγή και τον Φερέιρα να παίρνει τη θέση του.

«Έπνιξαν» πέναλτι υπέρ του Άρη 

Ο Κομίνης δεν υπέδειξε πεντακάθαρο πέναλτι στη φάση του 41ου λεπτού όταν ο Μπα ανατράπηκε μέσα στη μεγάλη περιοχή. Ο διαιτητής της αναμέτρησης, μάλιστα, έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, ενώ δεν τον ειδοποίησε ούτε ο διαιτητής VAR παρά το γεγονός ότι υπήρχε ριπλέι που έδειχνε πεντακάθαρα τη παράβαση.

Κατοχή ο Άρης, ευκαιρία ο ΟΦΗ 

Ο Άρης ξεκίνησε πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και προσπάθησε να πάρει τον έλεγχο του παιχνιδιού. Οι γηπεδούχοι όμως ήταν αυτοί που δημιούργησαν τη πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης. Στο 55ο λεπτό ο Τσιλιανίδης βγήκε τετ α τετ με τον Κουέστα, όμως ο Ισπανός τερματοφύλακας τον σταμάτησε.

Ο Σωτηρίου έσωσε τον ΟΦΗ 

Στο 66ο ήταν η σειρά του Άρη να απειλήσει και να φτάσει πολύ κοντά σε ένα δεύτερο γκολ. Ο Ιντέγε σούταρε δυνατά έξω από τη μεγάλη περιοχή και ο Σωτηρίου απέκρουσε εντυπωσιακά σώζοντας την εστία του από βέβαιη παραβίαση.

Τραγικά λάθη από τον Άρη 

Ο Άρης αντί να βάλει γκολ κατάφερε να  δεχτεί και μάλιστα δύο. Στο 71ο λεπτό ο Κουέστα με τραγικό λάθος έκανε δώρο στον Φερέιρα που έκανε το 2-1. Η άμυνα του Άρη  πελαγοδρομούσε και δυο λεπτά αργότερα ο Φιγκειρέντο με πλασέ έκανε τρία τα τέρματα της ομάδας του.

Ο ΟΦΗ έκανε πάρτι και είχε τη ευκαιρία να πετύχει και τέταρτο γκολ, με τον Βραζιλιάνο να σημαδεύει το σε τετ α τετ το αριστερό κάθετο δοκάρι.

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Κοροβέσης, Μαρινάκης, Γιαννούλης, Κουτρουμπής, Σακόρ, Τσιλιανίδης, Νέιρα, Φιγκεϊρέδο (89’ Μάνος), Βαζ (77’ Στάικος), Σεμέντο (37’ Φερέιρα).

Άρης (Μίχαελ Ένινγκ): Κουέστα, Σούντγκρεν, Βέλεθ, Ρόουζ, Σάσα, Μπα, Ματίγια (88’ Τόνσο), Γκάμα (68’ Μαντσίνι), Φετφατζίδης, Λάρσον (79’ Ντιγκινί), Ιντέγε.

Keywords
Τυχαία Θέματα