Μαουρίτσιο: «Να καθιερώσουμε τον ΠΑΟΚ στο κορυφαίο επίπεδο»

Ο Χοσέ Μαουρίτσιο μίλησε στην κάμερα της Νova τόσο για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Τσέλσι, όσο και για τη συνέχεια της σεζόν.

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ίδιος: «Είμαι καλά μετά τον τραυματισμό που είχα».

Για το 70λεπτο που έπαιξε στο Λονδίνο: «Είχα ένα πρόβλημα στο γόνατα. Επέστρεψα με την Ξάνθη και ένιωσα πάλι ενοχλήσεις, αλλά δούλεψα με τους γιατρούς και τους φυσιοθεραπευτές και αν και φοβόμουν στην αρχή

μπήκα στο παιχνίδι με την Τσέλσι, με ελάχιστες ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο. Έχω ακόμα ένα μικρό θέμα, αλλά με τη δουλειά που κάνουμε δεν θα έχω πρόβλημα. Όσο για το παιχνίδι κόντρα στην Τσέλσι, ήταν πολύ δύσκολο.

Είμαι χαρούμενος που έπαιξα χωρίς πόνο, αλλά στεναχωρημένος για την εξέλιξη του αγώνα. Μείναμε με 10 παίκτες και ήταν ακόμα χειρότερη η κατάσταση. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε πολλά κόντρα σε μία εξαιρετική ομάδα. Παλέψαμε βέβαια και θέλουμε να κρατήσουμε κάποια στοιχεία για το μέλλον. Το αφήνουμε πίσω και βλέπουμε τα έξι παιχνίδι που απομένουν μέχρι τα Χριστούγεννα. Θέλουμε να τα κερδίσουμε για να έχουμε πετύχει τους στόχους μας».

Για την δυσκολία της μετάβασης από το ευρωπαϊκό παιχνίδι στο παιχνίδι κόντρα στη Λαμία: «Νομίζω ότι αν θέλουμε να ανεβάσουμε επίπεδο τον ΠΑΟΚ, δεν πρέπει να ξεχωρίζουμε τα παιχνίδια. Η Τσέλσι πέρασε και τώρα έρχεται η Λαμία, που είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Πρέπει να αντιμετωπίζουμε όλα τα παιχνίδια με τον ίδιο τρόπο. Πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας σε κάθε πρόκληση».

Για το πως του φάνηκε η εμπειρία να αντιμετωπίζει την Τσέλσι: «Είναι ωραίο να παίζεις κόντρα σε αυτές τις ομάδες. Κάνουμε καλή δουλειά στο πρωτάθλημα. Στην Ευρώπη όμως πρέπει να ανεβάσουμε την απόδοσή μας. Ακόμα και μετά την ήττα, αλλά και γενικά τις κόντρες με τις ομάδες αυτού του επιπέδου, κερδίζουμε πράγματα και γινόμαστε καλύτεροι. Θέλουμε να ανεβάσουμε τον ΠΑΟΚ ψηλά μέσα από τη δουλειά μας και να τον καθιερώσουμε στο κορυφαίο επίπεδο. Ήταν μία ωραία εμπειρία το παιχνίδι στο Λονδίνο».

Για την δύσκολη θέση του ΠΑΟΚ με την πρόκριση στο Europa League: «Δεν νομίζω ότι ήταν θέμα τύχης. Κάναμε λάθη όλοι, οι παίκτες, ο προπονητής όλοι. Ήταν μερικές άσχημες στιγμές κόντρα σε ομάδες που είχαν καλά στοιχεία. Χάσαμε τρία παιχνίδια, που θα μπορούσαμε να μην έχουμε χάσει. Μπήκαμε όμως σε όλα τα παιχνίδια για τη νίκη, αλλά δεν γίνεται να κερδίζεις πάντα. Στρέφουμε την προσοχή μας στο τελευταίο παιχνίδι, πρέπει να κερδίσουμε και να περιμένουμε και το αποτέλεσμα στο άλλο παιχνίδι για να δούμε τι θα γίνει. Έχουμε την ευκαιρία αν κερδίσουμε να περάσουμε. Χάσαμε τα προηγούμενα παιχνίδια, επειδή ο αντίπαλος έκανε καλύτερη δουλειά από εμάς. Η ευθύνη είναι συνολική».

Για το παιχνίδι κόντρα στη Λαμία: «Κατά τη γνώμη μου πρέπει να συνεχίσουμε όπως κάναμε στα προηγούμενα παιχνίδια. Έχουμε αυτή τη φιλοσοφία και πάμε για τη νίκη σε κάθε αγώνα. Είναι σημαντική αναμέτρηση και δεν πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο προσέγγισης και την νοοτροπία μας».

Για το ματς με τη Λαμία που ακολουθεί: «Ξέρουμε ότι είναι μία σκληρή και συμπαγής ομάδα. Είναι δυνατή στην έδρα της. Θα πάμε εκεί για να κάνουμε τη δουλειά μας και ελπίζω ότι θα φύγουμε με το τρίποντο, θα γυρίσουμε στη Θεσσαλονίκη να πάρουμε ανάσες και να στραφούμε στο επόμενο παιχνίδι».

Keywords
Τυχαία Θέματα