Λιμάνι Θεσσαλονίκης: Ιστορική μέρα με ταυτόχρονο homeporting για δύο κρουαζιερόπλοια

Μια από τις πλέον ιστορικές του στιγμές έζησε σήμερα το λιμάνι της Θεσσαλονίκης καθώς για πρώτη φορά πραγματοποίησαν ταυτόχρονο homeporting δύο κρουαζιερόπλοια.

Πρόκειται για το κρουαζιερόπλοιο «Monet» που έδεσε χθες το πρωί στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης προερχόμενο από τη Λήμνο και το «Celestyal Crystal», που κατέπλευσε σήμερα το πρωί με προηγούμενό του σταθμό τον Πειραιά. Το «MONET» κατέπλευσε χθες στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

με 50 επιβάτες από τη Μεγάλη Βρετανία, ενώ το κρουαζιερόπλοιο θα αναχωρήσει τη Δευτέρα και πάλι για τη Λήμνο.

Σύμφωνα με το voria.gr, το «Celestyal Crystal» μεταφέρει 500 επιβάτες, μεταξύ των οποίων Γάλλοι, Βρετανοί Έλληνες και Βαλκάνιοι, εκ των οποίων οι 150 θα κατέβουν, για να δώσουν τη θέση τους σε άλλους 100 (κυρίως Έλληνες και Βαλκάνιους).

Διαβάστε επίσης: Ο οδηγός Michelin έρχεται επιτέλους στην Ελλάδα

Το προαναφερόμενο κρουαζιερόπλοιο θα αναχωρήσει αύριο στις 19.00 για το Κουσάντασι της Τουρκίας.

Κικίλιας: Καταξίωση του λιμένα της Θεσσαλονίκης

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος για τη συγκεκριμένη εξέλιξη φαίνεται να είναι ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας που με tweet του έκανε λόγω για περαιτέρω καταξίωση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

«Ακόμη ένα βήμα για την καταξίωση του λιμένα Θεσσαλονίκης στον τομέα της κρουαζιέρας σηματοδοτεί το ταυτόχρονο Homeporting για δύο κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι της πόλης, κάτι που γίνεται σήμερα για πρώτη φορά στην …ιστορία του λιμανιού», έγραψε ο υπουργός Τουρισμού.

Ακόμη ένα βήμα για την καταξίωση του λιμένα Θεσσαλονίκης στον τομέα της κρουαζιέρας σηματοδοτεί το ταυτόχρονο Homeporting για δύο κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι της πόλης, κάτι που γίνεται σήμερα για πρώτη φορά στην …ιστορία του λιμανιού. #ΟΛΘ pic.twitter.com/bd3FsIyUoE

— Vassilis Kikilias (@Vkikilias) October 2, 2022

Keywords
Τυχαία Θέματα