Κύπρος: Εντοπίστηκε νέο αντικείμενο στην Κόκκινη Λίμνη

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι έρευνες στην Κύπρο για τον εντοπισμό των θυμάτων που ομολόγησε πως σκότωσε ο 35χρονος ίλαρχος, Νίκος Μεταξάς.

Μάλιστα, όπως αναφέρει ο Φιλελεύθερος, οι αρχές εντόπισαν στην Κόκκινη Λίμνη ένα ακόμη αντικείμενο, που μοιάζει με τσιμεντένιο όγκο, το οποίο αναμένεται να ανασυρθεί την Πέμπτη.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία σε συνεργασία με την Αστυνομία και δύτες του Λιμενικού πραγματοποιούν έρευνες επίσης στο Μιτσερό και στη Λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο.

Πρόκειται για την

18η ημέρα της πρωτοφανούς για τα δεδομένα της Κύπρου επιχείρησης, στην οποία συμμετέχει και ομάδα εμπειρογνωμόνων της Scotland Yard που έχει βρεθεί ήδη από την Τρίτη στα σημεία των ερευνών και έχει ενημερωθεί για όλες τις εξελίξεις στην υπόθεση.

Πλέον οι αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν τις δυο βαλίτσες με τις σορούς που δεν έχουν εντοπιστεί. Θα συνεχίσουν τις προσπάθειες μέχρι το Σάββατο με τη χρήση της ρομποτικής κάμερας και ακολούθως θα αρχίσουν έρευνες με τη χρήση συστήματος Sonar.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα Τετάρτη έγιναν προεργασίες στην Κόκκινη Λίμνη ενόψει της χρήσης του συστήματος Sonar.

Την ίδια ώρα στη Λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο, καταδύθηκαν ξανά δύτες με σκάφανδρο σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τη σορό της εξάχρονης Sierra, κόρης της Marry Rose.

Σε δήλωσή του στο ΚΥΠΕ νωρίτερα ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης ανέφερε ότι η ανακριτική ομάδα συνεχίζει τις έρευνες και θα ληφθούν και καταθέσεις από διάφορα πρόσωπα. Επίσης, το Γραφείο Διερεύνησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που ενεπλάκη από την αρχή στην υπόθεση εξετάζει τεκμήρια που παρελήφθησαν σε σχέση με ηλεκτρονικά δεδομένα.

Σήμερα συνεχίστηκαν και οι νεκροτομές επί των σορών των δολοφονημένων γυναικών που εντοπίστηκαν μέχρι στιγμής. Τις νεκροτομές θα διενεργήσει ο εμπειρογνώμονας από το Ηνωμένο Βασίλειο σε συνεργασία με Κύπριους ιατροδικαστές.

Χθες Τρίτη είχε πραγματοποιηθεί δεύτερη νεκροτομή επί της σορού της γυναίκας που εντοπίστηκε σε βαλίτσα στην Κόκκινη Λίμνη και στη σορό που εντοπίστηκε στο πεδίο βολής στην Ορούντα από τον εμπειρογνώμονα ιατροδικαστή που έφθασε από το Ηνωμένο Βασίλειο σε συνεργασία με Κύπριους Ιατροδικαστές.

Keywords
Τυχαία Θέματα