Κοροναϊός : Το 2020 η πιο θανατηφόρα χρονιά στην ιστορία των ΗΠΑ

Τη χειρότερη χρονιά στην ιστορία τους, όσον αφορά στους νεκρούς, διανύουν οι ΗΠΑ, αφού το 2020 αναμένεται να είναι το πιο θανατηφόρο έτος στην ιστορία της χώρας.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία από το CDC, τα οποία δημοσιεύουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, ανάμεσά τους το USA Today, οι ΗΠΑ αναμένεται να θρηνήσουν 3,2 εκατομμύρια νεκρούς το 2020, ποσοστό

15% πάνω από το 2019 που πέθαναν 2,8 εκατομμύρια άνθρωποι.

Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, πρόκειται για την πρώτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ, όπου οι θάνατοι θα περάσουν τα 3 εκατομμύρια.

Πρόκειται για αριθμούς που ξεπερνούν αυτούς του 1918, όταν δεκάδες χιλιάδες αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και εκατοντάδες χιλιάδες αμερικανοί χάθηκαν από την πανδημία της γρίπης.

Μάλιστα, οι θάνατοι αναμένεται να αυξηθούν ακόμα περισσότερο, αφού θα προστεθούν και οι νεκροί από τον μήνα Δεκέμβριο στο σύνολό του.

Πάνω από 300.000 νεκροί από κοροναϊό

Φυσικά, η «έκρηξη» των θανάτων οφείλεται στην πανδημία του κοροναϊού, που έχει σαρώσει ολόκληρο τον πλανήτη. Μέχρι στιγμής, ο κοροναϊός έχει σκοτώσει περισσότερους από 328 χιλιάδες ανθρώπους στις ΗΠΑ.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα μια αύξηση της τάξης των 20 με 50 χιλιάδων θανάτων θα ήταν αναμενόμενη λόγω της γήρανσης του πληθυσμού της χώρας. Ωστόσο φέτος αναμένεται οι θάνατοι να αυξηθούν κατά… 400.000.

Μάλιστα, η προηγούμενη εβδομάδα ήταν η πιο θανατηφόρα στην πανδημία με πάνω από 18.000 νεκρούς και σίγουρα ο Δεκέμβριος θα είναι ο πιο «μαύρος» μήνας της πανδημίας. Σύμφωνα μάλιστα με το Reuters, κάθε 33 δευτερόλεπτα ένας άνθρωπος έχανε τη ζωή του στην άλλη άκρη του Ατλαντικού!

Μόνο τις πρώτες 21 ημέρες του Δεκεμβρίου είχαν καταγραφεί 50.996 νεκροί. Οι θάνατοι αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα σε 22 Πολιτείες. Και οι ειδικοί εκτιμούν ότι οι νεκροί θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο μετά τις γιορτές.

Πού οφείλονται οι θάνατοι

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο κοροναϊός αποτέλεσε την τρίτη αιτία θανάτου φέτος στις ΗΠΑ, πίσω από τις καρδιακές παθήσεις και τον καρκίνο.

Για κάποιες συγκεκριμένες χρονικές περιόδους ο φονικός ιός ήταν η πρώτη αιτία θανάτου. Όμως, αυτό που δεν έχει προσμετρηθεί και θεωρείται ότι ίσως συνδέεται με τον κοροναϊό είναι η έξαρση θανατηφόρων περιστατικών πνευμονίας που απλά δεν καταγράφηκαν ως θάνατοι από κοροναϊό.

Αυτό που καταγράφηκε επίσης είναι ο ασυνήθιστα μεγάλος αριθμός θανάτων από καρδιακές παθήσεις, διαβήτη και άνοια. Πολλοί από αυτούς σύμφωνα με τους ειδικούς συνδέονται με τον Covid κι αυτό γιατί εξαιτίας του κορονοϊού οι ασθενείς αυτοί δεν είχαν την κατάλληλη φροντίδα που θα είχαν σε συνθήκες μη πανδημίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα