Κοροναϊός : Μάσκα παντού στην Αττική – Πώς υποδέχτηκαν οι πολίτες το νέο μέτρο

Ένα νέο μέτρο το οποίο θα επηρεάσει ακόμη περισσότερο την καθημερινότητά μας τέθηκε από σήμερα στις περιφέρειες που βρίσκονται στο επίπεδο 3  (Αυξημένης Επιτήρησης ) και στο επίπεδο 4 (Αυξημένου Κινδύνου).

Συγκεκριμένα, οι Αθηναίοι έπρεπε σήμερα βγαίνοντας από το σπίτι τους να φορέσουν κατευθείαν τη μάσκα, καθώς η χρήση της είναι πλέον καθολική.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, οι πολίτες της Αθήνας που βρέθηκαν σε λαϊκή αγορά τήρησαν πιστά τα μέτρα.

Το ίδιο έκαναν και όσοι έκαναν τη βόλτα

τους στο κέντρο της Αθήνας ή επισκέφτηκαν την Ερμού για τα καθιερωμένα τους ψώνια.

Υπενθυμίζεται ότι από τα ξημερώματα της Κυριακής θα τεθεί σε ισχύ και το μέτρο με την απαγόρευση της κυκλοφορίας, από τις 00.30 μέχρι τις 05.00.

Οι περιοχές στις οποίες εφαρμόζονται τα νέα μέτρα

Στο «κόκκινο» βρίσκεται η Κοζάνη και η Καστοριά, ενώ στο «πορτοκαλί» βρίσκεται η Αττική, η Αχαΐα, η Ζάκυνθος, το Ηράκλειο, η Θήρα, τα Ιωάννινα, η Καρδίτσα, η Κέα, η Κύθνος, η Λέσβος, η Μύκονος, η Πέλλα, η Σάμος,τα Τρίκαλα, ηΘεσσαλονίκη, η Βοιωτία, η Λάρισα και οι Σέρρες.

Σχετικά με την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές, διευκρινίστηκε την Παρασκευή πως εξαιρούνται από αυτή οι συμμετέχοντες σε ομαδική ή ατομική άσκηση σε εξωτερικό χώρο και κατά τη διάρκεια της άσκησης αποκλειστικά και μόνο.

Στα σχολεία είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και στα διαλείμματα στις περιφερειακές ενότητες που έχουν ενταχθεί στο «πορτοκαλί» και το «κόκκινο» επίπεδο.

Στα κέντρα διασκέδασης και στα μπαρ απαγορεύεται ρητά η ζωντανή μουσική, και η διασκέδαση γίνεται αποκλειστικά με καθήμενους και πληρότητα 30% της αδείας, ενώ στην εστίαση επιτρέπεται η ζωντανή μουσική έως τρία άτομα χωρίς μικροφωνική, με υποχρεωτικά όλους τους πελάτες καθήμενους και 50% των προβλεπόμενων καθισμάτων της αδείας τους.

Επιπρόσθετα, σχετικά με τις δοξολογίες που αφορούν σε εορταστικές εκδηλώσεις της 26ης και 28ης Οκτωβρίου όπως και τις καταθέσεις στεφάνων σε όλη τη χώρα, ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι θα πραγματοποιηθούν με αυστηρή τήρηση των μέτρων που προβλέπονται σε κάθε επίπεδο του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα