ΚΚΕ: Να ακυρωθούν οι απολύσεις στη «Μαλαματίνα»

Την ακύρωση των απολύσεων συνδικαλιστών στο «Μαλαματίνα» ζητάει το ΚΚΕ αποδίδοντας ευθύνες και στην κυβέρνηση για την εξέλιξη αυτής καθώς όπως επισημαίνει το ΚΚΕ είχαν προηγηθεί η εκτεταμένη καταστολή με ΜΑΤ και χημικά έξω από το εργοστάσιο, αλλά και η προσπάθεια στησίματος απεργοσπαστικού μηχανισμού.

Μεγάλες οι ευθύνες κυβέρνησης και εργοδοσίας

Υπενθυμίζεται ότι όπως καταγγέλουν οι

εργάτες του εργοστασίου σήμερα απολύθηκαν ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμφιαλωμένων Ποτών, Γιάννης Φραγγίδης και ο πρόεδρος του Σωματείου Πωλητών – Οδηγών και Βοηθών Εμφιαλωμένων Ποτών Βορείου Ελλάδας, Άρης Μερκενίδης.

Αναλυτικά το σχόλιο του ΚΚΕ για τις απολύσεις συνδικαλιστών έχει ως εξής:

«Δεν έφτανε η παροχή ασυλίας της κυβέρνησης προς την εργοδοσία της επιχείρησης «Μαλαματίνα», δεν αρκούσε η εκτεταμένη καταστολή έξω από το εργοστάσιο με ΜΑΤ και χημικά αλλά και η προσπάθεια στησίματος απεργοσπαστικού μηχανισμού, σήμερα έφτασαν στο σημείο να απολύσουν τον πρόεδρο του Σωματείου που είναι και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμφιαλωμένων Ποτών, καθώς και δεύτερο εκλεγμένο συνδικαλιστή.

»Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι μεγάλες. Να ακυρωθούν τώρα οι απολύσεις. Οι αγώνες για το δικαίωμα στην εργασία, για αυξήσεις στους μισθούς και δουλειά με δικαιώματα, δε θα καμφθούν από την καταστολή κυβέρνησης και εργοδοσίας».

Παράσταση διαμαρτυρίας αύριο στο υπουργείο Εργασίας

Η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου μετά τη γνωστοποίηση των απολύσεων τόνισε, ανάμεσα σε άλλα ότι «η αφωνία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας αποδεικνύει ότι οι απολύσεις και οι διώξεις συνδικαλιστών και εργαζομένων στη Μαλαματίνα έχουν τις πλάτες της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Το ΠΑΜΕ καταγγέλει τις απολύσεις κάνοντας λόγο για απόπειρα τρομοκράτησης των εργατών και καλεί αύριο Πέμπτη 29/9, στις 5:30μμ τους εργαζόμενους και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα