Καραθανασόπουλος: Μήτρα των σκανδάλων τα επιχειρηματικά συμφέροντα

«Κανένα από όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν δεν είναι «αθώα περιστερά» διότι η μήτρα των σκανδάλων είναι η εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών συμφερόντων και μέσα από αυτή τη διαδικασία γεννιούνται ιδιαίτερες σχέσεις πολιτικών προσώπων με επιχειρηματικούς ομίλους», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, μιλώντας στον ρ/σ «Αθήνα 9,84».

Το πραγματικό πρόσωπο του συστήματος

Σημείωσε ότι βλέπουμε ακόμα μία εκδήλωση του πραγματικού προσώπου του καπιταλιστικού συστήματος, αυτού

της σαπίλας, της σήψης και της διαφθοράς.

Επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «αυτά τα σκάνδαλα διαμείφθηκαν σε συνθήκες που ο λαός μας υφίσταται ολομέτωπη επίθεση είτε με τα μνημόνια τα προηγούμενο διάστημα, είτε σήμερα με την εκδήλωση της νέας καπιταλιστικής κρίσης» προσθέτοντας ότι (αυτά τα κόμματα) «όχι μόνο αποπροσανατολίζουν αλλά και προσπαθούν να συγκαλύψουν τις τεράστιες ευθύνες που έχουν και για τα σκάνδαλα και για την επιδείνωση της θέσης της λαϊκής οικογένειας».

Οι αποκαλύψεις παίζουν ρόλο αναδιάταξης

Είπε ότι αυτές οι αποκαλύψεις «παίζουν και τον ρόλο της αναδιάταξης, της αναπαλαίωσης θα λέγαμε, του πολιτικού σκηνικού. Αν θα φθάσουν στο σημείο να γίνουν πρόωρες εκλογές, αυτό δεν μπορεί κανείς να το αποκλείσει».

Πρόσθεσε ότι οι εξεταστικές Επιτροπές «με διάφορα δικονομικά τερτίπια και λόγια του αέρα» «ποτέ δεν διερεύνησαν την ουσία και αξιοποιούνται για να συγκαλύπτονται σκάνδαλα και αιτίες».

Για τις εξελίξεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, τόνισε ότι «όσο ενισχύεται ο ρόλος του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στην περιοχή, τόσο θα μεγαλώνει η αστάθεια και ο κίνδυνος του πολέμου».

Ο Ν. Καραθανασόπουλος ανέφερε ότι η τουρκική προκλητικότητα έχει τη στήριξη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Πηγή ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα