Ισραήλ – Χαμάς: «Πράσινο φως» για τη συνέχιση της χερσαίας επιχείρησης στη Γάζα

Ο στρατηγός του ισραηλινού στρατού, Χέρτζι Χαλέβι, και ο επικεφαλής της Σιν Μπετ, Ρόνεν Μπαρ ενέκριναν, σήμερα, μετά το τέλος της επταήμερης κατάπαυσης του πυρός, τα σχέδια μάχης για τη συνέχιση της χερσαίας επιχείρησης του Ισραήλ στη Γάζα.

«Επικεντρωνόμαστε στη συνέχιση της εξόντωσης της Χαμάς και στη δημιουργία συνθηκών για την επιστροφή επιπλέον ομήρων» είπε ο Χαλέβι, σύμφωνα με τους Times of Israel.

«Ναυάγιο» στις συζητήσεις για τους ομήρους

Το Ισραήλ

απέσυρε σήμερα τους διαπραγματευτές από το Κατάρ μετά από «αδιέξοδο» στις συνομιλίες για τους ομήρους.

«Μετά το αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων και κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο Ντέιβιντ Μπαρνέα, επικεφαλής της Μοσάντ, διέταξε την ομάδα του στη Ντόχα να επιστρέψει στο Ισραήλ», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γραφείο του Νετανιάχου. «Η τρομοκρατική ομάδα της Χαμάς δεν εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της βάσει της συμφωνίας, η οποία περιελάμβανε την απελευθέρωση όλων των γυναικών και των παιδιών που περιλαμβάνονταν στον κατάλογο που δόθηκε στη Χαμάς, η οποία το είχε εγκρίνει», λέει ακόμα η ανακοίνωση.

Νέα εντολή εκκένωσης στους κατοίκους της βόρειας Γάζας από τον ισραηλινό στρατό

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι επιτέθηκε σε περισσότερους από 400 στόχους στη Λωρίδα της Γάζας μετά τη λήξη της ανακωχής χθες, χτυπήματα που προκάλεσαν τον θάνατο 240 ανθρώπων σύμφωνα με την ελεγχόμενη από τη Χαμάς κυβέρνηση στον παλαιστινιακό θύλακα.

Άλλοι 650 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε «εκατοντάδες αεροπορικές επιθέσεις, πλήγματα του πυροβολικού και βομβαρδισμούς από θαλάσσης, σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας», ανέφερε η κυβέρνηση της Χαμάς σε ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι οι ισραηλινές δυνάμεις «στοχοποίησαν κυρίως τη Χαν Γιουνίς, όπου δεκάδες σπίτια καταστράφηκαν με τους κατοίκους τους μέσα σε αυτά».

Keywords
Τυχαία Θέματα