Ιμάμογλου: Μηνύματα από τη φυλακή και νέες συγκεντρώσεις σήμερα
Ο Εκρέμ Ιμάμογλου που συνελήφθη και προφυλακίστηκε χθες με κατηγορίες για διαφθορά και παροχή βοήθειας σε τρομοκρατική οργάνωση, προσπαθεί να διατηρήσει την επαφή με τους υποστηρικτές του αλλά και με όλους όσοι αντιδρούν στη δίωξη εναντίον του, στέλνοντας μηνύματα μέσω αναρτήσεων στα social media.
Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης ανήρτησε αρχικά μία φωτογραφία με τη χθεσινή διαδήλωση έξω από το δημαρχείο με το σχόλιο «Αυτό το έθνος είναι μεγάλο».
Bu Millet Büyüktür! pic.twitter.com/Pgxkty4uLK
— Ekrem İmamoğlu (@ekrem_imamoglu) March 19, 2025
Σήμερα ανέβασε βίντεο από ομιλίες που έχει δώσει και έγραψε:
«Καμία δύναμη δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην αλληλεγγύη και την ελπίδα. Ο αγώνας μας είναι για τα παιδιά μας, για δικαιώματα, για νόμους, για δικαιοσύνη, για ένα καλύτερο αύριο».
Dayanışmanın ve umudun önünde hiçbir güç duramaz. Mücadelemiz çocuklarımız için, hak için, hukuk için, adalet için, güzel yarınlar için. pic.twitter.com/1esnJpVjfF
— Ekrem İmamoğlu (@ekrem_imamoglu) March 20, 2025
Νέες συγκεντρώσεις σήμεραΟ Εκρέμ Ιμάμογλου, ο εκλεκτός της κεμαλικής αντιπολίτευσης του CHP, για την προεδρία της Τουρκίας είχε συλληφθεί και στο παρελθόν και κατηγορεί την κυβέρνηση για σκευωρία εναντίον του με σκοπό να τον εξοντώσει πολιτικά.
Ο πρόεδρος του CHP, Οζγκούρ Οζέλ, πέρασε το βράδυ στο δημαρχείο της Κωνσταντινούπολης ενώ κάλεσε σε νέες συγκεντρώσεις μπροστά από το κτίριο σήμερα στις 20:30 (τοπική ώρα, 19:30 ώρα Ελλάδας) όπου θα εκφωνήσει ομιλία και ο ίδιος.
Χθες το βράδυ, παρά την απαγόρευση των συγκεντρώσεων, χιλιάδες άνθρωποι απάντησαν στην έκκλησή του για κινητοποιήσεις και βγήκαν στους δρόμους φωνάζοντας, μεταξύ άλλων, «Ιμάμογλου δεν είσαι μόνος!».
Φοιτητικά μπλοκ συγκρούστηκαν με την αστυνομία.
Turkish Istanbul erupted in protests after the arrest of Mayor Ekrem Imamoglu: there were clashes, BBC reports.
The authorities reportedly blocked many streets in the city, restricted access to some social networks and imposed a two-week marathon on the demonstration, but… pic.twitter.com/wD5duELl28
— kolibri.93 (@viktorikolibri) March 20, 2025
Ο πρόεδρος του CHP κατήγγειλε «το κρατικό πραξικόπημα εις βάρος της αντιπολίτευσης». «Θέλησαν να ακυρώσουν τη βούληση του λαού», υπογράμμισε ο Οζέλ.
«Δεν υπάρχει διαφθορά ούτε τρομοκρατική οργάνωση, αλλά εντεταλμένοι εκτελεστές της δικαιοσύνης», κατήγγειλε από την πλευρά της η σύζυγος του δημάρχου, η Ντιλέκ Ιμάμογλου, εκτιμώντας ότι «το μόνο έγκλημα του Ιμάμογλου είναι (…) ότι κέρδισε τις καρδιές των ανθρώπων. Το μόνο του έγκλημα είναι ότι θα είναι ο επόμενος πρόεδρος!».
Συλλήψεις για αναρτήσειςΣτο μεταξύ ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας ανακοίνωσε σήμερα ότι 37 άνθρωποι συνελήφθησαν επειδή έκαναν «προκλητικές αναρτήσεις, υποκινώντας στο έγκλημα και το μίσος» μετά τη σύλληψη του Ιμάμογλου.
Οι τουρκικές αρχές εντόπισαν 261 λογαριασμούς σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκ των οποίων οι 62 από το εξωτερικό, οι οποίοι έκαναν «προκλητικές αναρτήσεις», επεσήμανε ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια στο Χ.
Η πρόσβαση πάντως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παραμένει περιορισμένη στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν λάβει οι αρχές, σύμφωνα με το ΕΡΤNews.
Δεν είναι σαφές πότε οι αρχές θα αρχίσουν να ανακρίνουν τον Ιμάμογλου, ο οποίος μπορεί να κρατηθεί χωρίς κατηγορίες για έως και τέσσερις ημέρες. Αναλυτές λένε ότι ο Ιμάμογλου θα μπορούσε να απομακρυνθεί από το αξίωμά του και να αντικατασταθεί από έναν «έμπιστο δήμαρχο», εάν κατηγορηθεί επίσημα για διασυνδέσεις με το PKK.
Οι αντιδράσεις του τουρκικού ΤύπουΤην ίδια ώρα ο τουρκικός Τύπος είναι χωρισμένος στα δύο. Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Turkiye κυκλοφορεί με τίτλο: “Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου“. Αντίστοιχη είναι οι τίτλοι και όλων των υπόλοιπων φιλοκυβερνητικών εφημερίδων όπως η Sabah, της οποίας ο τίτλος είναι “Το οικοσύστημα της παρανομίας“. Για διαφθορά κάνει λόγο και η εφημερίδα Yeni Safak.
Από την άλλη όμως οι εφημερίδες της αντιπολίτευσης, όπως η Cumhuriyet, τάσσονται στο πλευρό του Εκρέμ Ιμάμογλου και αναφέρονται σε “πολιτικό πραξικόπημα“.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Έφυγε από την ζωή ο Σωκράτης Ευαγγέλου
- Γυναικοκτονία στη Σαλαμίνα: «Αδελφάκι μου την καθάρισα, ξαλάφρωσα, μία λιγότερη» – Αμετανόητος ο 71χρονος
- Τέμπη: Τι είδαν οι πυροσβέστες στο Κουλούρι – Στο φρέον στρέφεται η έρευνα
- Η απάντηση του Παύλου Ντε Γκρες για την προσφώνηση «πρίγκιπας» που προκάλεσε αντιδράσεις – «Δεν με στενοχώρησε αυτό που έγινε»
- Πόσα χρήματα θα λάβουν οι αστροναύτες που έμειναν στο Διάστημα 9 μήνες αντί 8 μέρες - Όχι τόσο μεγάλη αποζημίωση για τη Σούνι & τον Μπάρι (φωτό-βίντεο)
- Θανατηφόρα παράσυρση 65χρονης στον Πειραιά
- Διπλή αυτοκτονία στου Ζωγράφου: «Άκουσα μία γυναικεία κραυγή, λογικά ήταν η στιγμή που έπεφτε η γυναίκα»
- Θανατηφόρο τροχαίο στον Πειραιά - Νεκρή γυναίκα που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο
- Βίντεο: Λύκοι κάνουν βόλτες στην Ιπποκράτειο Πολιτεία - Επίθέσεις σε αδέσποτα σκυλιά
- “Έφυγε” νεαρός ποδοσφαιριστής μετά από τραυματισμό σε αγώνα στην Ισπανία
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Τα Νεα
- Ιμάμογλου: Μηνύματα από τη φυλακή και νέες συγκεντρώσεις σήμερα
- Κλακέτα Μοτέρ Πάμε
- The Team of Six Consecutive Championships That Made Olympiacos a Legend
- Η ομάδα των έξι «σερί» που έκανε τον Ολυμπιακό Θρύλο
- H μεγάλη δημοσκόπηση της Metron Analysis στο αποψινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων «MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ»
- Παύλος Μαρινάκης: Σε αυτό το σημείο έφτασε η απελπισία του ΠΑΣΟΚ – Έγινε η «Πράσινη Λύση»
- Τροχαίο δυστύχημα στον Πειραιά: Γυναίκα παρασύρθηκε από ΙΧ και σκοτώθηκε
- Μητσοτάκης: Όποιος εισέρχεται στην Ελλάδα παράνομα και δεν έχει λάβει άσυλο θα επιστρέφεται
- ΠΑΣΟΚ σε Παύλο Μαρινάκη: Η κυβέρνηση μετά το μπάζωμα, σκάβει τούνελ απόδρασης από την προανακριτική
- Πολεοδομία Ρόδου: Κατασχέθηκαν 600.000 ευρώ
- Τελευταία Νέα Τα Νεα
- Ιμάμογλου: Μηνύματα από τη φυλακή και νέες συγκεντρώσεις σήμερα
- Τροχαίο δυστύχημα στον Πειραιά: Γυναίκα παρασύρθηκε από ΙΧ και σκοτώθηκε
- Μητσοτάκης: Όποιος εισέρχεται στην Ελλάδα παράνομα και δεν έχει λάβει άσυλο θα επιστρέφεται
- ΠΑΣΟΚ σε Παύλο Μαρινάκη: Η κυβέρνηση μετά το μπάζωμα, σκάβει τούνελ απόδρασης από την προανακριτική
- Πολεοδομία Ρόδου: Κατασχέθηκαν 600.000 ευρώ
- Η ομάδα των έξι «σερί» που έκανε τον Ολυμπιακό Θρύλο
- The Team of Six Consecutive Championships That Made Olympiacos a Legend
- Κλακέτα Μοτέρ Πάμε
- Olympiacos on the Silver Screen
- Παύλος Μαρινάκης: Σε αυτό το σημείο έφτασε η απελπισία του ΠΑΣΟΚ – Έγινε η «Πράσινη Λύση»
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Βίντεο: Λύκοι κάνουν βόλτες στην Ιπποκράτειο Πολιτεία - Επίθέσεις σε αδέσποτα σκυλιά
- ΠΑΣΟΚ: Εκτός Προανακριτικής η Λιακούλη
- Θεσσαλονίκη: Δίνεται στην κυκλοφορία η γέφυρα Αξιού – Τέλος η ταλαιπωρία για τους οδηγούς
- Ο Νίκος Χαρδαλιάς καλεσμένος στο After Dark
- Το ΠΑΣΟΚ αντικατέστησε τη Λιακούλη από την Προανακριτική μετά το επεισόδιο με Ανδρουλάκη
- Βόρεια Μακεδονία: «Είναι ώρα σιωπής για τα νεκρά παιδιά μας» – Το Κότσανι κηδεύει τα θύματα της τραγωδίας
- Βόρεια Μακεδονία: Σε πένθος η χώρα – Κηδεύονται σήμερα οι 59 νεκροί της τραγωδίας στο κλαμπ του Κότσανι (photos/videos)
- ECDC: Κίνδυνος σοβαρών λοιμώξεων από ανθεκτικά βακτήρια για τους εγκαυματίες από τη Βόρεια Μακεδονία