Η Ρίβερ Πλέιτ κατέκτησε το Κόπα Λιμπερταδόρες

Η Ρίβερ Πλέιτ κατέκτησε για τέταρτη φορά στην Ιστορία της το Κόπα Λιμπερταδόρες, καθώς επικράτησε στον δεύτερο τελικό που διεξήχθη στο Μπερναμπέου της Μπόκα Τζούνιορς με 3-1.

Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση, καθώς η κανονική διάρκεια τέλειωσε 1-1. Το πρώτο παιχνίδι, στο Μπομπονέρα ήταν επίσης ισόπαλο (2-2).

Στην παράταση, η Ρίβερ προηγήθηκε 2-1 με τον Κολομβιανός Χουάν Κιντέρο στο 109′, ενώ στο 120′ η Μπόκα έφτασε κοντά στην ισοφάριση, αλλά η μπάλα στο σουτ του Χάρα προσέκρουσε στο δοκάρι. Στην τελευταία φάση του ματς, ο Γκονζάλο Μαρτίνες

διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Στην κανονική διάρκεια, η Μπόκα είχε προηγηθεί στο 44′ με τον Ντάριο Μπενεβέντο (πρωταγωνιστής με 3 γκολ στους ημιτελικούς με την Παλμέιρας), ωστόσο η Ρίβερ ισοφάρισε με καταπληκτικό γκολ του Λούκας Πράτο στο 68΄.

Να σημειώσουμε ότι στο δεύτερο λεπτό της παράτασης η Μπόκα έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής (δεύτερη κίτρινη) του Βίλμαρ Μπάριος.

ΡΙΒΕΡ ΠΛΕΪΤ (Μαρσέλο Γκαγιάρδο): Αρμάνι, Μοντιέλ (73΄ Μαγιάδα), Μαϊδάνα, Πινόλα, Κάσκο, Πόνσιο (58΄ Κιντέρο), Φερνάντες (111΄ Τζουκουλίνι), Έντσο Πέρες, Παλάσιος (97΄ Άλβαρες), Μαρτίνες, Πράτο.

ΜΠΟΚΑ ΤΖΟΥΝΙΟΡΣ (Γκιγιέρμο Σελότο): Αντράντα, Ολάσα, Μπουφαρίνι (111΄ Τέβες), Μαγκαλιάν, Ισκέρδος, Νάντες, Μπάριος, Πάμπλο Πέρες (89΄ Γκάγκο), Βίγια (96΄ Χάρα), Μπενεντέτο (62΄ Άμπιλα), Παβόν.

Keywords
Τυχαία Θέματα