Ολυμπιακός: Η προσπέραση και η συνθήκη του μηδέν
Στην περίπτωση του Ιμανόλ και τις συμπληρωμένες πια 50 μέρες του στο μεγάλο λιμάνι: Utere, non numera όπως ακριβώς προέτρεψαν οι Λατίνοι. Χρησιμοποιεί τον χρόνο ο Βάσκος. Δεν τον μετρά. Και το αποτέλεσμα ομολογουμένως είναι θεαματικό. Οχι μόνο γιατί ο Ολυμπιακός έχει βάλει πλέον οκτώ νίκες στη σειρά, σπάει ρεκόρ κ.λπ.
Κυρίως γιατί κατάφερε να κάνει τον δύσκολο Σεπτέμβρη μακρινή ανάμνηση. Για ολόκληρο τον οργανισμό. Από τα αποδυτήριά του μέχρι την τελευταία θέση σε κερκίδα που βρέθηκαν αυτό το διάστημα οι ερυθρόλευκοι οπαδοί.
Και αν αύριο στη Λεωφόρο ανεβάσει σε εννέα τον αύξοντα αριθμό των συνεχόμενων νικών του; Τότε για πρώτη φορά έπειτα από σχεδόν εννέα μήνες θα κοιμηθεί σαββατόβραδο με το πάπλωμα της κορυφής μόνο για λογαριασμό του. Τελευταία φορά ήταν Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός 0-3 στις 4 Φλεβάρη. Αύριο κόντρα στην – μια ακόμη σεζόν άκρως ανταγωνιστική – Κηφισιά του Σεμπάστιαν Λέτο θα έχουμε 31 Οκτώβρη!
Ναι, ανοίγουν την αυλαία της 9ης αγωνιστικής της Super League οι Πειραιώτες (31/10, 19:00). Και αν κάνουν τη δουλειά; Τότε σκαρφαλώνουν στους 22 βαθμούς και την Κυριακή παρακολουθούν απο το ρετιρέ τους το τετ α τετ του Παναθηναϊκού (21 β.) με την ΑΕΚ (17 β. με ματς λιγότερο). Επί της ουσίας έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν για πρώτη φορά φέτος μια προσπέραση κορυφής. Νωρίς είπατε; Φυσικά. Αν σκεφτεί κανείς όμως ότι έπειτα από την 4η αγωνιστική και το Ολυμπιακός – ΟΦΗ 0-1 βρέθηκαν στο -5, τότε τα αντανακλαστικά τους είναι αν μη τι άλλο άριστα
Μπελάς, αν…Εχει κάνει ήδη μια «ζημιά» η Κηφισιά στη Λεωφόρο στους πρωτοπόρους: 1-1 με την ΑΕΚ τη 2η αγωνιστική. Σκορ με το οποίο έφυγε και τα περασμένα… Χριστούγεννα (20/12) με βαθμό από το «Γ. Καραϊσκάκης» υποχρεώνοντας τον Ολυμπιακό να κλείσει με εντός έδρας «γκέλα» το 2025.
Και μιας και το φετινό δείγμα είναι μεγάλο; Αν μη τι άλλο της πιστώνεις ένα δικό της ιδιαίτερο στυλ. Με χαρακτηριστική την άνεση με την οποία φτάνει στην απέναντι εστία (12,5 τελικές ανά ματς). Διεκδικεί την κατοχή της μπάλας (47,8%). Βάζει γκολ (1,3), δέχεται γκολ (1,4). Παίζει ποδόσφαιρο.
Και την περασμένη εβδομάδα πέρασε με αυτό από το «Καυτανζόγλειο» επικρατώντας με ανατροπή του Ηρακλή (2-3). Φυσικά αν οι Ερυθρόλευκοι είναι όπως το τελευταίο διάστημα; Τότε πιθανότατα δεν θα χρειαστούν πολλά. Ειδικά αν συνεχίσουν το σερί απαραβίαστης εστίας. Προχθές στο Μαρκόπουλο ήταν το 7ο σερί ματς με αυτή τη δομική λεπτομέρεια που επί της ουσίας λέει τον τρόπο της εποχής. Η συνθήκη του μηδέν…
Η άμυνα και…Ο Ολυμπιακός έχει δεχθεί δύο γκολ στο πρωτάθλημα και τα πλήρωσε τοις μετρητοίς: Το πρώτο σε εκείνο το καταραμένο ματς στον Βόλο (1-1) όπου προέκυψε ο σοκαριστικός τραυματισμός του Αγιούμπ. Και το επόμενο στην πρεμιέρα του Ιμανόλ κόντρα στον ΟΦΗ (0-1).
Χάνει 2,5 βαθμούς στο πρωτάθλημα για κάθε γκολ που δέχεται! Και όλα αυτά για ένα γκρουπ που πριν από το 5-0 με την Καλαμάτα την Κυριακή είχε 7 γκολ στην επίθεση σε 7 αγωνιστικές Super League. H άμυνα τον κράτησε στα δύσκολα.
Η άμυνα τον βοηθά να επανορθώσει. Εκείνη του προσφέρει και το δικαίωμα να πάει τη διαδρομή του Οκτώβρη ως το τέλος ανατρέποντας τα προηγούμενα δεδομένα. Ο Στεφάν Ορτέγκα ισοφάρισε το ρεκόρ του Ζοσέ Σα την Κυριακή με έξι συνεχόμενα απαραβίαστης εστίας. Ο Παναγιώτης Ρέτσος με τον Λορέντσο Πιρόλα που συνθέτουν μακράν το καλύτερο δίδυμο κεντρικών αμυντικών της Λίγκας. Και βέβαια ο προπονητής. Γιατί άμυνα δεν είναι δουλειά ενός ή τριών.
Η ανασταλτική λειτουργιά αφορά το σύνολο. Και το γκρουπ αμύνεται σωστά, δίνοντας ελάχιστα στον αντίπαλο! Οπως ακριβώς επιβάλλει ο πρωταθλητισμός.
Ολοι μέσαΤα καλά νέα με θέα στη Λεωφόρο; Οτι παρότι φτάνουμε πλέον στην τελική ευθεία αυτής της ειδικής διαδρομής των εννέα σερί αγώνων ως την επόμενη διακοπή (8/11) δεν υπάρχει κούραση. Επαιξε διαδοχικά παιχνίδια ο Ολυμπιακός εντός του Λεκανοπεδίου (Σπάρτα Πράγας, Καλαμάτα, Μαρκό) το τελευταίο οκταήμερο, άρα η επιβάρυνση είναι μικρότερη από ό,τι συνήθως. Και το τεχνικό τιμ την Τετάρτη στο Κύπελλο χρησιμοποίησε για τα καλά το «εργαλείο» του rotation. Αρα το σημείο μοιάζει θετικό για τους Πειραιώτες. Τους έχει όλους στη διάθεσή του ο κόουτς. Αρα μπορεί να κάνει όποιες επιλογές θελήσει για την αρχική του 11άδα.
n Το μεσημέρι στη μία θα κυκλοφορήσουν τα εισιτήρια για το ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ (8/11, 21:00). Η διάθεση θα γίνει αποκλειστικά από την ιστοσελίδα της ομάδας (www.olympiacos.org). Οι τιμές είναι: 25, 30, 40, 50, 60, 175 (VIP), 225 (VVIP).
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Φωτεινή Αθερίδου: Η επική γκάφα στη Νέα Σμύρνη - "Περπατούσα με τον κ@λο έξω, έρχεται ένας και μου λέει κατέβασε λίγο το φουστάνι σου" (Βίντεο)
- Γιατί όλο και περισσότερες χώρες καλούν τους πολίτες να συγκεντρώσουν προμήθειες για 72 ώρες – Η λίστα με όσα πρέπει να έχει κάθε νοικοκυριό
- Θεοδωράκης-ΕΛ.Α.Σ.: "Δεν αποδέχομαι την έδρα - Ήμουν και θα είμαι δίπλα στον Τσίπρα"
- Συνελήφθη στη Λευκάδα ο αξιωματικός για τις εμπρηστικές επιθέσεις σε σπίτια πρώην συντρόφων του
- Εισέβαλαν σε σπίτι γνωστού επιχειρηματία στο Τορόντο: Πυροβόλησαν τον ίδιο, τις δύο κόρες του και χτύπησαν με σφυρί τη σύζυγό του
- Ραφήνα: Νεκρός 30χρονος σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης
- 30χρονος βρέθηκε νεκρός σε πάρκινγκ στη Ραφήνα
- Ισχυρά κέρδη από Chevron – Ομοβροντία θετικών αποτελεσμάτων για Shell, ExxonMobil, BP μετά το ράλι των καυσίμων
- Ραφήνα: Θρίλερ με νεκρό άνδρα 30 ετών - Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα
- Σεισμός ταρακούνησε τη Χαλκιδική: Αισθητός και Θεσσαλονίκη - Πού το επίκεντρο, πόσα ρίχτερ
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Τα Νεα
- Bread Factory: Νέα επιχειρηματική εποχή για εννέα καταστήματα – Στο επίκεντρο οι εργαζόμενοι, η οικονομική συνέπεια και η εξυγίανση στην εστίαση
- Κτηματολόγιο: Δεν έχουν καταγραφεί σωστά χιλιάδες αγροτεμάχια
- Καιρός: Με αστάθεια αποχαιρετά ο Οκτώβριος – Με ισχυρές βροχές και καταιγίδες μπαίνει ο Νοέμβριος
- Το αλφαβητάρι της «Γενιάς Ζ» και της «Γενιάς Αλφα»
- «Κόφτης» στα επιδόματα: Οι γονείς των ανήλικων ταραξιών κινδυνεύουν να πληρώσουν «το μάρμαρο» για τις λεηλασίες στη Γαλλία
- Όλοι ψάχνουν την Κυριακή της κάλπης
- Παναθηναϊκός: Το δίδυμο δεν σπάει
- Ένας έφυγε
- Έκρηξη στην Πλάκα: «Έχασαν τους ανθρώπους τους για ένα κομμάτι χαλκού αξίας 20 ευρώ»
- Σχέδια Νίκολιτς χωρίς ξεκούραση!
- Τελευταία Νέα Τα Νεα
- Ολυμπιακός: Η προσπέραση και η συνθήκη του μηδέν
- Η Εθνική Ελλάδας Κ15 τερμάτισε στην 3η θέση του κόσμου
- Όλοι ψάχνουν την Κυριακή της κάλπης
- Τραμπ: «Ο πόλεμος με το Ιράν θα τελειώσει σύντομα»
- Ένας έφυγε
- Pizza Fan: Αγώνας δρόμου για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας των 2.500 εργαζομένων
- Μαξίμου: Αγωνία για φάλτσα και κατεβασμένα μολύβια
- Επιχειρηματικά Πάρκα: Απλουστεύεται η διαδικασία υπαγωγής στο νέο θεσμικό πλαίσιο – Η απόφαση του υπ. Ανάπτυξης
- Προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα έλαβαν οι τρεις κατηγορούμενοι για την έκρηξη στην Πλάκα
- Ολυμπιακός: Αυτή είναι η αποστολή για το εκτός έδρας ματς με την Κηφισιά (pic)
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- “Χωριάτικο”: Καρέ-καρέ η δράση του κυκλώματος με τη φοροδιαφυγή – Τα χρηματικά ποσά, τα πολυτελή αυτοκίνητα και τα πανάκριβα ρολόγια
- «Μπαμπά μας τίναξε, μας έκαψε»: Πανικός στη Γλυφάδα μετά τις εμπρηστικές επιθέσεις του 46χρονου
- Αντώνης Ρέμος: Η είσοδος στη ΓΑΔΑ που προκάλεσε ερωτηματικά
- Ρωγμές στις σχέσεις Τουρκίας-Αζερμπαϊτζάν – Τι συμβαίνει μεταξύ Ερντογάν-Αλίγιεφ;
- Νέοι vs ηλικιωμένοι: Ποιοι είναι πιο πιθανό να τρακάρουν
- Μετράει αντίστροφα για τη μεγάλη επιστροφή ο Στέφανος Τζίμας -«Ανυπομονούμε να τον έχουμε ξανά μαζί μας», λέει ο Χίρτσελερ
- Pizza Fan: Διαπραγματεύσεις για την επαναλειτουργία της επιχείρησης - Αναζήτηση λύσης για εργαζομένους
- Συνελήφθη στη Λευκάδα ο αξιωματικός για τις εμπρηστικές επιθέσεις σε σπίτια πρώην συντρόφων του
- Live η ύψωση της ελληνικής σημαίας στον Νέαρχο, την δεύτερη φρεγάτα Belharra του Πολεμικού Ναυτικού