Η κινεζική μαφία «μιλάει» και ελληνικά

Συνολικά 3.301 κινέζοι παράνομοι μετανάστες έχουν συλληφθεί στην Ελλάδα την τελευταία 12ετία και περισσότεροι από 20 διακινητές από την ίδια χώρα της Ασίας. Η τραγωδία στο Εσεξ - προ μιας εβδομάδας - με τους 39 ασιάτες μετανάστες που έχασαν τη ζωή τους στοιβαγμένοι μέσα σε φορτηγό ψυγείο έχει και ελληνική διάσταση, με τη δράση στη χώρα μας του ίδιου πολυεθνικού κυκλώματος δουλεμπόρων.

Στην Ελλάδα

έχουν δραστηριοποιηθεί από την περίοδο 1998-2000 μέλη της κινεζικής εγκληματικής οργάνωσης «Snakeheads» (Κεφαλές Φιδιών) που φέρεται να έχουν σημαντικό ρόλο στη διακίνηση των άτυχων μεταναστών στο Εσεξ και οι οποίοι μαζί με τις κινεζικές οργανώσεις «Λεπίδες», «Λευκές Τίγρεις», «Μεγάλος Κύκλος», «Συμμορία Τεσσάρων Θαλασσών» έχουν μεταφέρει στην Ευρώπη αλλά και στις ΗΠΑ από τις αρχές της δεκαετίας του '90 εκατοντάδες χιλιάδες κινέζους ή και βιετναμέζους μετανάστες για να βρουν εργασία και να βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής τους.

Ποιές είναι οι «Κεφαλές Φιδιών» και τι σχέση έχουν με την Ελλάδα;Τι είχε συμβεί στην Ελλάδα το 2.000 μετά τον θάνατο 58 Κινέζων;Πώς δρούσαν τα κυκλώματα μεταφοράς Κινέζων μεταναστών στην Ελλάδα;

Διαβάστε περισσότερα στα ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Keywords
Τυχαία Θέματα