Η εκλογική... σύσκεψη Τσακαλώτου και τα... γεμιστά της Θεανώς Φωτίου

Στην αιφνίδια νυχτερινή σύσκεψη στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου συμμετείχε σχεδόν το μισό υπουργικό συμβούλιο και κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Βέβαια, οι συμμετέχοντες έσπευσαν να διαψεύσουν στους δημοσιογράφους ότι η σύσκεψη είχε σχέση με τις εκλογές, μιλώντας για λάθος συναγερμό.

«Μην γίνεστε υπερβολικοί» ήταν η απάντηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου όταν ρωτήθηκε εάν η «σύναξις των

αγροφυλάκων», σωστά ερμηνεύεται ως έντονη εκλογική κινητικότητα.

Με χιουμοριστική διάθεση απάντησε ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης: «Εκλογές; Ποιος ασχολείται με τις εκλογές; Ασχολείται κανείς;», ενώ σκωπτική ήταν και η απάντηση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Θεανώς Φωτίου: «Ποια συνάντηση; Εγώ φτιάχνω τα γεμιστά»!

Πάνω από 2,5 ώρες

Πάντως, η συνάντηση που διήρκεσε πάνω από 2,5 ώρες και ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας, είχε σίγουρα πολιτικό και όχι οικονομικό περιεχόμενο, δεδομένης της ταυτότητας των συμμετεχόντων αλλά και του γεγονότος ότι σήμερα, Τρίτη, το μεσημέρι συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Και η επίσημη ανακοίνωση ότι η ημερήσια διάταξη θα περιοριστεί στην προετοιμασία της συνεδρίασης της Κ.Ε. του κόμματος, που θα έχει στο επίκεντρό της τις ευρωεκλογές, λίγους πείθει δεδομένων των πολιτικών εξελίξεων και των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί για την κυβέρνηση.

Στη σύσκεψη, σύμφωνα με πληροφορίες, συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, η αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Θεανώ Φωτίου, αλλά και πολλά κομματικά στελέχη, όπως ο βουλευτής και πρώην υπουργός Θοδωρής Δρίτσας, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος Χρήστος Μαντάς και η αντιπρόεδρος της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα