H Gen Z δεν ξέρει τι να κάνει με την καριέρα της και ρωτάει το ChatGPT για απαντήσεις
Όταν ορισμένοι εργαζόμενοι της Gen Z χρειάζονται συμβουλές σταδιοδρομίας , πιστεύουν ότι το ChatGPT θα προσφέρει καλύτερη καθοδήγηση από τους διευθυντές τους.
Αυτό προκύπτει από μια νέα έρευνα που διεξήχθη από την Workplace Intelligence, μια ερευνητική εταιρεία βιομηχανίας, και την INTOO, μια εταιρεία ανάπτυξης ταλέντων.
Οι ερευνητές ρώτησαν 1.600 εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης μεταξύ Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2023 σχετικά με την εμπειρία τους στην επαγγελματική ανέλιξη, με το 18% της συνολικής ερευνητικής ομάδας να ανήκει στη Gen Z.
Tο 62% των Gen Zers δήλωσαν ότι θα ήθελαν να μπορούν να μιλάνε με τον διευθυντή τους πιο συχνά για την εξέλιξη της σταδιοδρομίας τους, αλλά ο διευθυντής τους είναι πολύ απασχολημένος
Το σαράντα επτά τοις εκατό των Gen Zers που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι θα απευθυνόταν στο AI ή στο ChatGPT για να λάβουν καλύτερες συμβουλές από αυτές που πρόσφερε ο διευθυντής τους, ενώ το 55% είπε ότι θα χρησιμοποιούσε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης , σύμφωνα με την έρευνα.
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το 62% των Gen Zers δήλωσαν ότι θα ήθελαν να μπορούν να μιλάνε με τον διευθυντή τους πιο συχνά για την εξέλιξη της σταδιοδρομίας τους, αλλά ο διευθυντής τους είναι πολύ απασχολημένος, σύμφωνα με το Euronews.
Ως ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος πληθυσμός των εργαζομένων, η Gen Z αναδιαμορφώνει ορισμένα βιομηχανικά πρότυπα. Περιμένουν περισσότερα από τους εργοδότες τους από τους boomers, Gen Xers και millennials, όπως ισχυρότερη καθοδήγηση, καλύτερα οφέλη και περισσότερες ευκαιρίες μάθησης.
Oι Gen Zers ανησυχούσαν για τη σταδιοδρομία τουςΣύμφωνα με την έρευνα, το 44% των εργαζομένων της Gen Z αισθάνονται ανίκανοι να αναπτυχθούν έξω από τους τρέχοντες ρόλους τους και περίπου το 40% δήλωσε ότι παλεύει με την ψυχική τους υγεία ως αποτέλεσμα κακών συμβουλών σταδιοδρομίας.
Τέλος, περισσότεροι από τους μισούς εργαζόμενους αισθάνονται ότι ο εργοδότης τους ενδιαφέρεται περισσότερο για την παραγωγικότητά τους παρά για την ανάπτυξη και την ευημερία τους.
Αυτή η έλλειψη υποστήριξης «θα μπορούσε να οδηγήσει σε συνεχή, αυξημένη τριβή και μειωμένη δέσμευση» από τους υπαλλήλους της Gen Z στο χώρο εργασίας, σύμφωνα με την έκθεση της έρευνας. Στην πραγματικότητα, το 44% των ερωτηθέντων Gen Z δήλωσε ότι σκέφτεται να εγκαταλείψει τη δουλειά του μέσα στους επόμενους έξι μήνες.
η έρευνα ανέφερε ότι οι Gen Zers θέλουν επίσης να αισθάνονται ότι η εταιρεία τους επενδύεται σε αυτούς.
Οι εργαζόμενοι της Gen Z αναζητούν μάθηση και εξέλιξη, όχι μόνο χρήματα , από τη δουλειά τους, σύμφωνα με έρευνα της The Standard . Και, όταν οι νέοι εργαζόμενοι αισθάνονται αποκομμένοι από τους διευθυντές τους, πιθανότατα αισθάνονται αποκομμένοι από τους εργοδότες τους.
Με καλύτερες ευκαιρίες μάθησης και καθοδήγησης, το 97% των Gen Zers δήλωσε ότι η ικανοποίηση από την εργασία και τα κίνητρά τους στην εργασία θα αυξηθούν.
Οι εταιρείες δεν πρέπει να παραβλέπουν τα νεαρά ταλέντα, ανέφερε η έρευνα. Εάν οι εργοδότες επενδύσουν πόρους στο Gen Zers, θα φέρουν την πιο πρόσφατη εκπαίδευση, την εφευρετικότητα και τον ενθουσιασμό τους στο χώρο εργασίας.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Survivor spoiler: Ποια ομάδα κερδίζει σήμερα (13/2) την ασυλία και ο τρίτος υποψήφιος
- Αιφνίδια έφυγε από την ζωή ο σιδηροδρομικός Ηλίας Δελημιχάλης
- O δράστης δεν ήταν ένας απλός επιστάτης, αλλά το δεξί χέρι της οικογένειας - Φως στα κίνητρα θα ρίξει η κατάθεση της Δ. Καρνέση
- Οι αποδοκιμασίες για Κασσελάκη και το «καλησπέρα Στέφανε» από Αχτσιόγλου - Τι λένε συνεργάτες
- Γιάννης Βούρος: "Δεν ήρθε ποτέ η συγγνώμη από τη μητέρα της κόρης μου. Εγώ έκανα αυτό που έπρεπε…"
- Ποιο σημάδι στο δέρμα σου προειδοποιεί για διαβήτη
- Η Νότια Αφρική προσεγγίζει το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για την επίθεση του Ισραήλ στη Ράφα
- Έκρηξη βόμβας στη Σταδίου: Οι αρχές εντόπισαν ύποπτο μηχανάκι
- Αγρότες: Απογοήτευση από τη συνάντηση με Μητσοτάκη - Κλιμάκωση "δείχνουν" τα μπλόκα
- Ελευθερία Ελευθερίου: Έγινε μία πρόταση για μείωση χρημάτων, δεν δέχτηκε και αποχώρησε, είπε ο επιχειρηματίας του κέντρου
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Τα Νεα
- Γλυφάδα: Μέτοχος σε δύο ναυτιλιακές εταιρείες της οικογένειας Καρνέση ήταν ο 76χρονος δράστης
- Τηλεργασία: Θα έπρεπε οι εργαζόμενοι να πληρώνονται λιγότερο όταν δουλεύουν εξ αποστάσεως;
- H Gen Z δεν ξέρει τι να κάνει με την καριέρα της και ρωτάει το ChatGPT για απαντήσεις
- Πορεία για Αθήνα χαράσουν οι αγρότες – Δεν ικανοποίησαν τα μέτρα της κυβέρνησης
- Χάλκινο μετάλλιο για τον Χρήστου, 4ος ο Μακρυγιάννης
- Γερμανία: Πολιτικοί προειδοποιούν ότι η Ρωσία τους κατασκοπεύει μέσω του ακροδεξιού AfD
- Κύθηρα: Έκτακτη δρομολόγηση λόγω της προσάραξης του Άκουα Τζιούελ
- Πόλεμος στη Γάζα: Σοβαρά τραυματίες δύο δημοσιογράφοι μετά από χτύπημα του ισραηλινού στρατού στη Ράφα
- Τρομοκρατία: Βρέθηκε η μοτοσυκλέτα των δραστών της βομβιστικής επίθεσης στη Σταδίου
- Ηγουμενίτσα: Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 68χρονη στην Εγνατία
- Τελευταία Νέα Τα Νεα
- H Gen Z δεν ξέρει τι να κάνει με την καριέρα της και ρωτάει το ChatGPT για απαντήσεις
- Ηγουμενίτσα: Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 68χρονη στην Εγνατία
- Πόλεμος στη Γάζα: Σοβαρά τραυματίες δύο δημοσιογράφοι μετά από χτύπημα του ισραηλινού στρατού στη Ράφα
- Πορεία για Αθήνα χαράσουν οι αγρότες – Δεν ικανοποίησαν τα μέτρα της κυβέρνησης
- Τρομοκρατία: Βρέθηκε η μοτοσυκλέτα των δραστών της βομβιστικής επίθεσης στη Σταδίου
- Γερμανία: Πολιτικοί προειδοποιούν ότι η Ρωσία τους κατασκοπεύει μέσω του ακροδεξιού AfD
- Τηλεργασία: Θα έπρεπε οι εργαζόμενοι να πληρώνονται λιγότερο όταν δουλεύουν εξ αποστάσεως;
- Κύθηρα: Έκτακτη δρομολόγηση λόγω της προσάραξης του Άκουα Τζιούελ
- Χάλκινο μετάλλιο για τον Χρήστου, 4ος ο Μακρυγιάννης
- Γλυφάδα: Μέτοχος σε δύο ναυτιλιακές εταιρείες της οικογένειας Καρνέση ήταν ο 76χρονος δράστης
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Κινητοποίηση και επεισόδια έξω από την Rai - Τουλάχιστον 10 τραυματίες
- Γεραπετρίτης στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: Χρειαζόμαστε παγκόσμια διακυβέρνηση βασισμένη στην ηθική
- Χωρίς νερό έμειναν πάνω από 10 ώρες στην ανατολική Θεσσαλονίκη
- Επίδειξη μόδας στο Ανώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης
- Γεραπετρίτης στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: «Χρειαζόμαστε μία παγκόσμια διακυβέρνηση βασισμένη στην ηθική»
- Αγρότες: Παραμένουν στο μπλόκο Πλατυκάμπου - Εκλεισε η εθνική στο ύψος του Αιγίου
- Η Δ.Ε.Ε.Π. Χανίων Νέας Δημοκρατίας κόβει την πίτα της
- Νοκ-άουτ για 1,5 μήνα ο Βεζένκοφ
- Καμπανάκι “εξοβελισμού” της Γερμανίας από την Ε.Ε. φέρνουν oι αυξανόμενες αποχές του Βερολίνου από τις ψηφοφορίες στις Βρυξέλλες
- Σεισμός 3,1 βόρεια της Κρήτης