Γιατί το ΚΑΣ είπε «όχι» στον Λάνθιμο για γυρίσματα στην Ακρόπολη – Η σκηνή με τα πτώματα και η εναλλακτική
Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) απέρριψε ομόφωνα αίτημα της εταιρείας παραγωγής «Either Or Productions», που είχε ζητήσει άδεια προκειμένου να πραγματοποιήσει γυρίσματα στην Ακρόπολη για τη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, «Bugonia».
Όπως έγινε γνωστό, το ΚΑΣ θεώρησε ότι οι σκηνές που ήθελε να γυρίσει στον Ιερό Βράχο ο βραβευμένος δημιουργός δεν ταίριαζαν με τον χαρακτήρα του μνημείου. Κάπως έτσι το αίτημα της «Either Or Productions» και του Γιώργου Λάνθιμου δεν βρήκε θετική ανταπόκριση.
Γιατί το ΚΑΣ αρνήθηκε τα γυρίσματα στην ΑκρόποληΟ Μιχάλης Τιβέριος, μέλος του ΚΑΣ και πρόεδρος Ακαδημίας Αθηνών, εξήγησε στο «Ακόμα δεν είδες τίποτα» τους λόγους που είπαν «όχι» στα γυρίσματα.
«Ο Λάνθιμος είναι ένα μεγάλο όνομα και για τον κινηματογράφο και για την Ελλάδα γι’ αυτό η πρότασή του μας προβλημάτισε πάρα πολύ στο ΚΑΣ. Το να γεμίσουμε τον Παρθενώνα πτώματα κατά την άποψη μας δεν ταιριάζει με αυτό που αντιπροσωπεύει ο Παρθενώνας», ανέφερε ο κ. Τιβέριος.
Και πρόσθεσε: «Επειδή είναι όμως ο Λάνθιμος του προτείναμε εναλλακτικές λύσεις στον Φιλοπάππου, γύρω από την Ακρόπολη ή στην Αρεοπαγίτου. Να βάλει τα πτώματα αυτά και να έχει φόντο απέναντι την Ακρόπολη, το οποίο δεν φαίνεται να έγινε δεκτό από τους συνεργάτες του κ. Λάνθιμου».
Ο Λάνθιμος δεν έμεινε έκπληκτος για την «πόρτα» του ΚΑΣ, όσο για το πως διέρρευσαν πληροφορίες που αφορούν την σκηνή
Ο ίδιος σημείωσε ότι «ο Παρθενώνας και η Ακρόπολη εκπέμπουν κάποια μηνύματα που δεν ταιριάζουν με τα πτώματα που σκέφτηκε ο κ. Λάνθιμος».
Τι θα περιελάμβανε η σκηνήΣύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής, η σκηνή που είχε στο μυαλό του ο Γιώργος Λάνθιμος αφορούσε πτώματα, περίπου 70 στον αριθμό, ενώ γύρω τους θα περνούσαν εκπαιδευμένες γάτες.
Συνεργάτες του Έλληνα σκηνοθέτη, ανέφεραν ότι ο Λάνθιμος δεν έμεινε έκπληκτος για την «πόρτα» του ΚΑΣ, όσο για το πως διέρρευσαν πληροφορίες που αφορούν την σκηνή που σκόπευε να γυρίσει στην Ακρόπολη. Επρόκειτο μάλιστα για την τελευταία σκηνή της ταινίας του, ωστόσο μετά τις διαρροές εξετάζει σοβαρά να μην την συμπεριλάβει στην ταινία και να βρει ένα διαφορετικό τέλος.
Η δημοσιοποίηση της απόφασης του ΚΑΣ στη ΔιαύγειαΤο ΚΑΣ δημοσιοποίησε στη Διαύγεια την επίσημη, απορριπτική, απόφαση του για τα γυρίσματα στην Ακρόπολη.
«Δεν εγκρίνεται το αίτημα της εταιρείας παραγωγής Either Or Productions για τη χορήγηση άδειας κινηματογράφησης στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης στις 10 Απριλίου 2025, διότι οι σκηνές που προτείνεται να κινηματογραφηθούν στον μνημειακό χώρο είναι ασύμβατες με τους συμβολισμούς που εκπέμπει και τις αξίες που προβάλλει η Ακρόπολη και ιδιαιτέρως ο Παρθενώνας, ως ένα οικουμενικό μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς» αναφέρεται στο κείμενο της απόφασης.
Επίσης, «προτείνεται να εξεταστεί εναλλακτικός χώρος πραγματοποίησης της κινηματογράφησης, όπως ο λόφος της Πνύκας ή του Φιλοπάππου, σύμφωνα με τις ενδεικτικές υποδείξεις μελών του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου κατά τις τοποθετήσεις τους, σε συνεργασία με την αρμόδια ΕΦΑ Πόλης Αθηνών».
Συνωμοσιολόγοι, εξωγήινοι και απαγωγέςΌσο για τη ταινία; Ο Γιώργος Λάνθιμος ετοιμάζει ένα ριμέικ της κορεατικής κωμωδίας επιστημονικής φαντασίας «Save Τhe Green Planet» σε σενάριο και σκηνοθεσία του Jang Joon-hwan που βγήκε στις αίθουσες τον Απρίλιο του 2003.
Στο «Bugonia» θα πρωταγωνιστούν οι Έμα Στόουν, Τζέσι Πλέμονς και Αλίσια Σίλβερστοουν.
Η πλοκή έχει να κάνει με δύο άνδρες, που έχουν εμμονή με τις θεωρίες συνωμοσίας και πιστεύουν ότι πραγματοποιείται εισβολή εξωγήινων στη Γη, προκειμένου να καταστρέψουν τον πλανήτη. Μέσα σε αυτό το παραλλήρημά τους, απαγάγουν την ισχυρή CEO μιας φαρμακευτικής εταιρείας, που θεωρούν ότι είναι εξωγήινοι.
Η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου αναμένεται στις σκοτεινές αίθουσες μέσα στο 2025.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Μαθεύτηκε το όνομά του: Γόνος πάμπλουτης οικογένειας της Ελλάδας ο οδηγός του πανάκριβου αυτοκινήτου που έτρεχε με 300 χλμ/ώρα στη Συγγρού
- Θεσσαλονίκη: Πέθανε ο γνωστός επιχειρηματίας, Χρήστος Βογιάννου
- Αχιλλέας Λιούλιας: "Έφυγε" από τη ζωή ο θωρακοχειρουργός
- Τι φέρνει στα σούπερ μάρκετ η εξαγορά του Κρητικού από τον Μασούτη
- Συγγρού: «Εγώ κοιμόμουν εκείνη την ώρα», λέει ο ιδιοκτήτης του οχήματος που έτρεχε με 291 χλμ
- Έρχεται ψυχρό μέτωπο και καταιγίδες – Τι καιρό θα έχουμε τη Μεγάλη Εβδομάδα
- Αναστάτωση στο άλσος Παγκρατίου: Άγνωστοι παράτησαν επτά μεγαλόσωμα σκυλιά
- Τραγωδία στα Τέμπη: Ποτέ δεν πιστέψαμε ότι υπήρχε παράνομο φορτίο στο τρένο, λένε Νίκος Πλακιάς και Χρήστος Βλάχος
- ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΤΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ ΑΠΟ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΤΟΥ INTERNET ΚΑΙ ΤΟ «Sadfishing»
- Ξεκίνησε στο «Σωτηρία» πολυκεντρική μελέτη για θεραπευτικό εμβόλιο καρκίνου πνεύμονα
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Τα Νεα
- Μεγάλες διαδηλώσεις κατά του Τραμπ
- Ο Μασκ μπορεί σύντομα να φύγει από τον Λευκό Οίκο, αλλά η αγάπη με τον Τραμπ θα παραμείνει
- «Η τελευταία απόδραση του Χίτλερ»: Η έρευνα δεκαετιών της CIA στην Αργεντινή
- Κυψέλη: Εξιχνιάστηκε η δολοφονία Τούρκου υπηκόου
- Πώς οι δασμοί Τραμπ επηρεάζουν την Ελλάδα
- Ο αρουραίος που… σώζει εκατοντάδες ζωές
- Γιατί το ΚΑΣ είπε «όχι» στον Λάνθιμο για γυρίσματα στην Ακρόπολη – Η σκηνή με τα πτώματα και η εναλλακτική
- Κρεμόταν από φράχτη με το χέρι καρφωμένο σε κάγκελο
- Φωτιά σε αυτοκίνητο – Στις φλόγες τυλίχθηκε και ο οδηγός
- Ολυμπιακός – Πανιώνιος 23-4: Άνετο μεσημέρι για τις «ερυθρόλευκες»
- Τελευταία Νέα Τα Νεα
- Γιατί το ΚΑΣ είπε «όχι» στον Λάνθιμο για γυρίσματα στην Ακρόπολη – Η σκηνή με τα πτώματα και η εναλλακτική
- Ολυμπιακός – Πανιώνιος 23-4: Άνετο μεσημέρι για τις «ερυθρόλευκες»
- Πώς οι δασμοί Τραμπ επηρεάζουν την Ελλάδα
- «Η τελευταία απόδραση του Χίτλερ»: Η έρευνα δεκαετιών της CIA στην Αργεντινή
- Στα δίχτυα της ΕΛ.ΑΣ. 32χρονος που είχε «ρημάξει» φαρμακεία
- Μεγάλες διαδηλώσεις κατά του Τραμπ
- Φωτιά σε αυτοκίνητο – Στις φλόγες τυλίχθηκε και ο οδηγός
- Κυψέλη: Εξιχνιάστηκε η δολοφονία Τούρκου υπηκόου
- Ο Μασκ μπορεί σύντομα να φύγει από τον Λευκό Οίκο, αλλά η αγάπη με τον Τραμπ θα παραμείνει
- Ο αρουραίος που… σώζει εκατοντάδες ζωές
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Τραγωδία στα Τέμπη: Ποτέ δεν πιστέψαμε ότι υπήρχε παράνομο φορτίο στο τρένο, λένε Νίκος Πλακιάς και Χρήστος Βλάχος
- Ποιος πασίγνωστος ηθοποιός είναι το αγοράκι της φωτογραφίας; – Πρόσφατα έγινε πατέρας
- Ιωάννινα: Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης τέως Κόνιτσας Ανδρέας
- Ψυχρή εισβολή από τη Δευτέρα - Χιόνια και σε χαμηλά υψόμετρα «βλέπουν» οι μετεωρολόγοι
- Λακαφώσης: “Δεν ισχυρίστηκα ποτέ ότι το φορτίο είναι παράνομο”
- Τραγωδία στα Τέμπη: Ποτέ δεν πιστέψαμε το παράνομο φορτίο, λένε Βλάχος και Πλακιάς
- Τι φέρνει στα σούπερ μάρκετ η εξαγορά του Κρητικού από τον Μασούτη
- Χαλκιδική: Ακαριαίος ο θάνατος του 33χρονου που παρασύρθηκε από το φορτηγό – Υποβλήθηκε σε χειρουργείο η αστυνομικός που τραυματίστηκε, δίνει μάχη στη ΜΕΘ
- Λονδίνο: Εκθεση παράξενων αντικειμένων από τη συλλογή της MI5
- Όχι άλλο εμπαιγμό στους συνταξιούχους – Νωρίτερα οι συντάξεις Μαΐου και 13η σύνταξη