Γάζα: Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα διακόπτει την διανομή τροφίμων, εξαιτίας επίθεσης

Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ (WFP) σταμάτησε προσωρινά τις επιχειρήσεις διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας από την αμερικανική προβλήτα στο κέντρο της Γάζας, αφού δύο από τις αποθήκες της ανθρωπιστικής οργάνωσης στον θύλακα επλήγησαν σε απευθείας επίθεση με πυραύλους, όπως δήλωσε η επικεφαλής της οργάνωσης.

Το WFP είναι βασικός εταίρος των ΗΠΑ στη διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας που

εισέρχεται στη Γάζα μέσω της προσωρινής προβλήτας που έχει συναρμολογηθεί από τον αμερικανικό στρατό. Μάλιστα λειτουργεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. «Ανησυχώ για την ασφάλεια των ανθρώπων μας μετά τα χθεσινά επεισόδια», δήλωσε η Σίντι Μακέιν, εκτελεστική διευθύντρια του WFP, στο CBS την Κυριακή.

«Δύο από τις αποθήκες μας, το συγκρότημα των αποθηκών μας, δέχθηκε επίθεση με δύο πυραύλους χθες», είπε. «Κάναμε ένα βήμα πίσω προς το παρόν για να βεβαιωθούμε ότι είμαστε σε ασφαλείς συνθήκες και σε ασφαλές έδαφος πριν ξαναρχίσουμε.» δήλωσε. «Αλλά η υπόλοιπη χώρα είναι λειτουργική», πρόσθεσε. «Κάνουμε ό,τι μπορούμε στο βορρά και στο νότο». Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας δήλωσαν ότι εξετάζουν το περιστατικό.

Temporarily pausing operations at floating dock for a UN security assessment to ensure staff & partners’ safety.

Across #Gaza, we continue to deliver food parcels, hot meals & support bakeries access permitting. pic.twitter.com/A7cEqjISRa

WFP in the Middle East & North Africa (@WFP_MENA) June 10, 2024

Αναμένεται να εκκινήσουν ξανά οι επιχειρήσεις διανομής τροφίμων

«Προσωρινή παύση των επιχειρήσεων στην πλωτή αποβάθρα για την αξιολόγηση της ασφάλειας από τον ΟΗΕ, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια του προσωπικού και των εταίρων», έγραψε τη Δευτέρα στο X το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

«Σε όλη την Γάζα, συνεχίζουμε να παραδίδουμε δέματα τροφίμων, ζεστά γεύματα και να υποστηρίζουμε τους φούρνους, εφόσον επιτρέπεται η πρόσβαση». Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα διεξάγει αξιολόγηση κινδύνου μετά το περιστατικό, αλλά αναμένεται να συνεχίσει τις επιχειρήσεις του αργότερα αυτή την εβδομάδα, δήλωσε πηγή με άμεση γνώση του θέματος στο Axios.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν έφτασε στο Ισραήλ τη Δευτέρα μετά από συνομιλίες στην Αίγυπτο για τον συνεχιζόμενο πόλεμο στη Γάζα. Είπε ότι ένα από τα θέματα που θα συζητήσει με Ισραηλινούς αξιωματούχους είναι η ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα.

WFP Halts Operations in Central Gaza After Warehouse Strikes

The UN World Food Program (WFP) has temporarily suspended operations from a pier in central Gaza after two of its warehouses were struck, according to WFP Executive Director Cindy McCain.

In an interview with CBS on… pic.twitter.com/97gZIzt3ex

— Open Source Intel (@Osint613) June 10, 2024

Keywords
Τυχαία Θέματα