Φύλαξη στα ΑΕΙ : Το σχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση μετά την επίθεση στο ΟΠΑ

Νέα μέτρα σχετικά με τη φύλαξη των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων μετά την τραμπούκικη επίθεση κατά του πρύτανη του ΟΠΑ αναμένεται να προωθήσει η κυβέρνηση μετά την τηλεδιάσκεψη που θα έχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 4 το απόγευμα με πρυτάνεις των ΑΕΙ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών έκανε λόγο για φασιστική επίθεση κατά του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου και προανήγγειλε σειρά μέτρων που θα βασίζονται στο

τρίπτυχο «πρόσβαση, φύλαξη, ποινές».

Όπως τόνισε, θα αποσαφηνιστεί πως θα γίνεται η είσοδος στα ΑΕΙ, ποιος θα αναλαμβάνει τον έλεγχο της φύλαξης και οι ποινές που θα επιβάλλονται σε τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές , όπως με το περιστατικό κατά του πρύτανη του ΟΠΑ.

«Μετά τα όσα συνέβησαν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει σήμερα στις 4 το απόγευμα, τηλεδιάσκεψη με τους πρυτάνεις των Πανεπιστημίων της χώρας και την ηγεσία των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να εξεταστούν οι αναγκαίες δράσεις.

Συμφωνούμε, άλλωστε, όλοι ότι η εικόνα του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών από την εισβολή κουκουλοφόρων στο γραφείο του είναι φασιστική και αποτρόπαια» είπε ο κ. Πέτσας για να προσθέσει.

«Η Ελληνική Αστυνομία έχει ήδη επικηρύξει τους δράστες με το ποσό των 100 χιλ. και θα εξαντλήσει κάθε προσπάθεια προκειμένου να συλληφθούν και να παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, είναι ανάγκη να αναλάβουν τις ευθύνες τους και όσοι από τον ακαδημαϊκό χώρο επιδεικνύουν ανοχή στην παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου και την καταπάτηση της ακαδημαϊκής ελευθερίας.

Σε κάθε περίπτωση η Κυβέρνηση θα προχωρήσει στην ανάληψη πρωτοβουλιών με σκοπό τη διασφάλιση της ακώλυτης λειτουργίας των Πανεπιστημίων, της εμπέδωσης κλίματος ασφάλειας και τον αποκλεισμό αντικοινωνικών, φασιστικών συμπεριφορών».

Keywords
Τυχαία Θέματα