Φρίκη στο Παρίσι: Ποιος ήταν ο δράστης που αποκεφάλισε τον καθηγητή

Νεαρός ηλικίας 18 ετών ήταν, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ, ο δράστης της αιματηρής επίθεσης στο προάστιο του Παρισιού Κονφλάν-Σεντ-Ονορίν (Yvelines), ο οποίος αποκεφάλισε τον γάλλο καθηγητή Ιστορίας.

Όπως μετέδωσε το βράδυ της Παρασκευής το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV, αλλά και η LeParisien ο νεαρός είχε γεννηθεί στη Μόσχα.

Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης της φονικής επίθεσης τραυματίστηκε θανάσιμα από σφαίρες αστυνομικών στην κοντινή πόλη Ερανί, στην περιφέρεια Βαλ Ντ’ Ουάζ.

Conflans-Sainte-Honorine

: Un professeur decapité à proximité de son collège, l’auteur des faits abattu à Eragny.

Le parquet antiterroriste se saisit des faits. #Conflans pic.twitter.com/rUwxGkFcDQ

— Remy Buisine (@RemyBuisine) October 16, 2020

Στον τόπο της επίθεσης ο Μακρόν

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα μεταβεί στον τόπο της επίθεσης, όπως μετέδωσε το BFM.

Το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε πως ο Μακρόν θα πάει στο προάστιο έπειτα από μια επείγουσα συνάντηση στο υπουργείο Εσωτερικών σήμερα το βράδυ.

Ο καθηγητής που δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι και αποκεφαλίστηκε σήμερα το απόγευμα σε προάστιο του Παρισιού είχε δείξει στους μαθητές, στην τάξη του, σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ, στο πλαίσιο ενός μαθήματος για την ελευθερία της έκφρασης, ανέφερε μια αστυνομική πηγή.

Το προφίλ του θύματος

«Ο καθηγητής που δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι και αποκεφαλίστηκε το απόγευμα της Παρασκευής σε προάστιο του Παρισιού είχε δείξει στους μαθητές, στην τάξη του, σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ», ανέφερε μια αστυνομική πηγή.

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της αστυνομίας, ο δράστης σκοτώθηκε επίσης, αφού τον πυροβόλησαν αστυνομικοί σε μικρή απόσταση από το σημείο της επίθεσης.

Μια δικαστική πηγή επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο δράστης αποκεφάλισε το θύμα του, κάτι που είχε διαψεύσει αρχικά η αστυνομία, και ότι στη συνέχεια έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών.

Το θύμα ήταν καθηγητής ιστορίας σε ένα κολέγιο του Κονφλάν-Σεντ-Ονορίν (Υβλίν).

Τον περασμένο μήνα, ένας μετανάστης από το Πακιστάν, εγκατεστημένος στη Γαλλία, επιτέθηκε με μπαλτά και τραυμάτισε δύο ανθρώπους έξω από τα παλιά γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo.

Σε αυτά τα γραφεία, πριν από σχεδόν πέντε χρόνια, ισλαμιστές τρομοκράτες σκότωσαν 12 ανθρώπους, επειδή το περιοδικό δημοσίευσε σατιρικά σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ.

Keywords
Τυχαία Θέματα