Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ: Επιπλέον κονδύλια 10 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής

«Έχουμε τη βούληση και με συγκεκριμένες πολιτικές θα δημιουργήσουμε όλοι μαζί την πράσινη» Αττική, μία περιφέρεια φιλική για όλους τους πολίτες».

Αυτό δήλωσε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, σχετικά με την ικανοποίηση του αιτήματος του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, για επιπλέον χρηματοδότηση ύψους 10 εκατ. ευρώ, του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον».

Τεράστια η ζήτηση για συμμετοχή
στο πρόγραμμα

Ο κ. Χατζηδάκης υπέβαλε αίτημα να εξεταστεί η δυνατότητα «διάθεσης πρόσθετων πόρων από τα Επιχειρησιακά Προγράμματα, προκειμένου να καλυφθούν οι υπάρχουσες και τυχόν επιπλέον αιτήσεις.

Όσον αφορά το αίτημα του υπουργού ο κ. Πατούλης είπε:

«Μέσω του Άξονα Προτεραιότητας 4 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική» 2014-2020, η Περιφέρεια χρηματοδοτεί με το ποσό των 15 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, με δεδομένη την τεράστια ζήτηση που έχει καταγραφεί, αποφασίστηκε η χρηματοδότηση με επιπλέον 10 εκατ. ευρώ του προγράμματος εξοικονόμηση κατ’ οίκον».

Πέρα από την ενεργειακή αναβάθμιση επιπλέον 1.200 κατοικιών, καταγράφονται σημαντικά οφέλη στην εξοικονόμηση ενέργειας, στην προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.

Η περαιτέρω μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου υπολογίζεται σε 1.400 tn CO2 ετησίως.

«Με πράξεις και όχι με λόγια στηρίζουμε έμπρακτα ουσιαστικές πολιτικές που είναι φιλικές προς το περιβάλλον και προστατεύουν τη δημόσια υγεία».

«Στόχος είναι η Αττική να αποτελέσει περιφέρεια-πρότυπο ευζωίας» πρόσθεσε ο κ. Πατούλης.

«Με στρατηγικό σχέδιο και σε συνεργασία με το κεντρικό κράτος, θα δρομολογήσουμε παρεμβάσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας για το περιβάλλον και το ενεργειακό ισοζύγιο», υπογράμμισε.

Πατήστε εδώ για να λάβετε μέρος στο Πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ» – Β’ Κύκλος του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

Keywords
Τυχαία Θέματα