Έπαρση της σημαίας στην Ακρόπολη για τα 75 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας

Εβδομήντα πέντε χρόνια πέρασαν από την απελευθέρωση της Αθήνας και ο Ιερός Βράχος της Ακρόπολης γέμισε με Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς για την έπαρση της σημαίας.

Σήμερα,  12 Οκτωβρίου 2019 συμπληρώνονται 75 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας από τις ναζιστικές δυνάμεις.

Τα γερμανικά στρατεύματα εκκενώνουν την πρωτεύουσα μετά από τρεισήμισι οδυνηρά χρόνια κατοχής και ο αθηναϊκός λαός πανηγυρίζει.

Η Αθήνα τιμά την ιστορική αυτή επέτειο με εκδηλώσεις.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος , ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης παρακολούθησαν την επετειακή έπαρση της ελληνικής σημαίας στον βράχο της Ακρόπολης.

Σημειώνεται πως μετά την έπαρση της σημαίας θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Στις 7 το απόγευμα το Ιστορικό Αρχείο Δήμου Αθηναίων πραγματοποιεί εκδήλωση στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο – Μέγαρο Παλαιάς Βουλής (Σταδίου 13).

Ομιλητής είναι ο Αντιδήμαρχος Αθηναίων Ελευθέριος Γ. Σκιαδάς με θέμα: «Ο Εορτασμός και η Σημαία της Απελευθέρωσης». Συμμετέχουν η Χορωδία του Εθνικού Ωδείου «Μανώλης Καλομοίρης» και τα Μέλη της Ακαδημαϊκής Χορωδίας Νέων Αθηνών. Διευθύνει ο Σπύρος Κλάψης και στο πιάνο θα συνοδεύει η Σοφία Μοσχογιάννη.



Keywords
Τυχαία Θέματα