Εκρηξη στο Παρίσι : Χάος, μεγάλες ζημιές και αρκετοί τραυματίες

Χάος και δεκάδες τραυματίες άφησε πίσω της η ισχυρή έκρηξη που προκλήθηκε πιθανότατα από διαρροή αερίου στο κέντρο του Παρισιού.

Η ισχυρή έκρηξη η οποία προκλήθηκε πιθανότατα από διαρροή αερίου κατέστρεψε το ισόγειο ενός κτιρίου στην εμπορική συνοικία στο κέντρο του Παρισιού, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ

τουλάχιστον εννιά άνθρωποι. Δύο εξ αυτών να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, επτά είναι σοβαρά και ακόμα έντεκα έχουν πιο ελαφρά τραύματα σύμφωνα με αστυνομική πηγή που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Αστυνομική πηγή δήλωσε πως η έκρηξη κατέστρεψε ένα αρτοποιείο στην οδό Τρεβίζ στην περιοχή των μεγάλων βουλεβάρτων. Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που έσπασε βιτρίνες καταστημάτων και ταρακούνησε κτίρια εκατοντάδες μέτρα μακριά.

«Η κατάσταση είναι τώρα υπό έλεγχο», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ στους δημοσιογράφους στο σημείο, όπως και ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ, η δήλαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό και ο εισαγγελέας του Παρισιού Ρεμί Ετζ. Είπε πως περισσότεροι από 200 πυροσβέστες εμπλέκονται στην επιχείρηση διάσωσης.

Αυτόπτης μάρτυρας που διέμενε σε γειτονικό ξενοδοχείο είπε πως είδε μια μεγάλη πυρκαγιά να ξεσπά στο κτίριο που καταστράφηκε από την έκρηξη.

«Υπήρχαν τζάμια παντού, σπασμένες βιτρίνες ενώ παράθυρα έτριζαν μέχρι τον τρίτο και τον τέταρτο όροφο, δήλωσε ο 38χρονος Ντέιβιντ Μπανγκούρα.

Είπε πως καθώς πλησίαζε το σημείο, μια γυναίκα φώναζε για βοήθεια από τον πρώτο όροφο ενός κτιρίου: «Βοηθείστε μας, βοηθείστε μας, έχουμε παιδί».

Δύο ελικόπτερα προσγειώθηκαν στην Πλας ντ΄Οπερά προκειμένου να απομακρύνουν τα θύματα.

At least 20 people injured in suspected gas #explosion in #Paris pic.twitter.com/6wNYKPf3bI

— Ruptly (@Ruptly) January 12, 2019

Paris explosion

Our colleagues at Sky News are at the scene of a major blast at a bakery which may have been caused by a gas leak. Multiple casualties reported.pic.twitter.com/Y4Eq5INpwZ#HeartNews

— Four Counties News (@Heart4CNews) January 12, 2019

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τις Αρχές πιθανότερη αιτία για το συμβάν θεωρείται η διαρροή αερίου, ενώ το σενάριο της τρομοκρατίας δεν απασχόλησε καθόλου τις Αρχές.

Η ισχυρή έκρηξη ταρακούνησε κτήρια εκατοντάδες μέτρα από το σημείο και είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφεί πλήρως το ισόγειο ενός κτηρίου στην οδό Τρεβίζ, στην περιοχή των μεγάλων βουλεβάρτων στο κέντρο του Παρισιού.

BREAKING: Video shows aftermath of the massive Explosion in Central #Paris Reports of many injured.
pic.twitter.com/Zo50mEeBqE

Global News Network (@GlobalNews77) January 12, 2019

Σύμφωνα με δημοσιογράφους του AFP, τους οποίους επικαλείται το δίκτυο RTL, η έκρηξη οφείλεται σε ατύχημα.

Πυροσβέστες είχαν κληθεί να επέμβουν για διαρροή αερίου στην οδό Τρεβίζ όταν σημειώθηκε η έκρηξη.

VIDEO: Emergency officials on scene of explosion in Paris pic.twitter.com/OJivnFXgT5

LIVE Breaking News (@NewsBreaking) January 12, 2019

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, δύο πυροσβέστες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.



Keywords
Τυχαία Θέματα