Εκατοντάδες διαδηλωτές στους δρόμους της Μαδρίτης ενάντια στη μερική καραντίνα

Εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στη Μαδρίτη κατά της επιβολής μερικής καραντίνας σε λαϊκές συνοικίες της ισπανικής πρωτεύουσας, εξαιτίας της αναζωπύρωσης της πανδημίας του νέου κοροναϊού.

«Δεν είναι καραντίνα, είναι διάκριση» φώναζαν οι διαδηλωτές μπροστά από το κοινοβούλιο της περιφέρειας της Μαδρίτης. «Δεν βάζουν σε καραντίνα τους πλούσιους», ήταν επίσης ένα από τα συνθήματα που φώναζαν οι διαδηλωτές.

dir="ltr" lang="es"> | ESPAÑA

Concentraciones para protestar contra las restricciones y la gestión del gobierno en varias zonas de Madrid.

pic.twitter.com/ulCuGU0zL6

— Coronavirus NEWS (@CoronavirusNewv) September 27, 2020

Επεκτάθηκαν τα περιοριστικά μέτρα

Η περιφέρεια της Μαδρίτης, επίκεντρο της πανδημίας στην Ισπανία, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι επεκτείνει τα περιοριστικά μέτρα και σε άλλες συνοικίες, απόφαση που κρίθηκε ανεπαρκής από την κεντρική κυβέρνηση, η οποία κάλεσε τις αρχές να εφαρμόσουν τα μέτρα στο σύνολο της πρωτεύουσας.

Από αύριο Δευτέρα, επιπλέον 167.000 κάτοικοι δεν θα μπορούν να φύγουν εκτός της συνοικίας τους παρά μόνο για συγκεκριμένους λόγους: να πάνε στην εργασία τους, σε γιατρό, να πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο.

Με την επέκταση αυτή των μέτρων, ο αριθμός των ανθρώπων που επηρεάζεται από τους περιορισμούς στη μητροπολιτική περιοχή της Μαδρίτης είναι λίγο πάνω από 1 εκατομμύριο άνθρωποι εκ των συνολικά 6,6 εκατομμυρίων.

Así amanece la M-30 de Madrid.

53.000 banderas españolas. Una por cada español muerto por el maldito virus chino y la gestión criminal del Gobierno de Sánchez e Iglesias.

Gracias a la Asociación de Víctimas y Afectados por Coronavirus @VictimasY por este homenaje pic.twitter.com/FeaqohUB3p

VOX (@vox_es) September 27, 2020

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > Τα Νεα