Δώνης: «Ενότητα κι εξυγίανση»

Ο Γιώργος Δώνης μετά το ματς με τον Άρη αναφέρθηκε στην αφαίρεση βαθμών που έχει η ομάδα του και στην πραγματική της θέση στο πρωτάθλημα. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού ήταν προσκεκλημένος στην εκπομπή της ΕΡΤ «Αθλητική Κυριακή» κι επανέλαβε ότι αυτό είναι σκληρό.

Αναλυτικά, ο τεχνικός του «τριφυλλιού» μίλησε:Για τη δήλωση μετά το ματς με τον Άρη κι αν πρέπει να αλλάξει ο κανονισμός, ειδικά σε ορισμένες περιπτώσεις, με την
αφαίρεση βαθμών από τις ομάδες: «Είναι σκληρό να κερδίζεις βαθμούς στο γήπεδο και να τους χάνεις για τα λάθη άλλων. Ξεκινήσαμε με -6 και στην πορεία προέκυψε ακόμα ένα -3, ενώ περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με την έφεση. Αποτελούν τροχοπέδη για εμάς όσα έγιναν με τον Ολυμπιακό. Για την ομάδα μας είναι σημαντικό να επανέλθει η κανονικότητα. Στόχος είναι να εξυγιανθεί ο σύλλογος. Για να συμβεί αυτό πρέπει να υπάρχει ενότητα. Να μην πληρώνουμε τις ενέργειες κάποιων οπαδών μας. Δεν ξέρω τι πρέπει να γίνει με την αφαίρεση βαθμών. Οταν γίνονται τέτοια γεγονότα καλώς ή κακώς είναι υπεύθυνες ομάδες. Στο εξωτερικό βέβαια δεν είναι εύκολο να δεις τέτοια γεγονότα. Υπάρχει ασφάλεια στο γήπεδο».

Για το αποτέλεσμα στο Φάληρο κι αν ήταν δίκαιη η ισοπαλία: «Αμυνθήκαμε δυνατά σε εκείνο το ματς, ήμασταν οργανωμένοι, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν πιο απειλητικός και ποιοτικός. Εντάξει, η δική μας ομάδα δεν μπορεί να συγκριθεί σε καμία περίπτωση με ΠΑΟΚ, ΟΣΦΠ, ΑΕΚ. Προσπαθούμε σκληρά, αλλά οι στόχοι είναι διαφορετικοί».

Για τα αποδυτήρια: «Τα παιδιά είναι ένα ενωμένο γκρουπ. Χαίρονται με τη δουλειά που κάνουμε. Στις δύσκολες στιγμές πιέστηκαν και η νίκη επί του Άρη ήταν μία εκτόνωση».

Για το fair play στην Τούμπα: «Έχουν άδικο οι παίκτες της Λαμίας. Έπρεπε να παίξουν άμυνα. Δεν είναι υποχρεωμένος ο αντίπαλος να πετάξει τη μπάλα έξω. Βλέπουμε συχνά παίκτες όταν τους βολεύει το αποτέλεσμα να πέφτουν κάτω και να καθυστερούν. Είναι προκλητικό. Χαλάνε την ένταση και τον ρυθμό του παιχνιδιού. Όλοι αντιλαμβανόμαστε πότε είναι σοβαρός ένας τραυματισμός για να ρίξουμε τη μπάλα έξω. Στο εξωτερικό οι περισσότερες ομάδες σε ανάλογες περιπτώσεις συνεχίζουν να παίζουν».

Για ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, Φορτούνη και Βιεϊρίνια: «Ο Φορτούνης είναι ο καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής. Εξαρτάται πολύ ο Ολυμπιακός απ’ αυτόν. Ο Βιειρίνια είναι ισχυρή προσωπικότητα εκτός από καλός ποδοσφαιριστής και μπορεί να παίξει σε πολλές θέσεις. Ο ΠΑΟΚ δίκαια παίρνει το πρωτάθλημα. Είναι σταθερός. Έχει βάθος στο ρόστερ κι όποιος κι αν λείψει αναπληρώνεται. Έφυγε ο Πρίγιοβιτς, αλλά δεν του κόστισε. Ο Ολυμπιακός έχει ποιότητα, αλλά εξαρτάται από τον Φορτούνη, ενώ στην άμυνα έχει θέματα».

Keywords
Τυχαία Θέματα