Δήμος Πειραιά: Νέος LED φωτισμός στις γειτονιές

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης επισκέφθηκε την Ε΄ Δημοτική Κοινότητα, προκειμένου να διαπιστώσει ότι ο νέος δημοτικός φωτισμός σύγχρονης τεχνολογίας τύπου LED είναι λειτουργικός και οι γειτονιές, οι δρόμοι και άλλα σημεία της περιοχής είναι πιο φωτεινά.

Ο κ. Μώραλης μαζί με τον Αντιδήμαρχο Μηχανολογικού-Ηλεκτρολογικού κ. Λεωνίδα Μανωλάκο, συνομίλησαν με κατοίκους όπου άκουσαν θετικά σχόλια για τον νέο φωτισμό.

Με την ολοκλήρωση του μεγάλου έργου αναβάθμισης

και εκσυγχρονισμού του δημοτικού φωτισμού σε ολόκληρη την πόλη στο τέλος του έτους, ο Δήμος Πειραιά πετυχαίνει εξοικονόμηση πόρων, καθώς και ενέργειας πάνω από 75%. Επιπλέον αποκαθιστά τα επίπεδα φωτισμού στην πόλη, με «έξυπνα» τηλεδιαχειριζόμενα φωτιστικά, σύγχρονης τεχνολογίας και υψηλής ενεργειακής απόδοσης τύπου LED.

Είναι χαρακτηριστικό πως ήδη έχουν αντικατασταθεί 6.000 φωτιστικά σώματα, ενώ θα αλλάξουν συνολικά 13.500 σε όλο τον Πειραιά.

Υπενθυμίζεται πως μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας, ανάδοχος του έργου αναδείχτηκε η Ένωση Εταιρειών  ΟΤΕ – GlobiLED, ο οποίος θα είναι υπόχρεος και για την 12ετή συντήρηση του δικτύου οδικού φωτισμού.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Επισκεφθήκαμε την Ε΄ Δημοτική Κοινότητα προκειμένου να διαπιστώσουμε ότι με την τοποθέτηση των νέων σύγχρονων φωτιστικών τύπου LED, οι γειτονιές είναι πιο φωτεινές και πιο λειτουργικές. Ήδη έχουν αλλάξει 6.000 φώτα σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες, ενώ με την ολοκλήρωση του έργου τέλος του χρόνου, θα έχουν αντικατασταθεί συνολικά 13.500. Το μεγάλο έργο αναβάθμισης του δημοτικού φωτισμού σε όλη την πόλη είναι ένα από σημαντικότερα έργα υποδομής της Δημοτικής Αρχής, το οποίο αποτελούσε προεκλογική μας δέσμευση και  είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που άκουσα από τους κατοίκους πολύ θετικά σχόλια γι΄ αυτή την παρέμβαση, καθώς η Ε΄ Δημοτική Κοινότητα αντιμετώπιζε πρόβλημα με τον οδοφωτισμό, οι άνθρωποι φοβόντουσαν να περπατήσουν και πλέον νιώθουν περισσότερο ασφαλείς. Είναι μια παρέμβαση που αλλάζει μια πόλη προς το καλύτερο και αυτή είναι η τελική μας επιδίωξη: να γίνει ο Πειραιάς μια πιο λειτουργική και πιο φωτεινή πόλη, να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, αφού δεν θα υπάρχουν πλέον ημιφωτισμένες περιοχές και κυρίως να απολαμβάνει ο δημότης όλα αυτά για τα οποία πληρώνει».

Ο Αντιδήμαρχος Μηχανολογικού-Ηλεκτρολογικού κ. Λεωνίδας Μανωλάκος, σε δήλωσή του, ανέφερε πως ήδη υπάρχει μεγάλη διαφορά στον φωτισμό της πόλης, προσθέτοντας πως στο τέλος του χρόνου που ολοκληρώνονται οι εργασίες, όλη η πόλη θα είναι πιο φωτεινή, πιο όμορφη και πιο ασφαλής. Βρεθήκαμε στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα όπου συνομιλήσαμε με κατοίκους και ακούσαμε θετικά σχόλια για τον νέο δημοτικό φωτισμό και χαίρομαι ιδιαίτερα γι΄ αυτό».

Video από το νέο δημοτικό φωτισμό στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα: https://bit.ly/3ltA1Px

Keywords
Τυχαία Θέματα