Διαψεύδει Στουρνάρα ο Βούτσης : Δεν θέλαμε να τυπώσουμε δραχμές

Διαψεύδει ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, τους ισχυρισμούς του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα  ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε υποβάλλει αίτημα να τυπωθούν δραχμές στην Ρωσία.

Ο κ. Βούτσης -μιλώντας

στο Open Τv, είπε ότι από την ελληνική κυβέρνηση δεν υπήρξε ποτέ τέτοιο αίτημα, ή διερεύνηση, δηλαδή να τυπωθούν δραχμές στην Ρωσία, όπως ισχυρίζεται ο κ. Στουρνάρας.

«Ποτέ δεν φλερτάραμε με την έξοδο από το ευρώ»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ,  διαβεβαίωσε ότι είναι σε θέση να το γνωρίζει μετά βεβαιότητος, λόγω της θέσης που είχε στην τότε κυβέρνηση:
«Το διαψεύδω απολύτως ότι ο κ. Τσίπρας ποτέ ζήτησε κάτι τέτοιο ή ούτε είχε φλερτάρει ποτέ με αυτή την ιδέα. Σε καμία περίπτωση δεν συζήτησε ο κ. Τσίπρας. Ποτέ δεν φλερτάραμε με την έξοδο της χώρας από το ευρώ. Ποτέ δεν παίξαμε κορώνα-γράμματα τη χώρα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης.

Σημειώνεται ο Γιάννης Στουρνάρας, αναφέρθηκε σε απόσπασμα βιβλίου με τις εκμυστηρεύσεις του Γάλλου πρώην Προέδρου Φρανσουά Ολάντ. Συγκεκριμένα ο κ. Στουρνάρας διάβασε στην χθεσινή παρουσίαση του βιβλίου των δημοσιογράφων Ελένης Βαρβιτσιώτη και Βικτωρίας Δενδρινού «Η Τελευταία Μπλόφα», ένα απόσπασμα από το βιβλίο των Γάλλων Ζεράρ Νταβέ και Φαμπρίς Λομ. Στο βιβλίο περιγράφεται το τηλεφώνημα που δέχτηκε στις 6 Ιουλίου 2015, μία ημέρα ακριβώς μετά το ελληνικό δημοψήφισμα, ο τότε πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ από τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν στο βιβλίο τους με τίτλο «Ένας πρόεδρος δεν έπρεπε να πει κάτι τέτοιο…» («Un président ne devrait pas dire ça…», εκδόσεις Stock, 2016), ο Ρώσος πρόεδρος εκμυστηρεύτηκε στον τότε πρόεδρο Ολάντ ότι η ελληνική κυβέρνηση είχε υποβάλει αίτημα στη ρωσική για την εκτύπωση δραχμών, επειδή δεν διέθετε τις κατάλληλες εγκαταστάσεις για να το κάνει. Ο Πούτιν διευκρίνισε στον Ολάντ ότι η Ρωσία δεν επιθυμούσε να εμπλακεί σε κάτι τέτοιο.

Για το «δεν ήμασταν έτοιμοι να κυβερνήσουμε»: Αποκόπηκε ένα κομμάτι της ομιλίας

Ειδικότερα για την νέα πορεία του ΣΥΡΙΖΑ που ξεκίνησε χθες από την Πάτρα ο κ. Βούτσης τόνισε ότι: «Έχει ξεκινήσει μια σοβαρή διαδικασία, μια πορεία προς το λαό για να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ένα κόμμα πιο κοινωνικά γειωμένο. Πρέπει να συγχρονιστούμε κυρίως με τους νέους ανθρώπους. Είναι πλούτος για μας να γίνουν συζητήσεις για όλη την πολύ χρήσιμη και ιστορική περίοδο που αφορά το 2014 και μετά που για πρώτη φορά ήρθε στην κυβέρνηση η Αριστερά».

«Στις αναφορές μου στην παρουσίαση είπα πάρα πολλά» απάντησε για την φράση του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν έτοιμος να κυβερνήσει, που -όπως είπε- αποκόπηκε από την ομιλία του στην παρουσίαση του βιβλίου του Αριστείδη Μπαλτά.

«Η Αριστερά ποτέ δεν είχε καμία σχέση με την διακυβέρνηση. Ο λαός μας έδωσε την διακυβέρνηση εξαιτίας και στον Αλέξη του Τσίπρα καθώς και στην αναζήτηση διεξόδων από την κρίση.»

«Είχαμε επιτυχίες τελικά και βγάλαμε την χώρα από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια», είπε ο κ. Βουτσης και πρόσθεσε: «ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επειδή είχαν ξανακυβερνήσει και λόγω του πελατειακού κράτους είχαν τις προσβάσεις μέσα στους οργανισμούς για να περάσουν τις πολιτικές τους. Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το είχε αυτό».

Keywords
Τυχαία Θέματα