Δείτε την υπέροχη γελοιογραφία με τον Black Mamba στον παράδεισο

Ο θάνατος του θρύλου του ΝΒΑ Κόμπι Μπράιαντ μετά από πτώση του ελικοπτέρου που τον μετέφερε μαζί με την κόρη του και άλλα επτά άτομα συνεχίζει να συγκινεί όχι μόνο τους θαυμαστές του μπάσκετ αλλά και τους καλλιτέχνες σε όλο τον κόσμο.

Αμέσως μετά το δυστύχημα, σκιτσογράφοι, τραγουδιστές, street artist είπαν το δικό τους μουσικό αντίο στον παίχτη φαινόμενο, που αγαπήθηκε όσο λίγοι.

Από τη τελετή των Grammys στο γήπεδο των LA Lakers και τη συγκινητική αναφορά της παρουσιάστριας

Αλίσια Κις στον Κόμπι Μπράιαντ, μέχρι τους δρόμους των λαϊκών γειτονιών διάφορων πολιτειών, η συνεισφορά του αθλητή στο μπάσκετ είναι αισθητή.

Από τις δεκάδες γελοιογραφίες που έχουν δημοσιευτεί αυτό των The Manila Times είναι σίγουρα η πιο πετυχημένη.

Οι street artists υποκλίνονται στο θρύλο

Μετά τον θάνατο του σταρ του NBA Κόμπι Μπράιαντ σε πτώση ελικοπτέρου, καλλιτέχνες δρόμου έσπευσαν να απαθανατίσουν τον πρώην παίκτη των Λος Άντζελες Λέικερς με τοιχογραφίες σε όλον τον κόσμο, από το LA μέχρι τη Μανίλα των Φιλιππίνων.

Τις ώρες που ακολούθησαν μετά το δυστύχημα, ο Art «Artoon» Gozukuchikyan πήρε τα σπρέι του και φιλοτέχνησε μια τοιχογραφία στην Ventura Boulevard στη LA’s Studio City. «Ως καλλιτέχνης, σκέφτηκα ότι έχω την υποχρέωση να καταγράψω αυτό που συμβαίνει» δήλωσε στην εφημερίδα Los Angeles Daily News. Το έργο του απεικονίζει τον Κόμπι τη στιγμή ενός jumb shot, με την κόρη του να χαμογελάει πίσω του.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Mamba out @kobebryant . . . #kobe#kobebryant#kobemural#gigimural #kobeandgigi#gianna#lakers#lalakers#24#8 #mamba#blackmamba#vino#lakeshow #kobeart#kobebryantart#kobebryantmural

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ArToon (@artoon_art) στις 28 Ιαν, 2020 στις 5:26 μμ PST

Στον τοίχο της Pickford Market στην Washington Boulevard, ο Jules Muck χρειάστηκε μόλις έξι ώρες να ολοκληρώσει μια καινούργια τοιχογραφία με τον Κόμπι και την κόρη του Τζιάνα – ήταν και εκείνη στο μοιραίο ελικόπτερο – να έχουν γείρει τα κεφάλια τους ο ένας προς την άλλη και τα μάγουλά τους να ακουμπούν. Η λεζάντα; «Kobe & Gigi Forever. Daddy’s Girl».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Let the honors roll #kobebryant #giannabryant #rip

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jules Muck (@muckrock) στις 26 Ιαν, 2020 στις 4:23 μμ PST

Μια άλλη τοιχογραφία ξεφύτρωσε στο Priority Barber Club της Orange Avenue στον λόφο Signal Hill. Ο καλλιτέχνης δρόμου ζωγράφισε τον Κόμπι με άσπρο και μαύρο, μια έντονη αντίθεση με το φωτεινή κίτρινη φανέλα των Λέικερς και το βαθύ μοβ φόντο. «Σ’ ευχαριστώ για τις απειράριθμες αναμνήσεις. Το LA δεν θα ήταν ίδιο, χωρίς εσένα» έγραψε στον λογαριασμό του στο Instagram.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Yo Kobe.. this one is for you man.. you always inspire me to take the lead to go all in.. to not let nothing stop to me form achieving my goals.. just like in this picture I see you focus and determine to win.. thank you for the countless memories.. la would not be the same with out you..will miss you kobe.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mr A (@misteralek) στις 28 Ιαν, 2020 στις 1:54 μμ PST

Στη Βοστώνη, εμφανίστηκε στην «Graffiti Alley», στο Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης, μια ασπρόμαυρη τοιχογραφία με την Τζιάνα να κάθεται στους ώμους του Κόμπι. Το έργο του καλλιτέχνη δρόμου Brandalizm ήταν παραγγελία της Central Square Business Improvement District.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

«Heroes come and go, but legends are forever.” #CentralSQ pays tribute. ⁣ ⁣ Today, we curated a Kobe & Gianna Bryant mural in Graffiti Alley. Rest In Peace. #RIPMamba ⁣ ⁣ Artist: @brandalizm ⁣ Photo: @nick_surette

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Central Square BID (@centralsqbid) στις 27 Ιαν, 2020 στις 3:58 μμ PST

Οι Φιλιππίνες λατρεύουν το μπάσκετ, και ο Κόμπι Μπράιαντ είχε πολλές φορές επισκεφθεί την πρωτεύουσα της ασιατικής χώρας. Το πιο διάσημο δημόσιο γήπεδο μπάσκετ στη Μανίλα, στο συγκρότημα κατοικιών Tenement Housing στο Taguig είναι φημισμένο για τις τοιχογραφίες του, οι οποίες εναλλάσσονται (το πρότζεκτ έχει αναλάβει ο Mike Swift). Σε αυτές έχουν απεικονιστεί ο Μάικλ Τζόρνταν και ο ΛεΜπρόν Τζέιμς. Τιμώντας την ανάμνηση του θανάτου πατέρα και κόρης, έβαψαν ξανά το γήπεδο με ένα πορτρέτο της Τζιάνα, η οποία έχει τυλίξει τα χέρια της γύρω από τον Κόμπι. «Αυτό είναι ο δικός μας φόρος τιμής σε αυτούς» είπε, στο ESPN, ο προπονητής της ομάδας μπάσκετ του Tenement. «Πάντα θα σε αγαπάμε, Κόμπι Μπράιαντ».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

LOOK: Tenement visual artists at Tenement in Taguig City painted a mural of NBA legend Kobe Bryant and daughter Gianna at the center court of the housing unit, as a tribute to their untimely death. | Grig Montegrande/PDI

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Inquirer (@inquirerdotnet) στις 27 Ιαν, 2020 στις 9:14 μμ PST

Keywords
Τυχαία Θέματα