Δείτε την 34χρονη που έγινε η νεότερη πρωθυπουργός στον κόσμο

Είναι γοητευτική, είναι μόλις 34 ετών και πλέον είναι η νέα πρωθυπουργός της Φινλανδίας.

Ο λόγος για την Σάνα Μάριν, η οποία εξελέγη από τους Σοσιαλδημοκράτες της Φινλανδίας και έγινε η νεότερη πρωθυπουργός που είχε ποτέ η χώρα. Παράλληλα, γίνεται η νεότερη εν ενεργεία πρωθυπουργός στο κόσμο!

View this post on Instagram

Lapset ja nuoret valtasivat tänään valtioneuvoston Lapsen oikeuksien päivän ja YK:n lasten oikeuksien sopimuksen 30-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Ilmastotyöpajassa nuoret puhuivat painavaa

asiaa #valtioneuvostonvaltaus #lapsenoikeudet #LOS30 Kuva: Kosti Keistinen/Valtioneuvoston kanslia

A post shared by Sanna Marin (@sannamarin) on Nov 20, 2019 at 9:05am PST

Η Σάνα Μάριν θα αναλάβει τα καθήκοντά της την προσεχή εβδομάδα μετά την παραίτηση του Άντι Ρίνε.

Ο 57χρονος Ρινέ, του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, παραιτήθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα μετά την απόφαση του Κόμματος του Κέντρου, μέλους του κυβερνητικού συνασπισμού, να αποσύρει την εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπό του λόγω του τρόπου που διαχειρίστηκε μια απεργία των ταχυδρομείων.

Το Κόμμα του Κέντρου κατέκρινε τον Ρίνε για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε την απεργία αυτή, η οποία επεκτάθηκε στον κρατικό αερομεταφορέα Finnair και σε άλλους τομείς της οικονομίας πριν τελικά διευθετηθεί.

Ποια είναι η Σάνα Μάριν

Η Μαρίν γεννήθηκε στo Ελσίνκι στις 16 Νοεμβρίου του 1985, μεγάλωσε στην πόλη Πίρκαλα και τώρα ζει κοντά στο Τάμπερε μαζί με τον σύζυγό της και την ενός έτους κόρη της, Εμμα.

View this post on Instagram

Valtion talousarvio äänestetty, sähköposteihin vastattu ja kuppilan piikki maksettu. Aika vetäytyä kotiin joulun viettoon perheen ja läheisten kanssa. Huomenna suuntaan Tammelantorille ja hankin joulukranssin seinälle. Kuusi jää ostamatta kävelemään opettelevan pikkuneidin vuoksi. Jos sitä ehtisi pitkästä aikaa lukemaan vaikka kaunokirjallisuutta. Oikein hyvää ja rauhallista joulua kaikille. Olkaa ihmisiä toisillenne

A post shared by Sanna Marin (@sannamarin) on Dec 21, 2018 at 4:28am PST

Αφού ολοκλήρωσε τη φοίτησή της στην ανώτερη δευτεροβάθμια εκπαίδευση το 2004, η Μαρίν έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Διοικητική Επιστήμη από το Πανεπιστήμιο του Τάμπερε, το 2017.

Η διατριβή της με τίτλο «Φινλανδία, χώρα των δημάρχων», εξέτασε τη διαδικασία επαγγελματισμού της πολιτικής ηγεσίας στις φινλανδικές πόλεις.

View this post on Instagram

SDP:n puoluevaltuusto kokousti viikonloppuna Porissa, missä moni paikallinen kävi jututtamassa meitä torilla. Tunnelma oli lämmin niin torilla kuin kokouksessakin. Puoluevaltuusto onnistui yllättämään minut onnittelulaululla syntymäpäiväni kunniaksi Kiitos! Kuvat: @jpflander

A post shared by Sanna Marin (@sannamarin) on Nov 17, 2019 at 3:27am PST

Ασχολείται ενεργά με την πολιτική από το 2006. Το 2015 εξελέγη στο Κοινοβούλιο, όπου υπήρξε μέλος της Μεγάλης Επιτροπής, της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων και της Επιτροπής Περιβάλλοντος.

Είναι μέλος του δημοτικού συμβουλίου του Τάμπερε, στο οποίο προήδρευσε από το 2013 έως το 2017.

View this post on Instagram

Kerroin juuri tiedotustilaisuudessa tärkeistä tulevaisuusinvestoinneista. Käynnistämme neuvottelut Turun tunnin juna -hankeyhtiön sekä Suomi-rata-hankeyhtiön perustamiseksi. Lisäksi liikenne- ja viestintäministeriö on käynnistänyt selvityksen ja vertailun itäisen nopean yhteyden linjauksesta. Kohti nopeampia raideyhteyksiä

A post shared by Sanna Marin (@sannamarin) on Sep 10, 2019 at 1:43am PDT

To 2014 εξελέγη ως δεύτερη αναπληρώτρια ηγέτης του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος και από το 2017 υπηρετούσε ως πρώτη αναπληρώτρια ηγέτης του Κόμματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα