Δανία – Φινλανδία 0-1: Έκπληξη στη σκιά του σοκ

Σε ένα ματς που πέρασε σε δεύτερη μοίρα μετά την κατάρρευση του Κρίστιαν Έρικσεν στο πρώτο μέρος, η Φινλανδία πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Δανίας (0-1) στην πρεμιέρα του 2ου ομίλου χάρη σε γκολ του Πογιάνπαλο.

Άπαντες πάγωσαν στο 42′ της αναμέτρησης. Ο μέσος της Δανίας πήγε να πάρει τη μπάλα για να εκτελέσει ένα πλάγιο, έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε στο έδαφος. Αμέσως προκλήθηκε κινητοποίηση στους ανθρώπους της Δανίας, αφού ο 29χρονος ποδοσφαιριστής της Ίντερ δεν έδωσε κανένα σημάδι ζωής.

Οι εικόνες από το γήπεδο της

Κοπεγχάγης ήταν πραγματικά σοκαριστικές. Οι παίκτες της Δανίας είχαν συγκεντρωθεί γύρω από τον Έρικσεν με δάκρυα στα μάτια, ενώ οι γιατροί που είχαν εισέλθει στο γήπεδο και του έδωσαν τις πρώτες βοήθειες με τεχνητή αναπνοή και με απινιδωτή. Παράλληλα, του έκαναν ηλεκτροσόκ προκειμένου να τον επαναφέρουν, αφού προφανώς οι γιατροί δεν έπιασαν σφυγμό.

Το παιχνίδι διεκόπη για σχεδόν μιάμιση ώρα και αφότου υπήρξαν ενημερώσεις και διαβεβαιώσεις που έλεγαν πως ο Έρικσεν νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση, οι δύο ομάδες επανήλθαν στον αγωνιστικό χώρο.

Ο αγώνας άρχισε ξανά από το 42′, μεσολάβησε διακοπή 5 λεπτών αντί ημιχρόνου και στη συνέχεια ακολούθησε το δεύτερο μέρος. Οι παίκτες της Δανίας ήταν σαφώς επηρεασμένοι, αλλά μια βιντεοκλήση από τον ίδιο τον Έρικσεν τους ανέβασε το ηθικό. Συγκεκριμένα, οι γιατροί επέτρεψαν στον Δανό να μιλήσει με τους συμπαίκτες του και τους ζήτησε να συνεχίσουν το παιχνίδι.

Παρότι έπαιζαν δυναμικά από το ξεκίνημα του παιχνιδιού, οι γηπεδούχοι έχασαν τρομερές ευκαιρίες τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο μέρος, αλλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα