Μπερνάρ Αρνό: Με άρωμα από οικογένεια όλες οι αλλαγές στον όμιλο

Σε ριζική αναδιάρθρωση του ομίλου ειδών πολυτελείας Moët Hennessy Louis Vuitton - LVMH προχωρά ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ο Μπερνάρ Αρνό. Ο ίδιος έκανε πιο έντονη την παρουσία της οικογένειάς του στην εταιρεία τοποθετώντας την κόρη του Ντελφίν ως επικεφαλής της Christian Dior.

Επίσης τοποθέτησε νέο αφεντικό στη Louis Vuitton.

Τώρα ο Πιέτρο Μπεκάρι, ο οποίος ήταν επικεφαλής του Dior από το 2018, μετακομίζει μέσα στον όμιλο για να αντικαταστήσει τον επί χρόνια επικεφαλής της Louis Vuitton, τον 65χρονο Μάικλ Μπερκ.

Η 47χρονη Ντελφίν Αρνό έχει εργαστεί στη Louis Vuitton την τελευταία δεκαετία δίπλα στον Μπερκ και έχει εργαστεί επίσης για δώδεκα χρόνια και στην Dior. Ο Μπερκ, ο οποίος είναι το μακροβιότερο στέλεχος - δεξί χέρι του Μπερνάρ Αρνό και επίσης επικεφαλής της εταιρείας κοσμημάτων Tiffany του ομίλου, θα συνεχίσει να εργάζεται δίπλα στον πρεσβύτερο Αρνό, χωρίς να έχει γίνει γνωστός προς το παρόν ο νέος του ρόλος.

Η Ντελφίν είναι το μεγαλύτερο από τα πέντε παιδιά του Αρνό. Τρεις από τους γιους του Μπερνάρ Ανρό, ο Αντουάν, ο Αλεξάντερ και η Φρέντερικ, έχουν επίσης εκτελεστικούς ρόλους μέσα στον όμιλο.

Η εταιρεία συμμετοχών

Από πλευράς διοίκησης του ομίλου, μια άλλη σημαντική αλλαγή έγινε το προηγούμενο καλοκαίρι στην εταιρεία συμμετοχών της οικογένειας, τη Financière Agache, η οποία κατέχει το 48% της LVMH. Η εταιρεία αυτή άλλαξε νομικό καθεστώς το οποίο χρησιμοποιείται από οικογενειακές εταιρείες όπως η Hermes και η Michelin για να προστατεύονται από επιθετική εξαγορά.

Η κίνηση θεωρήθηκε επίσης ως τρόπος για να διευκολυνθεί η μελλοντική διακυβέρνηση του ομίλου από μέλη της οικογένειας και να οργανωθεί καλύτερα το ιδιοκτησιακό καθεστώς στις επόμενες δεκαετίες μεταξύ των πέντε κληρονόμων και των απογόνων τους, ανέφεραν οι «Φαινάνσιαλ Τάιμς».

Οι αλλαγές που ανακοινώθηκαν, οι οποίες τίθενται σε ισχύ από τον Φεβρουάριο, ακολουθούν μετά τον πρόσφατο διορισμό του Αντουάν Αρνό, του μεγαλύτερου γιου του Μπερνάρ Αρνό, ως επικεφαλής της εταιρείας συμμετοχών της οικογένειας.

Θα παραιτηθεί

Ο 73χρονος Μπερνάρ Αρνό πάντως δεν έχει δείξει σημάδια ότι σχεδιάζει να παραιτηθεί σύντομα από την ηγεσία της εταιρείας. Μάλιστα πέρυσι ο όμιλος άλλαξε την πρόβλεψη στο καταστατικό της ώστε η μέγιστη ηλικία του διευθύνοντος συμβούλου να μπορεί να είναι 80 έτη αντί για 75 έτη που ίσχυε μέχρι τότε.

Ολα τα παιδιά του Μπερνάρ Αρνό κατέχουν διευθυντικές θέσεις σε γνωστές θυγατρικές του ομίλου, καθώς μαθητεύουν δίπλα σε πολύ υψηλόβαθμα στελέχη καθώς ανεβαίνουν στην ιεραρχία.

Από τα πέντε παιδιά, η Ντελφίν Αρνό έχει ασχοληθεί περισσότερο με τη μόδα παρά με τη διοίκηση, ως επικεφαλής του βραβείου μόδας του ομίλου για την επόμενη γενιά σχεδιαστών.

Η Ντελφίν και ο Αντουάν είναι παιδιά από τον πρώτο γάμο του πατέρα τους. Ο Αλεξάντερ Αρνό, που είναι 30 ετών, είναι υπεύθυνος για τα προϊόντα και την επικοινωνία στην Tiffany, ενώ ο Φρέντερικ Αρνό, 28 ετών, είναι διευθύνων σύμβουλος της θυγατρικής του ομίλου TAG Heuer. Το μικρότερο παιδί του Μπερνάρ Αρνό, ο Ζαν Αρνό, 24 ετών, διευθύνει το τμήμα μάρκετινγκ και ανάπτυξης προϊόντων για το τμήμα ρολογιών της Louis Vuitton.

Έντυπη έκδοση «ΤΑ ΝΕΑ»

Keywords
Τυχαία Θέματα