Αποτροπιασμός: Κουκουλοφόροι οπαδοί του ΠΑΟΚ επιτέθηκαν σε αγώνα πόλο Εφήβων του Αρη

Ο ελληνικός αθλητισμός μαστίζεται από την ωμή βία και τον εκφοβισμό. Βία ατιμώρητη, από ανθρώπους επικίνδυνους, που προκαλούν αποτροπιασμό, όχι μόνο στον χώρο των σπορ, αλλά συνολικά στην ελληνική κοινωνία. Υπάνθρωποι, που δεν διστάζουν να αναπτύξουν τα βίαια και χυδαία ένστικτά τους, ακόμη και όταν απέναντί τους έχουν ανήλικα παιδιά.

Μετά τα περσινά αίσχη, με την άνανδρη και εγκληματική επίθεση στους ανήλικους ποδοσφαιριστές της ακαδημίας του Ολυμπιακού στη Θεσσαλονίκη,

αυτή τη φορά, «τάγμα εφόδου» οπαδών του ΠΑΟΚ, αποτελούμενο από περίπου 70 κουκουλοφόρους, εισέβαλε σε αγώνα Πόλο Εφήβων όπου αγωνιζόταν η ομάδα του Αρη και επιτέθηκαν φραστικά σε ανήλικους αθλητές και γονείς, προκαλώντας τη διακοπή του αγώνα, αλλά και την αποχώρηση του Αρη από το τουρνουά που διοργανώνει ο Φοίβος Συκεών.

Οι Κίτρινοι, με επίσημη ανακοίνωση του Ερασιτέχνη, αποκαλύπτουν λεπτομέρειες για το νέο φαιδρό περιστατικό οπαδικής βίας, το οποίο και πάλι είχε στόχο ανήλικα παιδιά. Στον βωμό μιας φανέλας. Ακόμη ένα περιστατικό που μπαίνει δίπλα στα δεκάδες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Ακραίες περιπτώσεις βίας, λεκτικής και σωματικής, χωρίς διακρίσεις. Βία απέναντι σε ανηλίκους, σε γέρους, σε πρόσφυγες, ρατσιστικά ξεσπάσματα. Και όλα αυτά, με την ανοχή των αρχών και των αρμόδιων φορέων.

Πλέον, μετά το νέο περιστατικό, καθίσταται σαφές ότι η συγκεκριμένη ομάδα δεν δρα τυχαία. Δρα με πλάνο, με μένος, με συγκεκριμένους στόχους, χωρίς κανέναν ενδοιασμό. Για πόσο ακόμη η κοινωνία, η πολιτεία, οι αρχές θα ανέχονται αυτή την εγκληματική ασυδοσία, που δεν λαμβάνει υπόψη ούτε καν ανήλικα παιδιά;

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΑΣ Αρης:

«Ο Α.Σ. ΑΡΗΣ βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει την απόσυρση της ομάδας Πόλο Εφήβων του συλλόγου από το τουρνουά που διοργανώνει ο Φοίβος Συκεών.

Δυστυχώς, το Σάββατο (17/10) γίναμε μάρτυρες ενός θλιβερού περιστατικού που μόνο ντροπή πρέπει να προκαλεί για τους εμπνευστές και τους δράστες του. Την ώρα που η ομάδα μας αγωνιζόταν με τον Π.Α.Ο.Κ., περίπου 70 άτομα εισήλθαν στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ωραιοκάστρου, φορώντας κουκούλες, και άρχισαν να βρίζουν εν χορώ τους νεαρούς αθλητές του ΑΡΗ.

Πρέπει να σημειωθεί ότι στην κερκίδα βρίσκονταν παιδιά με τους γονείς τους, οι οποίοι έγιναν μάρτυρες ενός ντροπιαστικού περιστατικού σε αγώνα Εφήβων.

Ο αγώνας, φυσικά, διακόπηκε και η ομάδα μας αποχώρησε με τη συνοδεία αστυνομίας από το κολυμβητήριο. Μετά απ’ αυτήν την εξέλιξη, ο ΑΡΗΣ δεν έχει άλλη επιλογή από το να αποχωρήσει από το τουρνουά, αφού σε καμία περίπτωση ο σύλλογος δεν προτίθεται να θέσει σε κίνδυνο τους αθλητές και τους προπονητές μας.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι δεν υπάρχει κανένα παράπονο από τη διοργανώτρια ομάδα, τον Φοίβο Συκεών, τον οποίο ευχαριστούμε για την πρόσκληση και τη φιλοξενία».

Keywords
Τυχαία Θέματα